Kniha roku 2011

upraveno 22. ledna 2012 v Literatura
Do finální dvacítky Knihy roku 2011 v Databázi knih se probojovaly hned tři zástupci GRRM. Pojďme rozhodnout o vítězi!
«1

Komentáře

• upraveno 22. ledna 2012
    Tak kdo zvítězí? Hra o trůny, Střet králů či Bouře mečů? :-)
    To je pro mě docela těžká otázka. Hru o trůny jsem nečetla tak pozorně, jelikož jsem první viděla seriálovou verzi, takže pasáže, které byly stejné, jsem rychle přehrkala a nemohla se dočkat, až se dostanu ke Střetu. Ale kdybych si měla vybrat mezi Střetem a Bouří, tak volím Střet králů. Pro mě v druhém díle exceluje Tyrion mnohem víc než v třetím, mám tam o něco raději Aryu, jsou tam mé oblíbenné pasáže ptáček versus zlý pes (teď mě honem víc důvodů nenapadá, musím si zajít pro knížky).
    jj, taky mám problém rozlišovat a děj SK a BM se mi v některých místech slejvá. Tak třeba pomůžou souhrny na http://icefire.cz/pisen-ledu-ohne
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. ledna 2012
    Já volím asi Hru o trůny - první díl na mne zanechal asi největší dojem (první setkání s autorem, světem, postavami). A hlavně překvápko na závěr mě zaskočilo zatím nejvíc ze všech knih (nečetla jsem Tanec).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. ledna 2012
    Já bych zvolila Bouři mečů.

Problém s rozlišováním některých dějů mám mezi Bouří a Hostinou.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 22. ledna 2012
    Já hlasuji pro Bouři.
    já se taky nejvíc kloním k Bouři, je nejhutnější.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. ledna 2012
    Já volím bouři u mě jednoznačně nejoblíbenější díl.
    Bouře :-)
    No, mam problem spis nehlasovat pro Prazsky hrbitov:) Ale jako IAF fanda asi zahlasuju taky pro GoT. Btw. ano, tyrion je v bouri opravdu maestro, ale prvni kniha je prvni. Je to jako prvni laska... na tu se proste nezapomina:-)

Edit: Mysleno jako prvni kniha z IAF. Moje uplne prvni kniha, kterou si moje pamet pamatuje byla (krome detskych knizek jako Muminkove nebo Spravna Pekna) Duna od Herberta.
    Duna ako prva? Fiha raketovy zaciatok. Moja prva winetou
  • upraveno 23. ledna 2012
    Asi bych se měl stydět, ale z toho, co tam je, jsem četl opravdu jen Martinovky. :(
    Prazsky hrbitov jeste nemam doctenej ale je to dobra kniha
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 23. ledna 2012
    V tomhle bude prblém protože každý fanoušek dá hlas čemu chce kdyby tam dali celou ságu tak má jednoznačně vyhráno
    Souhlasím, Martinovi fanoušci se rozdělí na tři různě velké skupiny a to jeho šance snižuje.

ad první kniha - moje první opravdové knihy (do mých 15 let romány od Lanczovky nepočítám) byly zároveň i počátky mého fantasy liter života a náleží Tolkienovu PP.
    Já se připojím ke Krise. Střet i Bouře fungují jako dobře promazaný stroj, ale to hlavní je ve Hře (seznámení se světem, odhalování postav a vztahů...)

Nevzpomenu si, co jsem četla jako první, ale v dětství jsem měla dobře načtené Pražské pověsti (super hororové příběhy) a Starořecké báje a pověsti. Dobrý základ pro SFFH. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. ledna 2012
    Já taky začínala se Starými řeckými bájemi a pověstmi - na 1. stupni základky jsme to měli jako povinnou četbu (o hodinách čtení) a mě to chytlo tak, že jsem to četla minimálně každý rok :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. ledna 2012
    Vždyť se dávají tři hlasy, jeden pro každou... :)
    spravte mini anketu tu, a výsledku sa podriaďte, nech sa to nedrobí, hm?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. ledna 2012
    Vždyť říkám, že každý má tři hlasy a může tudíž dát každý hlas jedné knize, jeden Hře, druhej Střetu, třetí Bouři.
    Tak tak, omlouvam se za mateni, mel jsem lip cist, nedocvaklo mi ze i ve finale zustaly 3 hlasy.
    Tak to je vyřešené *spokojená* ;)
    Jako dítě na prvním stupni si vzpomínám hlavně na Lovce mamutů a Dvacet tisíc mil pod mořem. Druhá se mi vůbec nelíbila. Moji srdeční "dětskou" knihou je Kniha džunglí. Zkoušel jsem to číst i jako dospělý a pořád mi to přišlo úžasný.
    Já tak mohu číst pořád dokola první tři Tarzany od Burroughse. Potom už to jde dolů vodou, ale především první díl je užasný.
    Já začínal na Foglarovkách. Zrovna dneska to je asi 13 let co Foglar odešel do toho svého skautského nebíčka :(
  • upraveno 3. února 2012
    Velká gratulace pro Hru o trůny za první místo, stejně tak Střetu za třetí.
    Věřím, že Bouře mečů (kterou osobně považuji zatím za nej), byla rovněž vysoko.
  • upraveno 3. února 2012
    tiež gratulácia, aj keď to že bouře skončila posledná je asi dané tým, že veľmi veľa ľudí ju na rozdiel od prvých dvoch ešte nečítalo. (odhad)
  • upraveno 3. února 2012
    Připojuju se a gratuluju ;)
  • upraveno 3. února 2012
    Hře a střetu taky gratuluju, zasloužej si to :)
    sarven: Kde píšou, že bouře skončila poslední? Pokud se nepletu ty ostatní knihy tam jsou seřazeny v náhodném pořadí...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.