Co se stalo na turnaji?

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Tak když už je tu podtéma spekulace, tak sem s nimi. :)

Taky máte takový divný pocit, že na tom turnaji v Harrenově se toho stalo nějak moc? Reaghar korunoval Lyannu (a nejspíš mezi nimi proběhlo i něco víc). Eddard se scházel s Ašarou (a nejspíš mezi nimi proběhlo i něco víc). Jamie byl pasován na rytíře Královské gardy. Nějak se do toho zamotal i lord Reed z Bažin.

Myslím, že Reedovi o tom něco vědí. . Že se tam stalo ještě něco. Něco co jim řekl jejich otec. Něco důležitého, co by Bran měl vědět.

Proto mu Meera ten příběh vyprávěla a pořád se ho ptala, jestli ho nezná.

Jenže co. A týká se to Eddarda a nebo Lyanny?

A nebo jsem paranoidní...?

Komentáře

• upraveno 8. listopadu 2006

Nebylo by špatné, kdyby sám G.R.R. napsal na toto téma nějakou delší povídku. Možná ji má někde v šuplíku :wink:

• upraveno 9. listopadu 2006

Turnaj v Harenově je pro mě asi vůbec nejzajímavějších momentů ságy a je škoda, že o něm pořád víme tak málo(vlastně jen onu pohádkovou verzi, která byla vyprávěna Branovi). Co se týká psaní tkzv. background story (tedy příběhů, historických etap a událostí, na které je v knize jen odkazováno) uváděl Martin, že jich dělá jen málo, ale vsadil bych se, že zrovna harenovský turnaj má nakrásno napsaný i s tolika detailama, že by nám z nich upadla čelist. Jaks napsala Tyno, byl klíčový nejenom pro jeden z centrálních příběhů ságy (Lyanna a Rhaegar), ale i pro spoustu jiných, zdánlivě nedůležitých drobností (Eddard a Ašara), atd. Nepochybuju o tom, že se o něm ještě dozvíme víc, třeba právě přes Howlanda Reeda.

• upraveno 12. prosince 2006

Co se týče toho Howlanda - neměli bychom Martinovi fakt napsat nějaký maily, že bychom ho chtěli jako POV?:)))

Wow, to by mě zajímalo, co by na to Martin... Asi by ho to docela pobavilo. Tanec už má skoro hotový, podle všeho už akorát dolaďuje kapitoly a přidání nové POV by mu s tím vším pravděpodobně hodně zamíchal... Takže buď ho tam má, nebo ho možná zařadí až v WoW, což by ale zase bylo v rozporu s jeho vyjádřením, že nový POV charakter zařazený do Tance bude už úplně poslední.

Každopádně se o Howlandovi ještě něco dozvíme, to je tutovka.

no ja som onho času zobral odvahu, slovnik angličtiny a napísal som martynovi mail :oops:

niečo v duchu, že som obrovský fanúšik knihy, že tá sága sa dá čítať viackrát a vždy nájsť niečo nové a že komukoľvek som ju odporúčil, tak sa mu zapáčila...

no a predstavte si, že mi asi o 2 týždne odpísal!!! noemálne som tomu neveril...

keď som si začal lúskať odpoveď tak som pri druhom odstavci pochopil, že je to autoreplay v ktorom zhrnul nejaké základné odpovede :cry:

to len na margo napísania mailu obľúbenému autorovi :wink:

• upraveno 21. srpna 2007

Někde jsem četl, že turnaj trval deset let. To je nějaká blbost, ne? :D

Spíš se mi zdá, že turnaj se konal více než deset let před událostmi AGOT.

Každopádně. ( :!: )

Díky svým kontaktům na některé členy martinovské esoterické komunity Brotherhood Without Banners se mi podařil přístup k obsáhlé novele, kterou mistr zpřístupnil pro interní potřeby řádně přispívajících členů. Tedy, bylo mi dovoleno nahlédnout, ale nemohl jsem si to stáhnout (ač mne svrběly prsty, můžete mi věřit, a jak!)

Jmenuje se Modrá růže.

Začíná příjezdem Starků Brandona, Eddarda, Benjena a Lyanny na Harrenovský turnaj. Lyanna je jednou z hlavních postav, není to přímo POV, ale spoustu událostí vnímáme jejíma očima. Popisuje se tam, jak není nadšena tím, že byla přislíbena Robertovi, taky o tom, jak se poprvé setkali Eddard a Howland Reed a jak mu Lyanna poskytla ochranu před neurvalými a opilými cizími panoši, kteří se mu vysmívali a ohrožovali ho.

Mihne se tam i Jaime v jedné zábavné epizodě (už v patnácti byl ostrý jak břitva).

Velká část je věnována průběhu samotného turnaje (účastnili se ho mimochodem i Robert a Barristan Selmy), odhalení tajemství rytíře Smějícího se stromu, taky o tom, jak Rhaegar porazí Brandona Starka, a jak ho jeho přítel Arthur Dayne nechá vyhrát jejich vzájemný souboj, protože pozná, jak moc mu záleží na celkovém vítězství. Scéna, kdy Rhaegar mine svou manželku dornskou princeznu Eliu a zamíří k Lyanně Stark je nádherně popsaná, je tam zachycena všechna ta osudovost tohoto činu, neboť to znamená jediné: bude válka, bude krveprolití. Rhaegar to dobře ví, ale přesto to udělá, nemůže si pomoci, je to silnější než on.

