[Spoiler] Vichry zimy
Vím, že na tohle je ještě opravdu hodně, hodně brzo, ale myslíte, že se Martinovi povede Vichry dokončit v dohledné době, nejlépe v tomhle desetiletí? :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
-Umře Myrcella i Tommen. Až se to dozví Jaime, zabije Cersei, protože to svým jednáním způsobila, a pak i sebe. Protože mají předepsáno umřít spolu.
-Strýček Benjen už dávno umřel nějakou brutální zbytečnou smrtí.
-Arye se podaří zabít několik lidí, co má na seznamu, ale rukou jednoho z nich umře taky
-Daenerys ten svůj línej zadek do Sedmi království nikdy nedostane.
-Ta teorie, že Jeyne Westerling přece jenom čeká dítě a je někde s Bryndenem, je sladká, ale nemartinovská. Jaime možná viděl pravou Jeyne a to, že měla široké boky a pak úzké, třeba znamená, že byla těhotná, ale teď už díky svojí matce není. Je to krutý, ale mluvíme tu o někom, kdo napsal Rudou svatbu
-Boltonové jsou potomci Nočního krále a Jiné, což ale nic nemění na tom, že Roose nás opustí pomalým a bolestivým způsobem. Dopustil se ostatně dvou zásadních chyb - přivedl na Sever Freye a už dávno se nezbavil Ramsayho.
-Malíček sice nemá původ na to, aby byl král, ale stane se lordem protektorem Sedmi království. Něco jako Oliver Cromwell.
-Sedm království zničí zima a Jiní a na to Malíčkovo intrikaření těžko bude stačit. Protože s tím něco mohl udělat Jon Sníh, ale ten je opravdu mrtvý.
Georgi Martine, jak já tě nenávidím.
Jon podle mě mrtvý není. Tak dlouho si ho pěstuje, aby ho zabil? Nevěřím :-)
Dany se do Sedmi království dostane. Určitě potřebuje pro finále draky.
druhá možnosť je, že jediné pozitívne bude názov 7 knihy. všetko môže skončiť veľmi zle a všetko čo zostane bude chudák bran, prirastený ku koreňom, ktorý sníva a čaká kým skončí dlhá zima, aby začal organizovať protiúder.
Tyna: Taky si myslím, že není, ale Martin už několikrát ukázal, že smrt není to nejhorší, co se jeho postavám může stát. U některých by bylo laskavější, kdyby je odpravil už v prvním díle (třeba Catelyn). Takže nevím, jestli mě to nemá spíš děsit. S Dany mě v pátým díle dost zklamal, proto to říkám.
sarven: Whoa, to s Branem je hodně děsivý, ale však my víme, že je toho schopnej. Proč jsou si ale všichni jistí, že se u něj během dalších dvou knížek nic nezmění?
Otevřený dvířka by mi nevadily, protože život je už takovej, že ne všechno najednou získá pointu, ale ať sakra to hlavní vyřeší - jakkoliv. Nejvíc se děsím toho, že Vichry zimy budou mít dva tisíce stran a bude to podobně líná knížka jako ta pátá a hlavně čtvrtá.
Co se týče Dany a jejího návratu, Kdyby se měla dostat do sedmi království, proč všechny posílat za ní do zámoří? Stačilo by, aby ona se přemístila.
Arutha2321: Tohle je ještě před střetem s Ramseym. Pokud si to tedy Ramsey nevymyslel už hodně dopředu...
Mimochodem, moje chabá paměť by opět potřebovala trochu popostrčit. Proč se vlastně Theon zuby nechty drží toho, že zabil Brana s Rickonem, když to neudělal? Komu nebo čemu tím chce pomoct? Branovi a Rickonovi tím nijak nepomůže, a sobě už vůbec ne.
Postřehy:
1. Další mrtvý Frey. Hurá.
2. Stannis je poměrně sebejistý, nerozumín však tomu, když říká, že dosud nemá žádné opevnění, ale hodlá využít výhod místa. Pokud nepředpokládám, že chce na Ramsayho házet sněhové koule tak nevím...
3. Zajímavý byl Stannisův pokyn Justinovi, aby nevěřil řečem o jeho smrti. Že by Ramsayův dopis Jonovi byl pravda, ale s tím rozdílem, že Stannis svou smrt jen nahraje?
4. Stannis věří, že Davos je mrtev. To by mohlo způsobit problémy, pokud v bitvě narazí na Manderlyho vojsko.
5. S největší pravděpodobností můžeme říct, že prolog dalšího dílu se neodehraje běhěm bitvy o Zimohrad (čekal jsem Ramsayho, Stannise, Manderlyho či Freye), jak jsem trochu očekával. Vzhledem k tomu, že epilog Tance byl v Králově přístavišti očekávám prolog 6. dílu buď na Zdi (Bowen Marsh?) nebo v Meerenu.
Asi bych byl svým způsobem zbabělejší než on na jeho místě, ale já bych udělal vše proto, abych se pokusil o to, aby o tom Stannis alespoň na chvíli uvažoval :D
flanker.27: JJ, Stannis něco chystá. Nějak si myslím, že ze Zimohradu už nikdo živej neodejde, ta atmosféra v Tanci tomu nasvědčuje, takže šance vidím 60:40 pro Stannise a jeho partu ;)
děj se rozhodně udál před dopisem od Ramsayho
skvělá kapitola...theonovi PoV jsou jedny z nejlepších....
mé spekulace
1) Stannis rozhodně využije pozice vesnice...ta se nachází mezi dvěma jezery, takže stačí, aby nepřátele šikovně navedl a šup s nima do vody...
2) Bran opěk komunikoval s Theonem, skrz havrany? myslím, že ho chce dostat k blízkému weirwoodu a tak s ním nějak komunikovat, prozradit mu něco....
-chudák Jeyne, když na ni Theon spadl a zlomil pár žeber..u toho jsem se musela pousmát..
Asi mi něco uniklo, ale nepochopil jsem jaký dopis to měl na začátku kapitoly Stannis, ten o kterém Theon uvedl, že zná jeho obsah.