Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

upraveno 9. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

V této epizodě budou Jon Sníh a jeho bratři z Noční hlídky čelit své doposud největší výzvě. Epizodu asi není třeba víc představovat, události se k ní pozvolným tempem sbíhají už od třetí série. Snad dlouhé čekání vynahradí mnohými vychvalovaný … celý článek

Read the full story here

123457

Komentáře

• Everett_Young napsal(a):

@Rybba Ale tam je stejná hovadina i ten komiks podle kterého je to točené ;-) U 300 se nelezte odvolávat na to, že někdo něco podělal, protože už to špatné bylo.

To nemohu posoudit, ten jsem nečetl, ty jo?
  • Závěr jistojistě nebude příjezd Stannise.. V závěrečných scénách je vždy něco, co není ukázáno v traileru, aby to zanechalo pocit napětí a touhu vidět další sérii, takže tam klidne LSH může být ;)
  • @Rybba Nečetl, jen jsem prolétl obrázky a úplně mi to stačilo
  • upraveno 11. června 2014
    Jinak z Thorne museli udělat cool postavu, aby
    bylo nečtenářům jasné, proč byla volba mezi ním a Jonem tak těsná
  • Potom co jsem si pustil soundtrack k s04 k epizodě Children jsem nabyl dojmu, že příští epizoda
    nebude končit ani Stannisem, ani (dobře že ne znovu) Daenerys, ale že děti jsou vážně Děti lesa.. Tak nějak se mi to k tomu hodí.
  • @pavel Taky si myslím, nebo spíš doufám, že tentokrát to nezakončí Daenerys, ale ideálně
    Branem a jeho "You will not walk again, but you will fly" momentem. Prvních 30 vteřin je variace na starkovské téma, takže naděje je. :-) Zbytek by běžel u titulků...
  • @Slenjoy
    Silní Divocí - obecně ne, ale tohle bylo elitní komando.
  • hodnotím takto
    + boj Grenna a jeho skupiny s obrom, hovorenie prísahy(možno najlepšia scéna)
    +rozhovor Thorne a Snow
    + Thorne...ukázal že to nie je iba hajzel
    +boj Thorne a Tormund
    +1 minútová scéna bez strihu
    + efekty...nádhera
    + kosa

- Sam a Pyp
    - Sam a Aemon
    - Sam a Jon o Ygritte
    - Južná strana Castle Black s hradbami
    - Tábor Divokých na juhu
    - Odchod Jona bez meča a Ducha
    - smrť Pypa a Grenna

Neutrálne: Smrť Ygritte
    Duch
    Janos Slynt
  • doufam ze ta lena ma pravdu a lady stoneheart tam fakt bude
  • upraveno 12. června 2014
    @sveva
    ještě jsem někde četl (ohledně toho tématu starků na začátku té skladby), že by to vlastně mohlo být o všech zbývajících starčatech a lady S nakonec.. ale vzhledem k tomu že briene je daleko od říčních krajin, kde operuje bratrstvo, nemá cenu tam LS vůbec dávat, jenom proto aby jí tam jako šok ukázali... Tu ať si klidně pošetří do série 5. Ať tady zkrátka ukončí co začali..

A vlastně ono je to asi matoucí takhle schválně, děti se to jmenuje protože těch dětí tam bude habaděj. Bran a DĚTI lesa, Dany a její dračí DĚTI, starčata jako DĚTI, Tywina zavraždí jeho DÍTĚ... Ty čtyři dny už to snad vydržíme :)
  • Trochu offtopic ale nemá někdo ponětí co to hraje za song v promo traileru k s04e10 The Children? Díky
  • Jinak extended promo

• Tesim se! Shae pekne na postylce pripravena :D
  • Na gorille teď psali, že finále bude delší.. 66 minut.. no že by to úplně roztáhli to ne, ale trochu času si tím získali.. tak to nebude taková honička
  • @Matej Netuším, zkoušel jsem to najít, bez úspěchu. Občas mě to taky štve, protože některé soundtracky ze seriálu jsou skvělé a já neznám jejich název. Nejvíc mě baví ten kdy Daenerys obsadí Astapor a Katapulty před Mereenem, ta hudba je vážně skvělá.
  • JoffreyWater napsal(a):

@Matej Netuším, zkoušel jsem to najít, bez úspěchu. Občas mě to taky štve, protože některé soundtracky ze seriálu jsou skvělé a já neznám jejich název. Nejvíc mě baví ten kdy Daenerys obsadí Astapor a Katapulty před Mereenem, ta hudba je vážně skvělá.

:king:
  • @Nitpicker A v knize snad Skini Thenové byly nějáké super elitní komando? Uznávám
    byly lepší než běžní Divocí,ale Zas tak Dobří ne. :D

• Hlavně v knize něměli zdaleka všichni divocé kovové zbraně jako tady. Tady měl každý železný meč/sekyru (zajímalo by mě, jak by za zdí vyrobili takovou obrovskou dvojbřitou sekyru bez znalosti tavení železa) atd. V knize mají kovové pouze zbraně které ukradli noční hlídce, jinak jich přes 90% bojuje zbraněmi kostěnými/kamennými/z dalších za Zdí dostupných materiálů. Takže by mě fakt zajímalo, kde vyčaroval Mance zbraně pro takovouhle armádu.

