Pc gaming(xbox, ps)
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:
Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma
Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas
Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII
Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)
Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D
A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2
Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2
A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Momentálně mám rozehraný Fallout 3, Dead Space (ten mi ale záhadně zmizel z disku),.......
Mass effect jak všechny bavil tak mne nechytl vůbec :-( ... Kotory jsem hrál před dlouho dobou, to snad bylo ještě na základce :-D a je to super hra, jediný co mne mrzelo bylo že jsem nemohl s Jedim skákat a dělat super komba :-D
A Divinity II vypadá zajímavě :-)
Aqwarty píše:
Co treba AGOT gamesu?:)
Sleduju a jsem zvědavej co se bude dít :-)
CIVILIZACIA V
Civilizace jsem hrál snad všechny kormne pětky... už mne to nějak omrzelo a je míň času :( Navíc co jsem koukal u Bráchy... nepřipadalo mi %ze jsou tam nějaký velký změny...
Co jsem tu zatim nepostřehnul, že by někdo zmiňoval Mount and Blade a jeho datadisk Warband. Výborná RPG hra za rytíře kterej má svojí družinu. Buďto se můžete dát do služeb nějakého krále nebo si založit svoje vlastní království a dávat léna svým vlastním dužiníkům. Doporučuju tuhle hru
Empire a Napoleon
Co ti na nich vadilo ? :-)
EU III, furt říkam. Nový datadisk sice nestojí za to (zatím moc probugovaný).
Samozřejmost je Starcraft 2.
Velké NE pro nynější díly TW (nedosahují komplexity EU). Velké NE pro DA a Witchera (mám rád sandbox RPG). Velké ANO pro Space Rangers 2 (sandbox RPG)
The Guild II
Hrál jsem před dlouhou dobou jedničku a ta mne bavila... do dvojky jsem se nedokázal zažrat.. nvm proč :-) Možná někdy zkusim(ty benátky)
Colombo píše:
EU III
Jo to je zajímavá hra ( Já mam ovšem radši Hearts of Iron)
Colombo píše:
lké NE pro nynější díly TW (nedosahují komplexity EU). Velké NE pro DA a Witchera
Tak TW ani nemaj dosahovat komplexity EU, ale kdyby dosahovali bylo by to boží :-)
Jinak Mass Effect série, Elder Scrolls od Morrowindu, Total War krom Medievalu I, Diablo série, Mount & Blade, KotOR I, II, Jedi Outcast a Jedi Academy. Neverwinter nights, Fallout:NV, HL série etc. Prostě hrozně moc...
A to nemluvím o CoD, MoH a Operation Flashpoint a ARMA. Kromě sportovních her a pár výjimek, na co si vzpomenete. :-D
Schválně kdo z vás hrál i Shoguna TW (první TW)? :-D Já jo, Warrior monks moji nejoblíben
Ja prosííím :D moje oblíbena jednotka byla Geisha... Měla 100% úspěšnost pri vraždě ne ? :D
Morrowind - nehrál , Oblivon- nuda příběh pro mne, ale super pro dobordruhy a prolízače dungeonu pokud jsi měl mód OOO...
Olorin píše:
Neverwinter nights, Fallout:NV
NWN dvojky jsou hodně povedený, ale ke konci jsem se začal ztrácet v příběhu, ale za to jsem porazil draka a obry zároveň!!!! Asi na 10. pokus :D Nikdy mi moc nešlo kombení kouzel...
FNV baštim znovu a znovu a tim že na to vycházej módy je to stále super :-)
A Hl je klasika :D
Hrál jste někdo i hry jako Pharaoh nebo Zeus? Budovatelský strategie, na tom jsem ulítával.
O Skyrimu se už něco taky ke mne dostalo a docela to vypadá zajímavě....
Na Oblivionu co si pamatuju bylo spoustu dobrejch modů, některý dokonce přidávali Skyrim a dole na jihu pouštní provincii a Morrowind též.. Ja jsem rád hrál za zloděje, ale nikdy jsem nesehnal mód, který by zvýšil množství peněz nalezených v domech...
Vřele doporučuju Děti nilu, což je velmi kvalitní budovatelská strategie, která sice není o tom plánování jako byl Zeus a Pharaon (paradoxně, Zeus mě skrze nutnost používání Roadblocků a princip maximalizace populace v obytné čtvrti naučil hrát Pharaona), případne Caesar (ačkoliv tam právě nepřítomnost roadblocků to dělala lehce chaotické), ale je to taky sranda (dá se tam taky útočit a mnohem víc se hraje na globální mapě, hodně povedená ekonomika, vyřešená mnohem realističtěji.
TW: Jop, o tom mluvím. Vrcholem série byl první Shogun a druhý Medieval (tedy druhý díl TW serie, ne Medieval II), hlavně s datadiskem. Tam byla dostatečná komplexičnost, nemusel tam člověk nahánět nepřátele jako v Rome, bylo to takové pěkné a vyřešené, právě ve stylu deskovky, což je super. Ale ty nové, bleh...:/ hlavně ta AI.
