Povídka č. 2
EDDARD
„Bezva akce“ pokývnul k tribunám a zašklebil se na něj.
„To teda jo, jsem rád, že tu jsme. Jsi Rákos, že?“
„Koukám, že Sever si pamatuje“ rozřehtal se „Jo jasně, jsem Howland“ a natáhl ruku.
„Ned“ přijal nabízené přátelství.
„Se ví, že Ned. Eddard Stark, druhorozený syn Zimohradu“ zadeklamoval „znám svoji vrchnost, ne“ zakřenil se. „Jsi tu i s bratrama, co?“
„Ne,...
Číst celý článek zde
„Bezva akce“ pokývnul k tribunám a zašklebil se na něj.
„To teda jo, jsem rád, že tu jsme. Jsi Rákos, že?“
„Koukám, že Sever si pamatuje“ rozřehtal se „Jo jasně, jsem Howland“ a natáhl ruku.
„Ned“ přijal nabízené přátelství.
„Se ví, že Ned. Eddard Stark, druhorozený syn Zimohradu“ zadeklamoval „znám svoji vrchnost, ne“ zakřenil se. „Jsi tu i s bratrama, co?“
„Ne,...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ráda bych věděla, co se dělo v období tří hvězdiček :)))
Niekedy som sa strácal, kto čo hovorí, tiež bola trocha chyba napísať na začiatok Eddard, pochopil som to tak, že tá kapitola je kvázi z Nedovho pohľadu, avšak boli tam aj pohľady Lyanny a Roberta :)
Inak skvelé, spojenie humoru a vážnosti a naozaj zapeklitá teória. Oceňujem :) xD že mi to hneď nebolo jasné...
ale so spolužiakmi sme si z toho robili presne srandu.. haha.. Jojen a tie jeho zelené sny... :D Zvláštna zhoda... nefajčí dačo? nejakú zelenú trávičku? :)
A navíc jako plus beru teorii L+R (jako Robert). To by se mi líbilo, ač je to nepravděpodobné. Já draky nerad.
Vše se děje formou dialogu (představuji si to jako audiobook), autor, suverénní vypravěč, nám předvádí, že to tak stačí. Z toho vyplývá ona extrémní čtivost. Na nějaké zdlouhavé popisy či nimrání se v nitru není čas ani důvod. Vše je vysvětleno a zdůvodněno.
Líbí se mi "jazyk Seveřanů". :-) Dozvíme se rovněž, odkud vznikl název pro rytíře Smějícího se stromu. ;-)
Má to tah na branku, má to vtip a šmrnc. Tohle beru.
Moc se mi líbilo, jak první humorně laděná část kontrastovala s tou druhou, dojemnou... Skoro mi až slza ukápla.
A navíc plusové body za to, že autor vybral teorii, která mě, hlavu skopovou, ještě nenapadla. (I když se mi pochopitelně nelíbí.)