Jinak co se týká kvality divokých....nemají disciplínu, nemají řád, nemají organizaci, nemají nic. Sice jsou v obrovské přesile, ale pořád je to jen banda trhanů a jak řekl Tywin "bitvy vyhrává disciplína".
  • @Slenjoy
    "Být lepší, než ostatní" = být elitní komando. Ne snad?
    A jinak, tu bitvu v Černém hradě Hlídka vyhrála jenom kvůli tomu, že se ti náctiletí cucáci a starci zavřeli na hradbách a všechny dole postříleli, respektive zapálili na schodech. Takhle když se v tom seriálu rozhodli, že si to rozdají na férovku na meče, tak to podle mě dost odpovídalo tomu, jak by to mohlo dopadnout i v knize. Přeci jenom Hlídka je bez Zdi snad ještě horší sebranka, než ti otrhanci za ní.
  • Mám jednu technickou..
    Jak jste přišli na to, že se v příštím díle setká
    Brienne s Ohařem a Aryou??
    Myslíte že v tom jednom záběru v traileru je to rameno vlevo
    Briennino?
  • @nikdo Tie zábery idu po sebe takto: niekto vytasí Oathkeepera, Arya: There are ppl coming, Snador a v zábere niekto s zbrojou Brienne, pár sec dalej sa postava Brienne a Sandor gúľajú dole svahom
  • @JoeGyry Vidíš, já před tím toho Oathkeepera vůbec nezaznamenal, tak teď už je mi to celkem jasné.

Bude se v seriálu vůbec řešit
    falešná Arya (Jeyne Poole)??? Myslím, že je nejvyšší čas ji poslat z KL na Sever.
  • V posledním díle podle mě scénu s příjezdem Stannise nakonec udělají soubojem muže proti muži mezi Mancem a Stannisem :D
  • duny napsal(a):

je mi luto pypa s grennom, ale hlavne druhy menovany odisiel v jednej z najpeknejsich scen ake som tuto season videl. len skoda ze neskoncili s obrom v naruci ako v knihe

co ma najviac na diele mrzi ze sa nedrzali knihy a nedali obranu zdi na schodoch s koncom - zrutenim schodiska. to by bol podla mna ovela lepsi zaver celej epizody.

V náručí jako milenci? :-D

Obrana schodů a jejich zřícení být nemohlo z jednoho prostého důvodu a to, že v seriálu žádné schody nejsou, jen výtah, nebo aspoň já si žádných za čtyři sezony nevšiml. :king:
  • Nejvíc na seriálu Hra o trůny mě štve, že jedna série má pouze deset dílů, tři měsíce koukám na seriál, týden co týden se těším na každý díl, a pak dalších devět měsíců NIC, to není vůbec fér. Pak jen trpím a netrpělivě vyhlížím další sezónu, sakra, já chci dílů aspoň dvacet v jedné sérii!!! :king:
  • @Rybba Tak to by museli někde vykopat aspoŇ dvojnásobný rozpočet, protože točit 20 dílů s tím co mají, tak to dopadne ještě hůř než teď- A to myslím u HBO neprojde.
  • upraveno 14. června 2014
    Everett_Young napsal(a):

@Rybba Ale tam je stejná hovadina i ten komiks podle kterého je to točené ;-) U 300 se nelezte odvolávat na to, že někdo něco podělal, protože už to špatné bylo.

Co mi tak utkvělo v mé ďůravé paměti, tak je to: Týpek skákající z xy vysokého útesu, po dopadu to s ním ani nehlo. Cersie, ehm, křehká žena v šatech vede útok a manželovým mečem kosí jednoho peršana za druhým. Hlavní hrdina a hlavní záporačka si povídájí mimo prostor a čas. Kůň běžící skrz oheň, vodu, rozpadající se lodě. Nesmrtelný hlavní hrdina, přežije i výbuch z pár metrů, který totálně rozmetá loď. Syn zachrání umírajícího otce, prošpikovaného šípy z vybuchující lodě, xy kilometrů od pobřeží, aby si s ním než umře hlavní hrdina mohl promluvit, rozloučit se srdceryvně a následně okamžitě umírá. Perské lodě do kterých narazí Athénské lodě se rozbijí na třísky, když do nich narazí Sparťanské lodě, tak to s něma ani nehne. Hlavní záporák normálně vysoký vleze do "kouzelné vody" a vyleze z ní jako dvouapůl metrový plešatý "bůh". Při jakémkoliv seknutí vystříkne odhadem tak deset litrů krve. Hlavní záporáčka dvěma tahy dýky připraví člověka o hlavu. Hlavní hrdina jede sám vyjednávat na nepřátelskou loď, a tam neudrží choutky na úzdě a osouloží hlavního nepřítele (ehm?). Padesát lodí, dokáže vzdorovat tisícovce lodí. Na konci osm stovek lodí jede zničit šest lodí a všichni se tváří dost hustě. Neochota Sparťánů připojit se k ostatním Řekům (v jednotě a počtu je síla) k boji proti jejich úhlavnímu nepříteli, který si to pochoduje skrz jejich území a nedávno zabil jejich krále. Špeh skákající do vody uprostřed flotily uniká tím šípům a záhadně přežívá, asi dobrý plíce.

Mimo to tam bylo nebe také pěkně ozářené hořícími loděmi. Tak jsem tam viděl podobné rozporuplné věci jak v tom devátém díle akorát tedy v mnohem větším počtu. :king: Nevím co na to ztvárnění říkají Řekové, ale dost dobře si dokážu představit, co by říkali Češi na to, kdyby amíci v podobném duchu zfilmovali zde zmiňované Husitské války. =D

Určitě tam toho bylo ještě mnohem mnohem víc.
  • @Rybba Ale já neříkám že je to dobrý film, naopak myslím si že je to absolutní hovadina, ale to neznamená, že už ta předloha nebyla takováhle hovadina.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.