Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova
Vyústění rivality Baratheonů zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí jednat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
No, a příští týden se dozvíme, že Jon nic neví. Já se teda těším! :-))
Jinak ja všechny seriály i filmy sleduju s anglickýma titulkama (někdy bez), aspoň si tak trošku procvičuju čtení a poslech.
EDIT: Teraz vyzerám fakt ako pako, že ma to nenapadlo :D
Inak dosť ma prekvapil ten začiatok - správa zo Zimohradu? Alebo som zle rozumel? To má byť ako čo, Theon ho dobije už v strede seriálu?
\A spíš bych použil slovo "obsadí".
Za mě první dojem moc dobrý, možná jeden z best dílů druhé série zatím.
Kdybych byl Tywin já, tak by mě ta holka co mě slouží byla krajně podezřelá.
1) jak se dostala tak daleko na jih ze severu
2) očekávám, že vesnická holka zná pár rodů co jsou okolo, nejspíš i jejich barvy,erby a možná i slova, ale jak to, že zná i rody co žijí tak daleko na jih ? Neočekávám, že by prosti vesničané dostávali vzdělání o šlechtických rodech... to spíš někdo významější
3) nebude to ona nějaký zaplacený špeh :/ rychle proškolený, nebo není to nějaká šlechtična ??
Myslel jsem, že má Tywin bystřejší mysl ...
2.) Vzhledem k tomu, že znala jen jméno a nic k tomu, nemůžeš dedukovat nějakou vzdělanost. Mohla plácnout první jméno, které slyšela od lidí z ohrady, Horových mužů.... Stačí nebýt hluchá. To samé si nejspíš odvodil Tywin, a proto jí taky nevěřil ten Maidenpool.
("Lannisteři prý táhnou na Prdelovice.... Lord Škyt se zabarikádoval v té své ruině a doufá, že mu zdi nepopadají ještě, než se Lvi objeví..." Kdo je pánem Prdelovic?)
3.) Špeh už zavání paranoiou, Seveřeni nejsou Varys. "Rychle proškolený" by špeha nejspíš stálou život, protože by stál za prd. (Logičtější by se zdál strach z otrávení- i kdyby jen kvůli sympatizování s rodným Severem a věrnosti jeho Lordu.)
Kolik šlechtičen asi cestuje samo, neozbrojených a převlečených za kluka, ve věku nějakých deseti let? Průměrná Západozemská šlechtična je něco na způsob Sansy- dámy, nebo aspoň ženy/dívky s jasně danou rolí- a tu by spíš zajali po cestě, pobili početný doprovod, znásilnili a zaslali žádost o výkupné, v ohradě by neskončila...