Eliška

upraveno 28. srpna 2011 v Rozličný pokec
Dne 16.8.2011 po dlouhém boji s těžkou nemocí zemřela moje žena Eliška.

Prosím, neberte toto jako žalozpěv. Eliška byla veselá a milá žena, která měla ráda život. Nechci proto tady plakat nad smrtí, ale oslavit její život. Prosím žádné projevy soustrasti. Pláče už mám po krk. Tímhle vším tu jen připomínám, jak je život vzácná věc. Serte na hovadiny, je tolik krásnejch věcí, ze kterejch se člověk může radovat.

Smějící se Eliška

Dřímající Eliška

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. srpna 2011
    Mám zkušenost se smrtí blízkého člověka, ale stejně nakonec nikdy nevím jak na tohle reagovat. Mrzí mě to, i když nestojíš o soustrast (čímž vzrostly mé sympatie) - drž se.
  • upraveno 20. srpna 2011
    eliška je krásne meno.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. srpna 2011
    Olorin: To je přesně ono, co do mě hustí rodina a prátelé.
  • upraveno 21. srpna 2011
    Tak promiň.
    Krásná ženská...

Taky mám zkušenost s tím, když vám doktor řekne, že váš doteď zcela zdravej šestadvacetiletej přítel, který chodí třikrát týdně sportovat a živí se výhradně zdravě, má smrtelnou chorobu, kterou se pokusí zpomalit, ale nelze ji vyléčit. Šance, že léčba zabere je 25%...

jo, to člověku zatřese s hodnotama.

Nedá se nic, než žít dál. A doufat... Život je prostě kurevsky nespravedlivej a někdy to, jako u tebe, nevyjde. Já si říkám, že Valar morghulis, ale moc to nepomáhá.
    upraveno 21. srpna 2011
    Olorin: To je v pohodě, samozřejmě to bylo myšlený v dobrým. Jen to zatím eště moc nejde. Zatím nejvíc zabralo setkání s kamarádem předevčírem, kdy jsme v dotyčným podniku vypili celej alkoholickej lístek.

Lidi, díky za všechno.
    Určite to bola skvelá osoba. Drž sa, flanker.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. srpna 2011
    Krásná žena. Drž se...
    Překrásné jméno. Drž se...
  • upraveno 23. srpna 2011
    Moc sem teď nechodím, ani neprojíždím témata, ale topic Eliška mě zaujal svým názvem a tak sem se podíval. Nu asi jsem to neměl dělat, protože jsem dostal pecku, ale jsem za ni ve své podstatě rád, protože mi znovu připomenula jak jsem hloupý. Nebudu psát žádný soustrastný ani povzbuzující slova, protože vše by stejně vyznělo prázdně a tupě, ale zkusím si vzít naopak k srdci tvoje slova a vysrat se na hovadiny a mít radost z dneška...protože to je velka pravda a já na ni neustále zapomínám...
    upraveno 23. srpna 2011

All this feels strange and untrue
    And I won't waste a minute without you
    My bones ache my skin feels cold
    And I'm getting so tired and so old
    The anger swells in my guts
    And I won't feel these slices and cuts
    I want so much to open your eyes
    Cause I need you to look into mine

Tell me that you'll open your eyes

Get up get out get away from these liars
    Cause they don't get your soul or your fire
    Take my hand knot your fingers trough mine
    And we'll walk from this dark room for the last time
    Every minute from this minute now
    We can do what we like anywhere
    I want so much to open your eyes
    Cause I need you to look into mine

All this feels strange and untrue
    And I won't waste a minute without you
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. srpna 2011
    Já si dovolím zahrát tuto
  • upraveno 24. srpna 2011
    Snad tím nikoho neurazím, ale něco pro odlehčení: Horácův pohřební blues
    upraveno 24. srpna 2011
    Naopak. Eliška ten film milovala. Vždycky jsem jí předváděl repliky o pár vteřin dřív a ona zase po mě žádala 5 % z provize...
    Uffff..., drz sa chlape...
    JEDNOU RÁNO ... ZA PÁR LET ... SE PROBUDÍŠ A TVÉ PRVNÍ MYŠLENKY NEBUDOU PATŘIT TÉTO ZTRÁTĚ ... A BUDEŠ VĚDĚT, ŽE SE TO HOJÍ.....

QUORTHONOVO REKVIEM

Now that the wind called my name
    And my star had faded now hardly a glimpse up in the empty space
    And the wise one-eyed great father in the sky stilled my flame

For the ones who stood me near
    And you few who were me dear
    I ask of thee to have no doubts and no fears

For when the great clouds fills the air
    And the thunder roars from o, so far away up in the sky
    Then for sure you will know that I have reached the joyous hall up high

With my bloodbrothers at side
    All sons of father with one eye
    We were all born in the land of the blood on ice

And now you all who might hear my song
    Brought to you by the northern wind have no fear
    Though the night may seem so everlasting and forever dark

There will come a golden dawn
    At ends of nights for all yee on whom
    Upon the northstar always shines

The vast gates to hall up high
    Shall stand open wide and welcome you with all its within
    And Oden shall hail us bearers of a pounding hammerheart
    upraveno 24. srpna 2011
    Včera jsem sem hodil Open Your Eyes od Snow Patrol. Přehrával jsem si náhodně písničky ve winampu a padla mi tahle, což nebylo dobrý. Sice jsem si to zakázal, ale pořád mě to nutí podobný věci přehrávat a bulet u toho.