Nechybí ani souboj u Věže radosti. Jestli se chcete dozvědět, jak Reed zachránil Eddardovi život a co vlastně řekla Lyanna Eddardovi na smrtelném loži (je tam celý jejich rozhovor), a co měly znamenat ty modré růže, přečtěte si to. 8)

Usiluju o to, abych získal povolení k překladu, ale nevidím to moc nadějně, oni si to hlídají jako poklad a nechtějí, aby to bylo veřejně přístupné (mohli by na mně poslat nějakého ninju, co já vím).

:wink:

• upraveno 21. srpna 2007

Quote:
    Někde jsem četl, že turnaj trval deset let. To je nějaká blbost, ne?

Spíš se mi zdá, že turnaj se konal více než deset let před událostmi AGOT.

Obojí vedle, jak ten smrk. ;) Turnaj trval pár dní, řekl bych. A odehrál se v roce 281. AGOT začíná v r. 298.

Každopádně...na kolik ti můžeme tentokrát věřit, sere těžkohlavý? Není to jako s tím Hodorem ala POV? ;) Přines důkazy! Alespoň malý screen obrazovky. ;)

• upraveno 23. srpna 2007

Myslíš smrk z nosu anebo druh jehličnanu? :)

Mám dojem, že tu první informaci jsem čerpal dokonce z těchto stránek. MYslím, že to bylo Historie: Dějiny sedmi království: Válka Uchvatitele - část 2. :wink:

A u druhé jsem se přece trefil, ne?

Hodor byl humor. (To se nám ostatně ten nešťastník snaží říct v každém svém proslovu. "Hodor"="Humor!" :D Je to velký šprýmař, ale nikdo mu zkrátka, chudákovi, nerozumí)

A co se týče toho ostatního... Nikoho nenutím ani nepřesvědčuju, aby mi věřil. Ale na slova Těžkohlavého dojde! 8) :wink:

• upraveno 23. srpna 2007

heavy_head wrote:

Díky svým kontaktům na některé členy martinovské esoterické komunity Brotherhood Without Banners se mi podařil přístup k obsáhlé novele, kterou mistr zpřístupnil pro interní potřeby řádně přispívajících členů. Tedy, bylo mi dovoleno nahlédnout, ale nemohl jsem si to stáhnout (ač mne svrběly prsty, můžete mi věřit, a jak!)

Jmenuje se Modrá růže.

Nechybí ani souboj u Věže radosti. Jestli se chcete dozvědět, jak Reed zachránil Eddardovi život a co vlastně řekla Lyanna Eddardovi na smrtelném loži (je tam celý jejich rozhovor), a co měly znamenat ty modré růže, přečtěte si to. 8)

Usiluju o to, abych získal povolení k překladu, ale nevidím to moc nadějně, oni si to hlídají jako poklad a nechtějí, aby to bylo veřejně přístupné (mohli by na mně poslat nějakého ninju, co já vím).

:wink:

:!: :!: :!:

Cože?!?!?!?!?!?!?!? :shock:

To si děláš prdel... teda nic ve zlém, ale FAKT?! :!:

Nechce se mi věřit, že by TAKHLE důležité a zajímavé info (navíc celou povídku) dával Martin ven jen tak, i kdyby jen skalním fandům. Vždyť to je přece skoro to největší tajemství a skrytý poklad celé ságy...

Neuvěřím, dokud se mi to nedostane do těhle prstů, těhle rukou (eventuálně na tenhle monitor, před tyhle oči :shock: ).

(Už jenom proto, žes nepředložil žádný "hmatatelný" důkaz, že o oné historii víš víc než my - to cos popsal jsou ony styčné body, kolem kterých je právě ono neznámo. :twisted: )

Do té doby tedy zůstávám nepříliš důvěřivým, ale rád se nechám přesvědčit o omylu. 8)

• upraveno 28. září 2007

Na druhou stranu by bylo fajn, kdyby to byla pravda :D představte si, že by opravdu existovala nějaká povídka shrnující všechny tyhle informace, které do teď zůstaly vlastně skryté a když, tak byly prozrazené jen v náznacích v průběhu ságy. Jen nevím, jestli by právě tyhle informace chtěl Martin prozrazovat. Zatím všechno, co mělo mít v budoucnu nějaký smysl, nikdy neodhalil dříve, než měl nastat ten správný čas. To, že se tolikrát v sáze zmínil o tomto turnaji, nás tak akorát ještě více napnulo a donutilo naše mozky více zapřemýšlet a utvořit další možné spekulace. Myslím, že ať už je Martin jakkoli velkorysý, má-li s těmito informacemi ještě nějaké plány, neprozradí je dříve, než nadejde ten pravý čas.

• upraveno 18. října 2007

Neztrácejme naději, že se na tomto fóru Modrá růže přece jen objeví! 8) :wink:

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. října 2007

heavy_head wrote:
    Neztrácejme naději, že se na tomto fóru Modrá růže přece jen objeví! 8) :wink:

To je příslib, nebo jen vyjádřeníé naděje? :?

• upraveno 19. října 2007

Jsem přesvědčen, že dříve či později k tomu dojde. Dělám, co můžu. Jsou zde snad nějací dychtiví serové, kteří by mi pomohli s případným překladem z AJ?

• upraveno 19. října 2007

No s překladem pomůžem rádi, horší to bude s vymejšlenim samotného příběhu. ;)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. října 2007

Ser vládne mečem, s jazykem horší už to je, na domluvu postačí mi, však píseň co plameny dračími i ledem mrazivým oplývá, jen vzácně rozezpívá.

• upraveno 20. října 2007

Eslivá dodáš materiál, zakousnu se do něj jak pitbul, nebudu jíst, pít ani spát, dokud to precizně nepřeložím a nevyvěsím na webu... Tak slibuju, já, Ed Dard, z vlastní vůle stále prudce nedůvěřivý... 8)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.