Hra o trůny 4×02 – Lev a růže - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2014/04/thelionandtherose3-300x199.jpg)
Jaime trénuje s rukou, kterou mu zapůjčil Tyrion. Joffrey a Margaery pořádají velkolepou hostinu. Stanni na Dračím kameni ztrácí trpělivost s Davosem. Ramsay odhaluje záměry se svým mazlíčkem. A na severu Bran pochopí, kam musí jít.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale vážne: Mne sa páčia konverzačné scény medzi dvomi postavami, ktoré sa k sebe proste hodia (nielen intímnym vzťahom, ale všeobecne). Dokonca aj keby tá scénka bola vymyslená a trocha nabúravala logiku charakterov (Cersei s Tyrionom o ich útrapných svatbách) alebo by bola značne upravená (Jaime a Brienne "osina v zadku"), tak práve takéto scénky sú zaujímavými dialógmi, ktoré sa mi páčia. Práve samotná scéna Cersei a Tyrion a to Cerseino (ne)ironické "Mohli bychom je dát zabít" z tretej série napríklad nebolo charakter-pozitívne, ale prišlo mi to ako zaujímavý dialóg. A na Lenu sa tak dobre pozerá, keď hrá.
Nuž a práve takto by som chcel aj nejaké scény "manželskej" konverzácie BoltonxWalda alebo Waldina prechcanosť ukázaná v konverzácií s Ramsayom alebo čosi také. Lenže zatiaľčo seriálová Walda je ostýchavá (podľa toho zakrnenia), tá knižná zrejme nebola (ako sa ešte na RW chválila, že si ju Bolton vybral kvôli váhe a striebre).
A ďakujem, na chvíľu som sem skočil hlavne na reakcie ohľadom Purpurovej svadby, chcel som vidieť, čo na to ostatní a tiež sem hodiť svoje. Musím súhlasiť, že sa mi hranie Sophie a Selyse páči. Sophie má síce mierne obmedzenú škálu výrazov, ale to skôr Sansa tam nemá priestor sa prejaviť. Z fotiek je vidno, že nie je pribrzdená na jednej emócií ako Stewartka.
Ad Bran: Nu a to práve posrali tvorcovia. Sú v situácií, kedy to zrejme nevedeli inak vyriešiť, než že za Zeď pôjde už na konci trojky a vo štvorke bude obsah Tanca. Museli to urýchliť a napriek tomu nemajú dosť materiálu. Nepomohlo ani to, že Bran má v Tanci asi tri kapitoly. Áno, ako šli a šli by nebolo moc záživné, ale nepáči sami ani, že Bran bude mať tak jednu scénku každú druhú epizódu. Keď už sa sem dostali, mohli namiesto vymýšľania scén "Konštantín a Melithod" alebo bordelparty zapojiť vlastné fantasy zmýšľanie a hoc spraviť celú jednu sériinú linku z vlastnej hlavy o tom, ako Bran putuje po rôznych miestach, ktoré by si vymysleli a na každom by nejako predstavili nejaký z množstva príbehov Starej chůvy, na ktoré Bran spomína v knihe v myšlienkach. Mal by tam dosť priestoru a zároveň by to bolo rozprávanie príbehu. Lenže tvorcovia kreativitou značne šetria (Lockééééé) a keby to spravili, asi by to boli aj tak príbehy Snehulienka a sedem šľapiek. Ja verím, že akurát ako sa bude blížiť termín jeho svadby tak sa niečo stane
Já neměla vlastně v plánu ani tyhle dva, ale přemohla jsem se. Nepřesvědčily a tak to zatím asi nechám vyšumět a pak se možná podívám na zbytek série v kuse. Některým seriálům to pomůže.
Já mám ze seriálu i knížek pocit, že Joffrey byl sadistickej parchant, ale že s ním celou dobu někdo manipuloval a že ten někdo byl samozřejmě LF, někdo mi v jiný diskuzi tvrdil že Neda a dokonce i pokus o vraždu Brana z první série má na svědomí Joff a že to všechno bylo z jeho hlavy. Vím že asi není nějaká 100% verze událostí protože (a je to dobře) nám GRRM nic nuceně nevysvětluje, ale jak to teda asi je? Dík!
Joffrey byl sadistickej parchant, kterýho bavilo zkoušet kde až jsou jeho hranice. Bohužel skoro nikde (do té doby, než přijel Tywin).
Neda dal popravit (dle knihy) z vlastního rozmaru - bylo to politicky velice nerozumné, Malíčkova účast není zmiňována.
Vražda (doražení) Brana Varyrijsou dýkou: čistě Joffův nápad (tam Malíček vůbec nebyl).
Co se Ramsíčka týče, má ještě spoustu času se projevit
Jinak s manipulovatelností je to otázka - z knih jsem měl pocit, že jej v rozhodování popostrkovala matinka (určitě víc než v seriálu, kde s ní vytíral podlahu), ale kdo ví. Tenhle tandem neměl do Tyrionova příjezdu nikoho, kdo by zkoumal kdo, co a proč a až Tywin jim pak zatnul tipec všem...
@Hildegarda Jaké je to pojmenování? :-)
To bude zrejme valyrijský príkaz k útoku. Alebo to znamená Páľ.
Tak moc jsem se na to soustředil, až jsem to přehlédl :D
Mimochodem. Po přečtení názvu epizod si nemohu představit, co tam další čtyři díly bude.
Váš názor na náplň dílů?
S04E03: Breaker of Chains
S04E04: Oathkeeper
S04E06: The Laws of Gods and Men
S04E07: Mockingbird
S04E08: The Mountain and the Viper
S04E09: The Watchers on the Wall
S04E10: The Children
btw - ty dva poslední názvy jsem pořád nikde nepotkala oficiálně potvrzené, jen na nějaké ruské stránce (i když to vypadá, že budou správné)
:-D :-D :-D - tos mne pobavila, máš naprostou pravdu!
@Ashnobe Teď se mi o tom moc nechce přemýšlet, ale E08 je jasná - Hora a Zmije. Jen jsem čekal že to proběhne o něco dřív.