Vylíhli se draci

upraveno 31. července 2012 v Rozličný pokec
V Pražské zoo se naplńuje proroctví. Dračice Aranka (pardon, ale to je fakt vtipný :-)))) kašle na to, že varani komodo se v zajetí rozmnožují minimálně a hází jednu snůšku za druhou. Když jí neseženou samce, oplodní se sama. Buď je to tím jménem a za malé dráčky dostává dávky (masa navíc) a nebo je ošetřovatel skrytý Targaryen.

http://www.zoopraha.cz/cs/o-zviratech/novinky/vylihl-se-prvni-z-draku_4003798

komodští draci byli podle mě inspirací pro některé legendy o dracích. Extrémní agresivita, schopnost samooplodnění...
«1

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 31. července 2012
    Aranka :-) jáj boha mária....
  • upraveno 31. července 2012
    Aranka asi pro tu závratnou plodnost :-D
    To je fakt nomen omen :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Aranka? čo je to Aranka :D Bojím sa toho, ale predsa...
    Gepeto: Typické ženské jméno z jisté skupiny obyvatelstva (jako Eržika nebo Dežo :D)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kolikokoli napsal(a):

Gepeto: Typické ženské jméno z jisté skupiny obyvatelstva (jako Eržika nebo Dežo :D)

:D :D Aha...
    Eržika je maďarsky Alžběta (Eršebéth - zdrobněle Eržika). Dežo je zdrobnělina od Dezidér. U nás v republice je nyní pouhých 10 kusů (jeden loni umřel), ale jakého je to původu nevím. Na Slovensku je hojně zastoupen a u těch, jejichž jméno nesmíme vyslovit :-D
    Třeba jednou budou taky jen v zoo :-)
    My leda budeme v Zoo...hm už jste je viděli v Zoo na návštěvě ? já tedy ne a to Zahrady vymetám pravidelně. Takže ani to ne - tihle nejmenovaní Zoo zakládat nebudou :-D
    Přiznejte se, kdo poslal i tu dárcovskou SMS? :-)
    To raději adoptuji oslíka! :-D
    http://www.netradicni-darecky.cz/adoptuj-osla/d-79/
    Jarla: já se hlásím! vyváděla je policie, nevím, co udělali, ale hádám, že se dívali lidem do tašek, jestli mají dobře zapnutou peněženku

Mno, ale jen jednou. Přeci jen, v zoo rasisticky vyžadují vstupné po všech.
    To je dyškriminácija totok!
    Tyna napsal(a):

Jarla: já se hlásím! vyváděla je policie, nevím, co udělali, ale hádám, že se dívali lidem do tašek, jestli mají dobře zapnutou peněženku

Mno, ale jen jednou. Přeci jen, v zoo rasisticky vyžadují vstupné po všech.

No třeba se jim to rentovalo, protože tam na ně lidi nejsou zvyklí, tak nechávají nestřežené tašky a hlavně kočárky s taškama...:-D
  • upraveno 1. srpna 2012
    No třeba se jim to rentovalo, protože tam na ně lidi nejsou zvyklí, tak nechávají nestřežené tašky a hlavně kočárky s taškama...:-D
    Pořád jim někdo něco vyčítá. Asi z velké části i oprávněně. Zvláštní ale je, že bílý vás okradou ročně tisíckrát víc, ale to vás asi netrápí:/
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Chmur: Ono je to těžké, já jsem se vždycky snažila a snažím doposud být bez předsudků... Jenže se pak staly nezávisle na sobě 3 nepěkné věci, kterých jsem byla součástí, které se mi s bílými zloději nikdy nestaly a od té doby se trochu bojí = mám nějaké předsudky...
  • upraveno 1. srpna 2012
    Chmure: Já bydlím ve Vysočanech.
    A to je tak celé, co se k tomuto tématu dá říct... :-)
  • upraveno 1. srpna 2012
    Mně taky cikáni nejsou sympatičtí ba právě naopak. Jenže mi někdy přijde, že se veškerý krádeže a zneužitý dávky házej jen na ně, přitom jsou zrno v písku.
    Ale když díky známým, kteří teď pracují na radnici vidím, jak naši zastupitelé kradou a co se v našem městě děje, tak mě to trápí stokrát víc, než všechny barevné kovy a peněženky ukradené cikány. A to jsme na regionální úrovni. Nedělám si iluze, že na vyšších úrovních to bude lepší.
    Taky jsem byl součástí některých rádoby vznosných projektů financovaných EU, které byly jen o tom, že si někteří pořádně namastili kapsu a ostatní si ji namastili trochu. Takže vlastně spokojenost://

Bydlím v severních Čechách. A?
  • upraveno 1. srpna 2012
    Protože stokrát nic umořilo osla. A není to jen nic, je to i násilná kriminalita.

A argument politici taky kradou... Ano, i z politiků si lidi dělají srandu. Celé to začalo jako sranda.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Chmur: Já netvrdím, že bílý nekradou a blablabla, ale nikdy se mi nestalo, že by při mém okrádání drželi mému kamarádovi nůž pod krkem, nebo dalšímu kamarádovi rozbili hubu jen proto, že jsme neměli zapalovač apod. Od té doby, když vidím bandu snědších kluků, tak se trochu bojím (a zvlášť, když jdou ve 2 hodiny ráno přibližně 3 kroky za mnou stejným tempem co já po skoro kilometr - to bylo trochu peklo - jo, vim, že jsem blbá, protože chodím v noci sama).
  • upraveno 1. srpna 2012
    Zpátky k drakům
    Líhnutí online:
    http://www.zoopraha.cz/cs/draci
    upraveno 1. srpna 2012
    Bílej zloděj v límečku co sedí na radnici nebo v parlamentu tě při tý krádeži aspoň neznásilní a nezbije :-)
  • upraveno 1. srpna 2012
    komodští draci byli podle mě inspirací pro některé legendy o dracích. Extrémní agresivita, schopnost samooplodnění...
    To si moc nemyslím. Určitě nebyli inspirací pro evropské legendy. Jsem totiž přesvědčen, že evropané se seznámili s komodskými draky až v novověku a dlouho neznámí byli i pro většinu ostatního světa. Mně osobně nějak zvlášť zajímaví nepřijdou. Tedy ve srovnání s jinými plazi.
    Mým favoritem je Kristova ještěrka (pro jarlu a flankera: Nejsem fanatik!!!:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Už víme, co za tim bylo. Ježíš měl dlouhej ocas a blány mezi prstama :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Slouží aspoň jako zapalovač?
  • upraveno 1. srpna 2012
    Ne, jen tak je přišroubován nad postelemi na stropě a synátor na něj mává :-)
    upraveno 1. srpna 2012
    To bude sranda, až mu dráček zamává zpátky :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    flanker.27: A Jarla řekne "Ano, Františku, jednou jsem ti to říct musela. Jsi Targaryen, jmenuješ se Aegon a právě sis vyseděl svého draka :-)"
  • upraveno 2. srpna 2012
    :-) Prabába se jmenovala Dany a byla to nejskvělejší žena pod Sluncem:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.