Povídka č. 1 (6. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. ledna 2014 v Povídky
imagePovídka č. 1 (6. kolo) - Ice & Fire

Rodrik Strark velitel průzkumné výpravy z něj nespouštěl své ocelově modré oči a mlčel. Byl rád, že může sedět pod střechou u ohně. „Viděl jsi někoho z výpravy Edricka Marbranda nebo Vysokého Dala?“ Zopakoval pomalu otázku.

Read the full story here

Komentáře

• Tak tomuhle nechybělo vůbec nic :-) Mělo to nápad, napínavý děj, zajímavé postavy, pár momentů překvapení, kvalitní zpracování... - moc se mi to líbilo :-)
  • upraveno 18. listopadu 2013
    Pěkné to bylo, ale ty překlepy a chyby :wall:
  • Silně erotická povídka. :-)
    Příběh o přátelství. Pořád jsem čekal, že to špatně skončí a že Lucio nakonec zemře,a jsem rád, že to nakonec tak nedopadlo. Proč se vlastně dal k Noční hlídce? A ještě mě mate jedna věc - Rickard Stark měl bratra?
  • @heavy_head: Rickard podle všeho bratra neměl (ale ten rodokmen je tam dost děravý)...
    @brbr: Jo, překlapy tam jsou...
    ... ale vadí to extra? (Já zatím jen nahlížel... a u týhle se mi vybavilo ono "Vlčáku, dej kolouška" - kdo nezná reklamy nepochopí... :o) )
  • @Jay Když už napíšu něco povedeného, tak je škoda tam nechat takovou gramatickou pohromu :-)
  • @Jay A to mě právě mate.
  • Dnešní cesta do a z baletu byla mnohem lepší než normálně a to právě díky této povídce. Fakt povedená a gramatickou pohromu jsem nějak nepozorovala, to spíš čárky. Ale tak no co, je to moc pěkné a dopadlo to dobře, což mám ráda :-)
  • JayJay
    upraveno 26. listopadu 2013
    Yop, přečteno. Už chápu vzdechy nad gramatikou,... tohle je běs... V mluvě Bratří by to bylo pochopitelné, v textu to bije do očí.
    No, co dodat?
    Klad: Krásný příběh o tom, co se mohlo stát a nikdo o tom nikdy nikam nic nenapsal...
    Zápory: Přišlo mi nešikovné zmiňovat kontext s "velkým dějem" - a hlavně jsem celou dobu měl pocit, že to úplně neodpovídá. A totálně zabitá hláška „A jinak zdraví tvého vnuka se zlepšilo.“ - šlo tam použít něco nejasného třeba "Nemoc už tvého vnuka netrápí". A nechat čtenáře myslet si svoje....
    A hlavně opět to co Martin označil za pokrytectví: Každá fantasy vám naservíruje sekery nořící se do hlav (tady třeba plíce)... a pak "oba klesli do teplého písku a suché trávy a pak se milovali." :o)

A hlavně... nebrat mě špatně, dobré to je, jen neumím chválit. :o)
  • Buďme tolerantní, každý nemá po ruce korektora, který to po něm projde, tak jako Jay. ;-)
    A co se ti na té větě nelíbí? Já na ní nevidím nic závadného. Myslíš, že "... a pak spolu měli divoký sex" by bylo lepší? :-)
  • Jak říkám, neumím chválit. Tady to není o korektorovi, jako o tom alespoň zkusmo zapnout kontrolu pravopisu. :o)
    Konkrétní větu nezpochybňuji (to je fakt věc autora), jen říkám, že Martin má pravdu s tou útlocitností.
    Jinak jako děj, příběh dobrý... dost dobrý. Jak píšu, v kritice mě nebrat úplně vážně... :o)

• Děkuji všem kterým se povídka líbila... a děkuji i za komentáře.
    Jinak se všem jako dysgrafik omlouvám za chyby. Do příště dopíši dřív a dám někomu ke kontrole.
  • Opravdu moc povedená povídka, četla se jedním dechem :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.