Povídka č. 7 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
imagePovídka č. 7 /5. kolo/ - Ice & Fire

Slunko ju ráno praštilo do ksichta, Sansa zamžórala zpod peřine a veskočila z lužka. Nazula paprče, aby ju nezeblo do noh a hnala se k zrcadlo, div si čuňu nenabila. Prohrábla rukó vlase a zašklibila se na sebe. „No dneska to neni žádná sláva.“ Usódila v docho Sansa a snažila se dat do kope, dež najednó někdo zabóchal na dveře.

Read the full story here

Komentáře

• A prispeli aj Nac Mac Figlove :)
    Bolo to mile a slunickove. Hlavne ten zaver, az srdce pookrialo. Uz som sa bala, ze vsetky konce budu martinovsky pochmurne.
    Privieram preto obe oci nad tym, ze Sansa nie je Sansa a podobnymi capinami.
    Dakujem autorovi.
  • Tož to né :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. července 2013
    Zimohradsko sa nesúdi :D
    Sranda.
  • Zimohrad na Hané :-D Ohromně cením použité nářečí :-) povídku v hanáčtině jsem ještě nikdy nečetla...vyloženě bych chtěla slyšet to široké bochte :-))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Vůbec se nedivím, že se Sansa nemohla rozhodnout :).
    A musím se přiznat, že mi dost dlouho trvalo, než mi došlo, co jsou "ledi" =D
    Jak se projevuje kocouření se?
  • Super =D Opravdu jsem se nasmála :-) Tady je ta délka dostačující - delší už by to asi nebylo ono, takže spokojenost :-)
  • Tak na tuhle jsem se vrhla jako první a to jsem fakt neměla dělat. Slzy mi tečou jak Sanse a ještě se nesmím smát lidem do telefonu. Boží. :-)
  • Nádhera. Nad podobnou "banální" zápletkou jsem původně také přemýšlela (V jednoduchosti je krása. ;)) a pro nářečí mám slabost.

P.S.: Podsunula jsem "nečtenářům" doma. Mamince jde hoba nakřivo, babičce prý šédrem a oběma se moc líbilo. :D
  • Druhé kritické čtení: Jako recesistická povídka je to výborné :-) Příjemná změna pro zasmání. Na regulérní povídku trošku krátké a málo rozvinuté. Na druhou stranu chápu, že delší povídka v nářečí by byla už těžce stravitelná pro ty, kdo toto nářečí neovládají. Inu a proto zůstává tím čím je - výbornou recesí :-)
  • Tak to je paráda! Délka tak akorát (na nářečí) a je to takové odlehčené, miloučké, vtipňoučké, sansoviťoučké. Jo, super. :-D
  • Doznání: tuhle minipovídku jsem spáchala já :) účelem bylo hlavně vyloudit úsměv na tváři, možná i trochu polechtat bránici, snad se alespoň jedno povedlo.
    @Dreamer Co je "kocouření se"? :)
  • upraveno 13. srpna 2013
    @Dreamer Účel byl splněn, bylo to super :-) Takže díky za zlepšení nálady ;-)
  • @Krisa vztekat se, ten výraz se mi strašně líbí, takže jsem si ho nemohla odpustit :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer A gratuluju, tak dobře jsem se už dlouho nepobavil :)
    @Dreamer Dík :).
  • Krása a nádhera. Pozdě ale přece :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.