Morrowind byla bomba, pro mne vrchol serie, ale o tom se už mluvilo jinde. Oblivion se mnohem víc soustředil na technologie, grafiku atp. než na naplnění světa, příběh a hratelnost. Mám prostě rád, když příběh plyne pozvolna a mám čas si všechno vychutnávat, ne když se furt někde oběvují věže nepřátel a všichni se strašně rychle šplhají výš a výš na nesmyslnou úroveň. Vzhledem k tomu, že jsem to hrál "svačinově", jel jsem na spešl build, který měl sice vysokou úroveň, ale ne vysoké bojové skilly (spíš zloděj a vrah + kouzla na iluzi), měl jsem s hrou obrovské problémy. Tak jsem se na to vykašlal a všechny věže jsem proběhl s neviditelností (stačí na 10 sekund a blikat)
Doufám, že Skyrim si vezme to nejlepší z Morrowindu a Oblivionu.
Jinak těžko říct, kolem her se tak nějak motám už spoustu let a za tu dobu jsem hrál a oblíbil si velké množství kousků, jenže jelikož mě má paměť nemá ráda, na spoustu věcí si nevzpomenu.
Ale tak namátkou Fallout, Gorky 17 (velmi nedoceněný skvost), Half-Life, Elder Scrolls, Mass Effect, Dragon Age, Mount & Blade, Final Fantasy, Gothic, SW:Kotor, Red Alert, Age of Empires 1 a 2, Baldurs Gate (i skvělá verze pro PS2, která byla daleko akčnější a pro více pro masy než pro hardcore hráče a každopádně odlišný zážitek než jiná pc verze, ale nemůžu si pomoct, bylo to geniální a i po tolika letech by spousta vývojářů mohlo této hře závidět fyzikální engine, vodu... :)
Jinak u nás na fóru totalwarforum.net víc jak polovina lidí souhlasila, že ETW se oproti předchozím dílům prostě nepovedl. NTW to sice o něco vylepšil, ale rovnat se jim taky nemůže.
Na Shoguna 2 se docela těšim. Snad bude dobrej.
Jinak v poslední době nejvíc hraju asi NHL 09. Škoda, že její pokračování už nejsou na PC
Olorin píše:
kromě té umělé inteligence, ale to je problém série od jejího začátku
V Shogunovi má být hodně dobrá umělá inteligence založená na Sun tzu - umění války... proto to taky několikrát odložili s tim %ze chtěj aby to bylo perfektní
Já mám NTW a ETW tu edici, takže tam mám všechny dlc... U NTW jsou dokonce jednotka Emperor´s own a jsou to elitní český jednotky :D a jeden z generálu je tam pra pra pra pra dědeček Karla Schwarzenberga... jak jinak Karel Filip Schwarzenberg :-D .. škoda že tam není maršal Radecký :-D
Thule píše:
nás na fóru totalwarforum.net
Tam někdy chodim... hele a máte nějaký webovky:.. zdá se mi že O TW serii neni žadná česká webovka- což je škoda (jenom nějakej blog)
Perfektní AI slibovali vždycky před vydáním dalšího dílu takže i teď to jsou pro mě zatim prázdný slova. Rád se budu mýlit
U NTW jsou dokonce jednotka Emperor´s own a jsou to elitní český jednotky :D a jeden z generálu je tam pra pra pra pra dědeček Karla Schwarzenberga... jak jinak Karel Filip Schwarzenberg :-D .. škoda že tam není maršal Radecký :-D
Ten 47. pěší pluk (Kinského) je sice hezký, ale jinak dobrá polovina Habsburské armády byl složena z českých (moravských) oddílů.
Ještě aby tam Karel Filip Schwarzenberg nebyl, Radecký naproti tomu v té době ještě nebyl moc slavný, proslavil se až později, takže asi proto tam není. ;-/
Oni toho vždy moc nakecají, osobně té AI moc nevěřím...
Umělá inteligence v NTW je prý taková, že když si necháš to rozmíštění jednotek na začátku, spustíš souboj a nic neděláš tak stejně vyhrajeě
Hele tak to v Medievalu 2 taky ... Cílem je minimalizovat ztráty... Kua tak Microekonomie mi leze na mozek.. Ovšem teď hraju mulťák Empiru a že by se některý hráči lišili od AI to ne... Myslel jsem že do MP přijdu jako totální looser a zatim mam asi z 8 zápasu 6 vyhranejch..... Zvlášť oblíbena taktika hračů je si udělat lehkou pěchotou kůli kolem asi 4 odpalovačú raket a 4 mortarů, takže vznikne jakási pevnost... No začátek jsem měl ve ztrátách protože tyhle čertoviny přestřelej celou mapu, ale jakmile jsem rozmistil jizdni delostrelectvo a rozumně oddálil od sebe jednotky neměl šanci a všiml jsem si, že dost oblíbeným národem jsou Rusáci ( Já hraju za prušáky)
A taky zásadní chyba co dělají je že podceňujou řadovou pěchotu....