Tanec s draky - Daenerys I
Slyšela, jak po schodech vychází mrtvý muž. Předcházel jej pomalý, odměřovaný zvuk kročejů odrážející se mezi nachovými sloupy její síně. Daenerys Targaryen jej očekávala na ebenové lavici, z níž si učinila svůj trůn. Oči měla rozespalé, vlasy rozcuchané.
„Veličenstvo,“ řekl ser Barristan Selmy, lord velitel její Královské gardy, „není zapotřebí, aby jsi tohle viděla.“
„Zemřel pro mne.“ Dany si přitiskla k hrudi svou lví...
Číst celý článek zde
„Veličenstvo,“ řekl ser Barristan Selmy, lord velitel její Královské gardy, „není zapotřebí, aby jsi tohle viděla.“
„Zemřel pro mne.“ Dany si přitiskla k hrudi svou lví...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Šestikůže se pokusil z posledních sil dostat do té ženštiny co má jméno Thistle (bodlák?). Evidentně se mu to nepovedlo, fajn, nicméně nechápu, jak se najednou mohl dostat do pozice, že je celým lesem - stromy, pták, zajíc, Jednooký... Jak je to možné? Je to snad zapříčiněno tou ženštinou nebo čím? A jak dokázal, že si prostě ze všeho vybral tělo Jednookého, ve kterém zůstal?
A omlouvám se za offtopic, ale nechtělo se mi lézt do diskuse o DWD, kde by mne lákalo spousta spoilerů.... Pokud by odpověď na mé otázky byla dalším spoilerem zodpovězeným dále v knize, tak jen napište, že je to spoiler :-) díky
Já jsem také četl jen prolog a pár dalších kapitol. Takže ode mě čekej jen spekulace.
Pochopil jsem to tak, že Šestikůže zemřel a on (jeho duše nebo něco takového) může po smrti přecestovat do jiného tvora. Jsou toho schopni asi jen měniči jako On, Bran,.. Má to asi něco společného s havranem starého Mormonta. Který se po velitelovi smrti přiochočil o Jonovi. Možná byl Starý Mormont taky měnič a teď je v tom havranovi. Nebo je ten havran někdo víc z historie. A nebo je to jen prostý havran.
Ten mistr co Šestikůži zaučoval, mu myslím vykládal, že je něco takového po smrti možné. A že je možné se po smrti dostat do jiného tvora na stálo. A že je toto možné opakovat i sedmkrát nebo devětkrát, než měnič skutečně umře. Takže někteří měniči jsou vlastně mnohem starší než jejich tělesná schránka. Ale nejsem si jistý. Četl jsem to také anglicky a nevím jestli jsem si to přeložil správně.
To s tím čarostromem je zajímavá myšlenka. Myslíš něco jako byl ten strom v Avatorovi. To by vysvětlovalo, proč jsou čarostromy takové, jaké jsou. Místo odpočinku předků a starých obyvatel severu. Proto se říká, že jsou bohové severu "Staří" bohové, je jich mnoho a mají mnoho jmen. A jejich moc sahá jen tam, kde jsou čarostromy.
Abych tak narazil na nějakou tu magickou věc.
Určitě proč ne.. Pomocí toho že se do toho někdo díval přišlo spoustu objevů, které běžnému čtenáři unikají :-D