Game of Thrones Season 2: Making Histories

upraveno 1. prosince 2012 v 2. řada
imageGame of Thrones Season 2: Making Histories - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hodí sem ktosi zhruba preklad? Nerozumel som hlavne pri tej pasáži s obrami, ktorá vyzerala zaujímavo.
  • Ak máš na mysli tú časť s obrom po 2:05, tak myslím, že tam je toto:
    Even a giant can be made to kneel. But olny if he wants a better crack at your head.
    Čiže niečo v zmysle:
    Aj obra môžete prinútiť pokľaknúť. Ale iba aby vám ľahšie rozbil hlavu.

Ja som nezachytil zas tú predchádzajúcu vetu, čo končí "..was wise."
  • To že obry postavili Wall je od Martina? Alebo je to niečo čo si vymysleli tvorcovia seriálu?
  • Říká, že kdysi dávno nějaký jižanský král zotročil obry pomocí magie, aby mu pomohli postavit Zeď. A pak asi "It might be ser king was wise... even a giant can be made to kneel. But only if he wants to put a crack in your head."

Tohle si podle mě nevymysleli, takové věci snad Cogman konzultuje s Martinem.
  • No tak orientačně z odposlechu:
    Říká se, že před dlouhými časy nějaký starý jižanský král zotročil naše obry kouzlem a donutil je postavit tu vaši slavnou zeď. Odkopl můj lid na druhou stranu a postavil armádu, aby nás tam udržel. A my jsme ti necivilizovaní, divocí…
    Možná, že ten král byl moudrý. Dokonce i obr může být přesvědčen, aby si kleknul. Ale jenom proto, aby se mu líp drtila vaše hlava.
    Svobodný lid nenásleduje muže jen proto, že jim to jeho otec nakázal. Kdyby byl králův syn odvážný a silný – jo, následovali bychom ho stejně jako otce. Ale pokud by nebyl …
    No, mě se zdá, že stejně jako zeď drží nás venku, vás jižany drží vevnitř.
    Dodržujete zákony, které jste nevytvořili, klekáte před králi, které jste si nevybrali a modlíte se k bohům, kteří vám nikdy neodpovídají. Říkali nám o vašich sedmi…
    Za zdí slunce svítí jasně a čistě, tady bohové naslouchají přáním lidu. Naši bohové jsou bohové lesa. Ve stromech, které nás chrání a vodě, která nás živí. Dávají nám zemi pro všechny, abychom ji sdíleli. Rybaříme, farmaříme a lovíme kde chceme a tehdy když to potřebujeme.
    Když muž chce ženu, musí jí dokázat, že bude mít silné a mazané syny. To není lehké. Když se žena pokusí podříznou mu krk, nenechá ji to udělat. Když jsi svobodný člověk, vezmeš si co můžeš a necháš si co uneseš. O nic víc.
    Zajímalo by mě: i kdyby můj lid nepřeskočil tu vaši zeď, pořád byste ji nechali noční hlídkou strážit?
    Vy jižani jste bohatí, pořád máte víc oceli, zlata a dcer.
    Ale já si myslím, že se bojíte. Nevíte, co znamená svoboda. A jestli jste nebyli za zdí, nevíte, co je strach. Dozvíte se to…
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ďakujem :)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 7. prosince 2012
    NZ ;-)
    Hlas Rose Leslie (Ygritte) je mimochodem úúúžasnej...
    Dlouho jsem neslyšela mluvit někoho monolog s takovou skrytou vášní, lehkým chvěním hlasu, lehce nekřáplou, ale přitom sytou barvou, skotským přízvukem, ze kterého jakoby čiší láska ke svobodnému lidu. Prostě dokonalé :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.