Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova

upraveno 29. dubna 2012 v 2. řada

Vyústění rivality Baratheonů zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí jednat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na...

Číst celý článek zde
1356711

Komentáře

• upraveno 30. dubna 2012

No, a příští týden se dozvíme, že Jon nic neví. Já se teda těším! :-))
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 30. dubna 2012
    Lord Gepeto napsal(a):

Hej, to aj ja im tu závidím, že to vidia o celých 24 hodín skôr než ja :D Inak ako vy to vidíte o troch ráno na ktorom HBO? Veď na americkom to ide o deviatej, nie?

+ posun času cca 6 hodin

Jinak ja všechny seriály i filmy sleduju s anglickýma titulkama (někdy bez), aspoň si tak trošku procvičuju čtení a poslech.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. dubna 2012
    paul-cz napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Hej, to aj ja im tu závidím, že to vidia o celých 24 hodín skôr než ja :D Inak ako vy to vidíte o troch ráno na ktorom HBO? Veď na americkom to ide o deviatej, nie?

+ posun času cca 6 hodin

Jinak ja všechny seriály i filmy sleduju s anglickýma titulkama (někdy bez), aspoň si tak trošku procvičuju čtení a poslech.
    Aj ja, ale ja som ešte stále na leveli, že radšej s českými... nie žeby som možno tým anglickým nerozumel, ale nechce sa mi :D Aj Once Upon a Time sledujem s českými titulkami... Inak vďaka za vysvetlenie..

EDIT: Teraz vyzerám fakt ako pako, že ma to nenapadlo :D
    upraveno 30. dubna 2012
    Elanne napsal(a):

Ešte nie, to mu začne hovoriť aj od tretej knihy.. hahaha You know nothing... teda aspoň myslím .D

Inak dosť ma prekvapil ten začiatok - správa zo Zimohradu? Alebo som zle rozumel? To má byť ako čo, Theon ho dobije už v strede seriálu?
    Lord Gepeto napsal(a):

Elanne napsal(a):

Ešte nie, to mu začne hovoriť aj od tretej knihy.. hahaha You know nothing... teda aspoň myslím .D

Inak dosť ma prekvapil ten začiatok - správa zo Zimohradu? Alebo som zle rozumel? To má byť ako čo, Theon ho dobije už v strede seriálu?
    Druhá a třetí kniha jsou v téhle sérii mix, takže bych se nedivila, kdyby You know nothing... a Theon přišli dřív než se čekalo... :-)
    Renly mi bude chybět, ta jeho smrt mi připadá taková nespravedlivá (jo, jo já vím, že na to jsem si u GRRM mohla už dávno zvyknout).
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 30. dubna 2012
    Lord Gepeto napsal(a):

Myslím, že jo, což se stane v knize asi v polovině (spíš v 2/3), pokud se nepletu.

\A spíš bych použil slovo "obsadí".
    Lord Gepeto napsal(a):

V 9PM amerického času :D Takže 3AM středoevropského :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. dubna 2012
    titule už jsou hotové, to je fofr :-)
    Ale na ASAP nesedí :-(
    Elanne napsal(a):

No mě spíš překvapila rychlost zpráv ze Zimohradu, i když to bude asi až někde na konci dílu. Koukám, že tady se zase odchýlili docela podstatně od předlohy. Jenom by mě zajímalo, co bude Robb v posledních třech dílech jako dělat, kromě jistý teď už evidentní blbosti teda. No dobře, dobře, nebudu scénáristy předem kritizovat
    ty Reedovci mě pomalu taky začínají štvát, celá Branova linka na nich stojí a pokud by je vypustili tak by mě fakt naštvali. nehledě na to, že to dost mění děj kdy pokud by se v současné sestavě rozdělili a Rickon půjde s Ošou tak Bran by se samotnej bez jakýchkoliv znalostí toho co se děje plahočil na Hodorovi za Zeď na sever? To je přece nesmysl... soukromě myslím, že na začátku třetí série je tam vpašujou až budou na cestě ke Zdi... nová série= nový postavy, lidi to snáz skousnou, než kdyby je tam přidali teď
    upraveno 30. dubna 2012
    Ja si myslím, že pridajú Jojena/Meeru ako dospelú postavu, ktorú Bran nejako náhodou stretne, potom, po rozhovore s ňou pri ohni v noci, kedy mu tá postava povie o svojich snoch, zatvári sa ako zodpovedný a statočný bojovník, nechá odísť Ošu s Rickonom - utečie - spolu s danou postavou a pôjdu na Zeď...
    Lord Gepeto napsal(a):

