Povídka č. 8 (6. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. ledna 2014 v Povídky
imagePovídka č. 8 (6. kolo) - Ice & Fire

Otec si teatrálně propnul prsty o sebe a chopil se vyřezávané kostky. Ta se okamžik drkotala po stole, až skončila s číslem sedmnáct na vrchu.

Read the full story here

Komentáře

• Jakožto hráče Dračího doupěte a podobných her jsem si povídku užil a bavil jsem se...
  • Velice dobře promyšlená jednohubka :-) Bavila jsem se, jen je škoda, že to skončilo tak brzo.. Klidně to mohlo být o kousek delší ;-)
  • Albert Einstein se mýlil, bohové opravdu hrají v kostky.
    A nejenže je hrají, navíc je občas hází i tam, kde je nikdo nemůže vidět, jak by podotkl Stephen Hawking.
    A ta kostka ani není klasický krychloidní šestistěn, počet jejích hran nikdo nespočítá...
    I když George R. R. Martin si o tom asi myslí svoje. ;-)
  • heavy_head napsal(a):

Albert Einstein se mýlil, bohové opravdu hrají v kostky.
    A nejenže je hrají, navíc je občas hází i tam, kde je nikdo nemůže vidět, jak by podotkl Stephen Hawking.
    A ta kostka ani není klasický krychloidní šestistěn, počet jejích hran nikdo nespočítá...
    I když George R. R. Martin si o tom asi myslí svoje. ;-)

..možno je to hypercube :-)
  • 4D-krychle, hypercube, tesseract - moc exaktní příklady, tady se hrany samozřejmě spočítat dají - "Uvažujete příliš trojrozměrně, drahý Picarde."
  • A... konečně jsem na čtení vyšetřil další půlhodinu a ono tohle...
    No, jo, zase se přemůžu a začnu to (na sebe nezvykle optimisticky) - Tohle jsem začal číst a myšlenky běží asi takto: Dobrý, dobrý nápad, dobrý jazyk. Tohle má potenciál rozjet se a být vážným kandidátem na vítězství, stačí aby autor udržel laťku takhle vysoko... Počkat jak už komentáře, není to renonc?
    Takže shrnu:
    Tohle mělo všechno (myšlenku, napětí, atmosféru,..),... co má správný úvod povídky mít (a napsaný perfektně, smekám). Je zatracená škoda, že tento potenciál nepokračoval ještě samotnou povídkou a nějakou vyšperkovanou pointou na závěr (přijde GRRM, ukradne jim figurky a pošle je spát, přijde Velký Jiný a všichni umrznou, Matka se nechá rozvést, protože Otec notoricky švindluje... já nevím, autor by snad vymyslel něco, co by mě smíchy sestřelilo za židle). No, škoda.

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak to nesouhlasím. Proč dobře rozepsanou povídku podříznout za každou cenou "vtipem na druhou"? Proč tam nutit něco, co tam nepatří a nepasuje? Jsou to povídky, nemusí to být přece natahovaná sága, navíc opepřená nesmyslným zvratem, který ji násilně promění.
  • @Nevada: Máš pravdu, nevyjádřil jsem se dobře - zvrat, vtip ani nic podobného tam být nemusí a nemusí být ani zbytečně natahovaná. Nicméně nic to nemění na tom, že beru-li v úvahu klasickou stavbu úvod-stať-závěr, tak tohle považuji za perfektní úvod, jako kompletní povídka si to samozřejmě drží hodnocení za jazyk a styl, ale celkové hodnocení to u mě ztrácí, protože to působí silně nekompletně (a ano, může to být záměr, může to být tlačeno termínem,... nevím, třeba to autor prozradí).
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Čas mě netlačil, odevzdával jsem docela brzo. Jde o to, že když píšu něco podle zadání - přijde nápad a já ho musím do dvou dnů zpracovat a sepsat, jelikož po více dnech už začínám vidět chyby (které tam třeba ani nejsou) a tak radši přes noc vymýšlím a sepisuju a ráno odevzdám, než abych se v tom nimral a zasekával se. Každopádně moc děkuju za komentáře. BTW GRRM co by jim sebral figurky je úžasný nápad, škoda že mně na mysl nepřišel :)
  • Jo, jo, odlišný pracovní způsob... :o) Neříkám horší ani lepší (já zas 90% věnuji vymýšlení a pak nestíhám psaní)... a už vůbec si nepřipouštím, že by tam byly chyby :o)

Každopádně, koukám, že nový autor zavítal mezi nás a proto poklona a doufám, že ty mé výtky nejsou brány tak vážně, že by odradily od dalšího psaní.
    Když má někdo výtku, znamená, že to četl - a už jenom za to jsem vděčný
  • ... i to je fakt, třeba já si u třetího kola jsem skoro jist, že mojí povídku zvládnul přečíst jeden člověk určitě, dva možná, ale o více než třech bych už pochyboval.
    Ale ani tam nešlo o nevděl, do podobné šílenosti (styl povídky) bych klidně šel znova. :o)
    A tohle bylo jako myšlenka dost dobrý, jen... jen to prostě skončilo v době, kdy jsem se teprv dostával do děje...
  • Mně se na téhle povídce asi nejvíc líbilo to svěží zpracování - výborně se to četlo a skvěle to odsýpalo :-)
    Jay napsal(a):

... i to je fakt, třeba já si u třetího kola jsem skoro jist, že mojí povídku zvládnul přečíst jeden člověk určitě, dva možná, ale o více než třech bych už pochyboval.

Která byla tvoje jestli se můžu zeptat?
    Michelle napsal(a):

Mně se na téhle povídce asi nejvíc líbilo to svěží zpracování - výborně se to četlo a skvěle to odsýpalo :-)

Protože to bylo krátké :)

• Já bych řekla, že spíš proto, že to bylo dobře napsané :-)
    Děkuji :oops:
  • Mi se taky líbila a to velmi. Dokonce se vlezla do top3 :applause:
  • @Tergas: Tehdy 5. Jestli tě to zajímalo v tomto kole, tak k 3 a 7 se přiznávám. :o)
    upraveno 18. prosince 2013
    no vida, 3 byla pro mě nejlepší - dost jsem se nasmál :D skvělá práce. A 7 byla velice výstižná ve své jednoduchosti
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.