Interview s Bryanem Cogmanem
Cítila jsem zadostiučinění, když se ve finále objevila Ros jako důležitá postava a chtěla bych se zeptat, jak došlo k tomu, že se stala z nejasné zmínky v knihách někým, s kým mistr špehů Varys mluví jako s partnerem a ne jako se „sbírkou výnosných děr“.
To je zvláštní přínos Davida [Benioffa] a Dana [Weisse]. Ros v knihách ani neexistuje. V původním pilotu to byla zrzavá děvka číslo 1. V úplně prvním konceptu byl Tyrion v bordelu v Králově...
Číst celý článek zde
To je zvláštní přínos Davida [Benioffa] a Dana [Weisse]. Ros v knihách ani neexistuje. V původním pilotu to byla zrzavá děvka číslo 1. V úplně prvním konceptu byl Tyrion v bordelu v Králově...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A musím z větší části souhlasit s baltimem, od pana Cogmana je ten rozhovor jedna vytáčka za druhou, a to mu novinářka nekladla zrovna otázky "na tělo".
Vytáčky? Vždyť to je takovej přátelskej pokec, Cogman se neměl z čeho moc vytáčet - tazatelka vůbec nezvolila nějaký konfrontační styl - tohle byl asi úplně jiný typ rozhovoru, než byste chtěli, ale to není přece vina Cogmana.
Při čtení toho rozhovoru jsem si imaginárně párkrát znechuceně odplivla, vesměs při bodech, které výš vypíchl heavy + hned u té první otázky, kde tazatelka cítí satisfakci, že Ros měla/má mít ještě důležitou roli... A u té druhé otázky a odpovědi jsem k tomu taky neměla daleko.
Tenhle rozhovor mi potvrdil, že tvůrci seriálu se snaží udržet zadek na třech židlích - zachovat dost z předlohy, aby se dívali i čtenáři, zjednodušit to natolik, aby to chápali i nečtenáři, a zároveň splnit povinný prostocviky seriálů HBO. Ne všechno můžou odbýt konstatováním, že kniha a seriál jsou dva oddělený vesmíry. Mají 257 postav, kterým se můžou věnovat, a kolik vzácných minut věnovali Ros v bordelu. Ty minuty by si zasloužila třeba Sansa. A kolikrát jsme řešili, že při všech změnách mohli pro potěchu čtenářů zachovat aspoň detaily a dialogy - ach jo, ale oni přece ty knihy milují.
Ale abych jenom nekritizovala... je to dobrý seriál, kdybych si to nemyslela, nedívám se na něj. Jenom nerada vidím, jak se jeho tvůrci plácají po ramenou. Protože nemůžu tvrdit, že u druhé řady odvedli stoprocentní práci, a měli by si uvědomit, že mají rezervy.
Potrdil, že Šae má Tyriona fakt ráda, no, jsem zvědavá, co z toho bude.
Jinak ze změn mě hodně štve, že Arya v knize v této době byla vlk. V seriálu je pořád ještě myš. A že myslí na několik řad seriálu? Však v knihách Arya taky nezmizí, právě naopak...