Ja si myslím, že pridajú Jojena/Meeru ako dospelú postavu, ktorú Bran nejako náhodou stretne, potom, po rozhovore s ňou pri ohni v noci, kedy mu tá postava povie o svojich snoch, zatvári sa ako zodpovedný a statočný bojovník, nechá odísť Ošu s Rickonom - utečie - spolu s danou postavou a pôjdu na Zeď...

Nééé, já nechci žádnou Jojeru, nebo Meena! Reedovci jsou dvě nespojitelné a nevynechatelné postavy a TEČKA. Klidně, ať si je přidají později, ale tak, jak jsou v knížce- jako dvě postavy-sourozence.
    upraveno 30. dubna 2012
    To by ma síce potešilo, ale keď si vezmeš, tak chcú ušetriť. Ale zato v druhej sérií pridali pár postáv o ktorých som si myslel, že z dôvodu ušetriť tam nebudú, takže možno je tu ešte šancu na oboch (A nie Jojeru a Meenu .D)
    Líbil se mi ten první důstojník železných můžu, ten jeho lačný ušklebek ...
    Tak ta Renlyho smrt mě celkem zklamala, bylo to takový dost nápadný a dlouho trvající. Taky je škoda Lechtače. I s Qhorinem to bylo hodně narychlo. Ale zase se mě čím dál víc začíná líbit Bronn a Pyat Pree taky nezklamal. Určitě jeden z lepších dílů série. Jo a kdy se Dany dozvěděla o Robertově smrti v knize? Vím, že jí to řekl nějaký námořník, ale vůbec nevím kdy...
    Myslím, že kdyby se při Renlyho smrti drželi mnohem víc knihy, byla by ta scéna podstatně silnější. Takhle to bylo takové plytké. A ten stín vlastně jako stín moc nevypadá:-( Škoda. Tohle se nepovedlo.
    Zapper napsal(a):

V diele nie sú žiadne prsia? Tak to už nemá ani význam pozerať..

Očekávám pokles sledovanosti :-)

Za mě první dojem moc dobrý, možná jeden z best dílů druhé série zatím.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. dubna 2012
    Relativně slušnej díl, ale Lehtač? Co se bude dít v Hostinci na rozcestí? Taky chybí jakákoli zmínka o lady Hornwood a Smraďochovi. O Reedech nemluvě. Pořád to jsou takový zdánlivě malý změny, který ale v budoucnu můžou způsobit pěknej bordel.
    Dozvěděla se to potom, co zlikvidovala neumírající Jinak ten černej z Třinácti měl být bílej a bylo v knize výslovně uvedeno, že je na chlapečky. Čaroděj není členem třinácti a třináct vůbec tomu městu nevládne.

Kdybych byl Tywin já, tak by mě ta holka co mě slouží byla krajně podezřelá.
    1) jak se dostala tak daleko na jih ze severu
    2) očekávám, že vesnická holka zná pár rodů co jsou okolo, nejspíš i jejich barvy,erby a možná i slova, ale jak to, že zná i rody co žijí tak daleko na jih ? Neočekávám, že by prosti vesničané dostávali vzdělání o šlechtických rodech... to spíš někdo významější
    3) nebude to ona nějaký zaplacený špeh :/ rychle proškolený, nebo není to nějaká šlechtična ??

