Tales of Dunk and Egg = Príbehy Dunka a Egga
Pre všetkých, kto čítali tieto príbehy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
(Překlad to tradičně lehce zabil, protože v češtině je tam místo "listech stromu" množné číslo.)
To, že Brienne někde doma vyhrabala Dunkův štít, právě vede k těm spekulacím, že je jeho potomkem (pra/vnučka?)...
"Egg, I dreamed I was old" = jedna z nejemotivnějších vět ságy. :-(
Ak bol nejaký Targaryen niekedy dobrý, tak asi dlho nežil...
To je dost zjednodušený pohled. Všichni Targaryeni nebyli z gruntu zlí a šílení lidé, kteří se ihned po usednutí na trůn pustili do krutovlády. Targaryenským králům povětšinou záleželo na jejich říši a tak se i starali o blaho svých poddaných. Pochopitelně ne všichni.
Ten světec byl jedním z těch pomatených, i když u něj to naštěstí nedoprovázela krutost.
Řekla bych, že občas přijde :)
Já myslím, že je někde řečeno, že Aegon V. byl dobrý (rozuměj milosrdný :-) ) král a lidi ho měli rádi. Na druhou stranu ser Barristan říkal, že nechal svoje syny oženit se z lásky a říše tím utrpěla... takže obratným politikem asi moc nebyl. A pak je tu ta záhadná tragédie v Letohradu. Není vyloučené, že mu ke konci života taky trochu hráblo. :-)
Zabij chlapce v sobě, řekl jsem mu v den, kdy jsem nasedl na loď, která mne měla odvézt ke Zdi. K tomu, abys mohl vládnout, je zapotřebí muže. Aegon, ne Egg. Zabij chlapce a dej zrodit se muži.
Asi se to Eggovi tak úplně nepovedlo :)
Ono je to docela dlouhý, takže překlad asi jen tak nebude. Leda by jsme si to tu nějak rozdělili. :-)
Jinak, já bych třeba kousek z AJ přeložila, akorát si nejsem jista kvalitou svého překladu :-D
Ohledně podpultových překladů zkus napsat Nevadě nebo headovi. :-)
„Staré město,“ zasípal mistr Aemon. „Ano. Zdálo se mi o
Starém městě, Same. Byl jsem opět mladý a můj bratr Egg byl se
mnou, i s tím velkým rytířem, kterému sloužil. Popíjeli jsme
spolu ve starém hostinci, kde mívali děsivě silné jablečné víno.“