Snažim se to kompenzovat Mercurym It's a Beautiful Day, trochu to aspoň ráno vybudí k nějaký aktivitě, ta směs smutku, vzteku, vdoru a síly má něco do sebe:

t's a beautiful day
    The sun is shining
    I feel good
    And no-one's gonna stop me now, oh yeah

It's a beautiful day
    I feel good, I feel right
    I feel good, I feel right
    And no-one, no-one's gonna stop me now

No-one's gonna stop me now
    No-one's gonna stop me now, yeah

Yeah

And no-one, no-one's gonna stop me now
    And no-one

No-one's gonna stop me now, yeah

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. srpna 2011
    Mám pár písniček, pro dobrou náladu, ale když chci na chvilku zapomenout na vše hnusné kolem sebe, tak si pustím ve smyčce tuhle krátkou skladbu. Na ostatní to tak asi působit nebude, ale mě vždycky naprosto uchvátí.
    upraveno 30. srpna 2011
    Tak to tu zaneřádím ještě pár fotkama

Eliška a kocourek

Eliška u kašny
    upraveno 1. září 2011
    Včera, 31.8.2011, se konalo poslední rozloučení. Máma mě narvala nějakejma práškama, tak jsem to přežil. Jeden kamarád se pak omlouval, že musí k zubaři. Kéž bych místo toho všeho chodil každej den k zubaři.
    upraveno 4. září 2011
    Skladby pro Elišku na posledním rozloučení:

Marco Polo (Intro)

My Lagan Love

Las Palabras de Amor

Flowers of the Forest
    upraveno 8. září 2011
    Pořád moc nenacházím způsob, jak se s tím vyrovnat. Občas se mi některý den povede na to moc nemyslet, ale když vedle sebe vidím každý večer prázdné místo, vzpomenu si na všechny naše plány a na to, jak moc velká část mýho života odešla s Eliškou.

Všichni mi říkají, že to byl osud a že se nemám obviňovat, že se mám soustředit na jednotlivý konkrétní
    denní věci a nemyslet radši na budoucnost, dokud nebudu psychicky v pořádku. Jenže to je jako Elišku
    vyškrtnout, jako by celejch těch 10 let, co jsme byli spolu, mělo zmizet jak slzy v dešti (ano, Blade Runner mi tane na mysli). Vůbec nevím co dál. Když na Elišku nemyslím, přijde mi to pak jako zrada.

Byl jsem přesvědčenej, že jí dokážu vždycky před nemocí ochránit a myslela si to i ona. Nechtěla bejt v uzavřený kouli, chtěla žít navzdory všemu. Ve dvou jsme dokázali překonat všechno. Její tragický rozchod s matkou (vč. matčiných tedy tchýniných věčných paranoií, že se proti ní spikla s celým světem), ztrátu zaměstnání kvuli zdraví, velké záchvaty nemoci a četné pobyty v nemocnici, ztrátu vlasů. A když to vypadalo, že jsme z nejhoršího venku, přijde konec. A já nemohl udělat nic.
  • upraveno 8. září 2011
    flankere, "chápem", aj keď iba teoreticky samozrejme. jedine čo ti viem povedať, že sa nemôžeš obviňovať. veci, ktoré ti prichádzajú na mysel sú nad možnosti človeka. nie sme bohovia, aby sme dokázali ochrániť seba a iných pred všetkým. to nejde.
    verím, že treba strašne veľa síl, ale najlepšia cesta je ísť krok za krokom ďalej.
    a neverím, že by Eliška (absolútne som ju nepoznal pochopiteľne) vnímala tvoju snahu žiť ďalej ako zradu, alebo niečo podobné. myslím, že by si priala, aby si sa postavil na nohy.

prajem ti to.

vlado
    upraveno 8. září 2011
    Díky moc.

Ale víš jde o to, jak se to stalo. Vydupala si ten pitomej zájezd k moři, nepřesvědčil jsem jí, že je to riziko. Ale snažil jsem se jí hlídat, aby se nepřetěžovala, a všechno vypadalo fajn, na nic si nestěžovala,a tak jsem jí na chvíli, na pár blbejch minut (max. 2-3 minuty) nehlídal. A asi dostala ve vodě záchvat. Najednou nikde nebyla. Hledal jsem jí a zalarmoval jsem hned hlídku, ale než jí našli, bylo pozdě.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 8. září 2011
    Já si tvou situaci plně neumím představit, ale z toho co píšeš vyplývá, že jsi dělal všechno, co bylo v tvých silách. Nemáš se tedy z čeho obviňovat, naopak - vzal jsi Elišku k moři, ke kterému si velmi přála jet a byl jsi jí velkou oporou. Ikdyž se to lehce řekne a hůř provede, vždycky když mě opustil někdo blízký, jsem si neříkala, že když na něj/ní stále nemyslím, tím pádem ho/jí zradím, ale naopak to, že když si na dotyčného/dotyčnou vzpomenu při nějaké konkrétní situaci nebo prostě jen tak, uctím tak jeho památku líp, než když bych se stále trápila. A ikdyž nevěřím na "koukání zhora", tak si myslím, že by z toho ten člověk měl větší radost.
    Přeji Ti, hodně síly
  • upraveno 8. září 2011
    Určitě jsi nic špatně neudělal. Naopak jsi udělal Elišce radost. Být těžce nemocná, uvítala bych takový odchod lépe než dlouhé umírání v nemocnici, ale chápu, že jsi s ní chtěl být co nejdéle. Eliška musela mít skvělého manžela, protože každý není bojovník, aby se popral s těžkou nemocí blízkého. Nezbývá než bojovat dále...
  • upraveno 8. září 2011
    flanker.27: Mít někoho, kdo s člověkem zůstane v nemoci, je výhra.
    upraveno 5. října 2011
    5.10. Dneska má Eliška svátek.

Jedno slovo, jeden pohled, jeden dotek. Dal bych za to zbytek života.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.