Orys Baratheon - nevlastní bratr Aegona Dobyvatele.

Tady na stránce jsem se dočetl, že Orys Baratheon je nevlastní bratr Aegona Dobyvatele. M8m dvě otázky.

1)Co znamená to Baratheon? Zvolil si to jako rodové jméno sám, nebo se to jméno ve Valyriy dávalo všem bastardům ( jako na severu Sníh)...

2.Když jsem nevlastní bratři, proč si vůbec nepodobají. Vždyť jeho otec byl taky Targaryen, tak by měl aspoň něco zdědit, ne?

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Nikdy se nepotvrdilo, že skutečně byl nevlastním bratrem Aegona Dobyvatele, v tomhle nám Svět ledu a ohně bohužel neporadil. Traduje se to o něm, ale nikdy nepotvrdilo, přesto, že já to považuji za vysoce pravděpodobné. To množství, výsad a funkcí, které obdržel, holt krev není voda, že? :-D
  • 1.Když si Davos mohl vybrat znak i jméno a založil tak nový "rod", je celkem pravděpodobné, že první Baratheon to udělal taky tak, jenom třeba jiným jazykem nebo zkomoleninou, ne?
    2. Takový Baelor Kopílam taky vůbec nevypadal jako Targaryen a měl normálně hnědé vlasy, protože měl myslím matku z Dorne, takže Orys mohl prostě jenom chytit podobu z "netargaryenské" strany. Navíc když pak všichni Baratheonové měli až na věky tmavé vlasy, tak je přece po někom musel zdědit i ten první.
  • upraveno 13. července 2015
    @hodor_the_king
    add 2. S tím vzhledem bych to přisuzoval i tomu, že pojal myslím dceru nebo manželku krále Bouřných krajin Argilaka Arogantního (nebo tak nějak) a ten měl vzhled, který je pro baratheony klasický (divoký vzhled a tmavé vlasy)
    Nějaké rodové spojení tam být muselo, protože Orys Baratheon byl prvním pobočníkem krále. Navíc ve Světu ledu a ohně je uvedeno, že Aegon Dobyvatel neměl skoro žádné přátelé..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.