Povídka č. 2

upraveno 25. října 2012 v Povídky
EDDARD

„Bezva akce“ pokývnul k tribunám a zašklebil se na něj.
„To teda jo, jsem rád, že tu jsme. Jsi Rákos, že?“
„Koukám, že Sever si pamatuje“ rozřehtal se „Jo jasně, jsem Howland“ a natáhl ruku.
„Ned“ přijal nabízené přátelství.
„Se ví, že Ned. Eddard Stark, druhorozený syn Zimohradu“ zadeklamoval „znám svoji vrchnost, ne“ zakřenil se. „Jsi tu i s bratrama, co?“
„Ne,...

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 17. června 2012
    Prvá polovica nemá chyby. To ako kúria marišku z bažín... :D druhá polovica je omnoho smutnejšia. Žeby bol Jon Robertov syn. Zaujímavá teória, aj keď si myslím, že trávu nekúrili :D
  • upraveno 17. června 2012
    Ned tancující kozáčka mě dostal do kolen, tenhle výjev jen tak z hlavy nevyženu :D
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    Dreamer napsal(a):

Ned tancující kozáčka mě dostal do kolen, tenhle výjev jen tak z hlavy nevyženu :D

Což o to, zatančit kozáčka není problém... ale to kopání před tím bych rád vynechal, kdybych měl předvést. :o)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. června 2012
    Tahle povídka se mi moc líbila. Vtipkující Ned byl parádní a už vím, proč má Jojen zelené sny :D. Slovo "sprosťula" jsem nikdy neslyšela, ale už teď si ho řadím do slovníku. Druhá půlka povídky je skvělá, silná (i když doufám, že Jon nebude opravdu Robertův).
    Ráda bych věděla, co se dělo v období tří hvězdiček :)))
  • upraveno 18. června 2012
    Krisa napsal(a):

Tahle povídka se mi moc líbila. Vtipkující Ned byl parádní a už vím, proč má Jojen zelené sny :D. Slovo "sprosťula" jsem nikdy neslyšela, ale už teď si ho řadím do slovníku. Druhá půlka povídky je skvělá, silná (i když doufám, že Jon nebude opravdu Robertův).

V období tří hvězdiček přišli o humor :-)
    Nedokážu si představit Neda v takové náladě, že by se zhulil Robert a Howland to bych překous ale Ned :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. června 2012
    Prekrásna tvorba. Prvá polovica je naozaj vtipná. Zasmial som sa na tom, ako si Ned doberá Lyannu, také tie familiárne rečičky, ďalej to ako húlili, naozaj zaujímavé :D A potom tá smutná časť. Tá vážna. Tiež perfektne zvládnutá, bolo to tam pekne vysvetlené. A aj dobre opísané.

Niekedy som sa strácal, kto čo hovorí, tiež bola trocha chyba napísať na začiatok Eddard, pochopil som to tak, že tá kapitola je kvázi z Nedovho pohľadu, avšak boli tam aj pohľady Lyanny a Roberta :)

Inak skvelé, spojenie humoru a vážnosti a naozaj zapeklitá teória. Oceňujem :)
    Krisa napsal(a):

xD že mi to hneď nebolo jasné...

ale so spolužiakmi sme si z toho robili presne srandu.. haha.. Jojen a tie jeho zelené sny... :D Zvláštna zhoda... nefajčí dačo? nejakú zelenú trávičku? :)
    Pěkné. Má to šmrnc, vtip, a ke konci i hloubku. Bavil jsem se a přečetl jedním dechem. I když to není takový klasický GRRM styl, o který se mnozí pokoušeli, ale pro mě spíš příběh z "moderní" (marně hledám lepší slovo) doby.
    A navíc jako plus beru teorii L+R (jako Robert). To by se mi líbilo, ač je to nepravděpodobné. Já draky nerad.
  • upraveno 20. června 2012
    Svižně napsaná povídka. Zhulení Starci? Proč ne. :-) První půlka je hravá na hranici parodie, ve druhé aktérům poněkud dojde humor, jak zde již bylo trefně řečeno. To se poté, co se s někým neuváženě vyspíme, obvykle stává. :-)
    Vše se děje formou dialogu (představuji si to jako audiobook), autor, suverénní vypravěč, nám předvádí, že to tak stačí. Z toho vyplývá ona extrémní čtivost. Na nějaké zdlouhavé popisy či nimrání se v nitru není čas ani důvod. Vše je vysvětleno a zdůvodněno.
    Líbí se mi "jazyk Seveřanů". :-) Dozvíme se rovněž, odkud vznikl název pro rytíře Smějícího se stromu. ;-)
    Má to tah na branku, má to vtip a šmrnc. Tohle beru.
  • JayJay
    upraveno 20. června 2012
    heavy_head napsal(a):

Svižně napsaná povídka. Zhulení Starci? Proč ne. :-)

To je něco jako Starci na chmelu :o)... by asi mělo být Starkové.
  • upraveno 22. června 2012
    Jó, tak s Howlandem Rákosem bych se chtěla někdy potkat. Vypadá jako pohodovej chlapík.. :D
    Moc se mi líbilo, jak první humorně laděná část kontrastovala s tou druhou, dojemnou... Skoro mi až slza ukápla.
  • upraveno 23. června 2012
    Budu se jenom opakovat s tím, co se tady už řeklo. První část je neskutečně vtipná a je super si něco takového přečíst a vyvést se z deprese způsobené opravdovým Martinem.
    A navíc plusové body za to, že autor vybral teorii, která mě, hlavu skopovou, ještě nenapadla. (I když se mi pochopitelně nelíbí.)
  • JayJay
    upraveno 25. června 2012
    85% Starci na tripu… Jo, první část bomba, druhá slabší, ale jo, u tohlo jsem se bavil, tohle jo. Mimochodem, tráva z bažin… není to narážka na starý dobrý Gothic?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.