Myslel jsem, že má Tywin bystřejší mysl ...
    tenhle díl se mi fakt líbil, nemám prakticky co vytknout. jen se nemůžu zbavit dojmu, že z Jona dělají v této sérii hroznýho mamlase(viz knockout od Krastera)... líbilo se mi, že v knížce si Qhorin Jona vybral pro výpravu sám, viděl jeho potenciál... takhle si prostě musel "pěkně poprosit" :)
    Bylo v knihách z jakého kraje je jednoručka? :-)
    No mě se docela líbí, že i čtenáře seriál nechává hádat, jestli bude Ramsay, Reedové (tady upozorňuju, že Benioff a Weis se opravdu zmínili o tom, že některý postavy představený ve Střetu králů budou v seriálu až ve třetí sérii), jestli je Talisa Jeyne a kde vlastně utnou příběhy některých postav. Jasně že některý věci mě znervózňujou, ale baví mě to.

... Kdybych byl Tywin já, tak by mě ta holka co mě slouží byla krajně podezřelá.
    1) jak se dostala tak daleko na jih ze severu
    2) očekávám, že vesnická holka zná pár rodů co jsou okolo, nejspíš i jejich barvy,erby a možná i slova, ale jak to, že zná i rody co žijí tak daleko na jih ? Neočekávám, že by prosti vesničané dostávali vzdělání o šlechtických rodech... to spíš někdo významější
    3) nebude to ona nějaký zaplacený špeh :/ rychle proškolený, nebo není to nějaká šlechtična ??

1.) I "prostý lid" cestoval kupříkladu na Turnaj pobočníka a válka začalo poměrně nedlouho poté. Takový obyčejný člověk- takřka neozbrojený a vůči ozbrojencům bezbranný- se musí snažit projít nepozorovaně, což cestu "domů" taky neurychlí...
    2.) Vzhledem k tomu, že znala jen jméno a nic k tomu, nemůžeš dedukovat nějakou vzdělanost. Mohla plácnout první jméno, které slyšela od lidí z ohrady, Horových mužů.... Stačí nebýt hluchá. To samé si nejspíš odvodil Tywin, a proto jí taky nevěřil ten Maidenpool.
    ("Lannisteři prý táhnou na Prdelovice.... Lord Škyt se zabarikádoval v té své ruině a doufá, že mu zdi nepopadají ještě, než se Lvi objeví..." Kdo je pánem Prdelovic?)
    3.) Špeh už zavání paranoiou, Seveřeni nejsou Varys. "Rychle proškolený" by špeha nejspíš stálou život, protože by stál za prd. (Logičtější by se zdál strach z otrávení- i kdyby jen kvůli sympatizování s rodným Severem a věrnosti jeho Lordu.)
    Kolik šlechtičen asi cestuje samo, neozbrojených a převlečených za kluka, ve věku nějakých deseti let? Průměrná Západozemská šlechtična je něco na způsob Sansy- dámy, nebo aspoň ženy/dívky s jasně danou rolí- a tu by spíš zajali po cestě, pobili početný doprovod, znásilnili a zaslali žádost o výkupné, v ohradě by neskončila...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. dubna 2012
    Kyselá Prdel je na Zeměploše :))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. dubna 2012
    U mně má tenhle díl palec nahoru! A navíc žádné zbytečné prasárničky, další palec nahoru. Půlruký se jim povedl, tomu pánovi z fleku věřím, že přežil za Zdí po celou zimu, Jhaqen taky stoupá a Brienne je perfektní. Musím se přiznat, že Pěst jsem si tak obří nepředstavovala (ve srovnání s tozhle spíš jako malilinkatý kopeček:) ).
    Mně jen děsí jakým směrem se vydává.....To zavání strašlivým průšvihem...
    Krisa napsal(a):

U mně má tenhle díl palec nahoru! A navíc žádné zbytečné prasárničky, další palec nahoru. Půlruký se jim povedl, tomu pánovi z fleku věřím, že přežil za Zdí po celou zimu, Jhaqen taky stoupá a Brienne je perfektní. Musím se přiznat, že Pěst jsem si tak obří nepředstavovala (ve srovnání s tozhle spíš jako malilinkatý kopeček:) ).

Hlavně pěst byla někde u lesa... a byl to asi doopravdy spíše kopeček... Tady to vypadá jako kdyby přistáli v Himalájích :-D Island podle mne nebyl dobrý výběr.... Norsko či Kanada by byl asi lepší výběr, něco kde Tajga přechází do Tundry :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. dubna 2012
    Tak 300 lidí (v knize) se asi neutáboří na nějakém malém kopečku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.