Povídka č. 5 (11. kolo) - Ice & Fire

upraveno 29. ledna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 5 (11. kolo) - Ice & Fire

Toho dne opět pršelo. Pršelo již tak dlouho a vydatně, že z potůčků tekoucích z úbočí Západních kopců se staly mohutné proudy pádící k pobřeží. Mnoho vesnic a osad bylo vytopeno přívaly vody a vesničanů žebrajících u bran do hradu přibývalo. Takové počasí … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 4. ledna 2016
    Pretty woman po západozemsku :-) Až na ten konec... Já teda nechápu, co chlapi na těch kurvách (či dokonce sestrách) mají, ale no dobrá :-D
    Líbil se mi optimistický nádech první půlky, označování prostituce jako "děvkaření" a konec byl správně dramatický, až jsem ho viděla před očima jako scénu z filmu :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. ledna 2016
    @Michelle
    Kurvy jsou nezávazné. Neříkají ti: "Měl by jsi zhubnout." ani "Pojeď se mnou, chci tě představit rodičům." A sestra? Rodiče nám vždycky říkali: "Musíte si pomáhat."
    Třeba takový Borat v tom má naprosto jasno. odkaz
  • @Monte Karstark
    Ale když je pojmeš za manželku jako hrdina této povídky, tak hrozí, že takové věci říkat začnou :-)
    @Michelle
    No on hlavní hrdina je v tomhle trochu víc romantik, než je zdrávo.

btw: Spodní uvozovka je: Alt+0132
  • upraveno 12. ledna 2016
    Už chápu proč jsou komentáře psané do spoileru :-D
    Musím se přiznat, že povídka mi bavila a zhltl jsem jí jedním dechem. První půle se příjemně četla a měla romantický nádech, který se rozplynul v napínavém závěru. Bohužel, mě mrzí že konec pro mne končí příliš otevřeně a brzy. Možná to byl záměr autora, ale já bych rozhodně uvítal více. Např: ten najatý posel? Zelené oči a zlatě vlasy... Klube se z toho Lannister, ale kdo? Třeba se to někdy dovím...
    PS: Jedna pasáž mi vcelku pobavila Srnu Jeyne opekla nad ohněm s kořením z hradu a snědli ji hladoví skoro celou. Srna váží cca mezi 20-30 kg, což musí být určitě přes deset kilo masa a to si ve dvou lidech nedokážu představit spořádat ;-)
  • @Baron
    Já předpokládala, že onen Lannister je Jaime, který byl u Crakehalla jako panoš :-)
    upraveno 12. ledna 2016
    @Michelle
    Jaime byl v té době ještě dávno na houbách.
  • upraveno 12. ledna 2016
    @Michelle
    To ale nesedí časově. Povídka zmiňuje Duncana Vysokého a povstání v Bělozdech. Navíc současný lord Swyft je tchán sera Kevana. Což znamená, že mu musí být minimálně padesát let. Můj odhad na Lannistera je Tytos, dedeček Jaimeho.
  • Romanťárna jaxviňa. Palec nahoru :)
  • @Baron přesně tomuhle jsem se taky musela smát - ráda bych viděla dva lidi, přičemž jeden z nich křehká děva, jak spořádají na posezení celou srnu :-D
  • Na mě trochu ( hodně ) sladké, ale rozhodně čtivé :).
  • Sladké, tragické, romatické, ale nějak tomu chyběly ty pravý emoce. Nosným prvkem příběhu byla láska dvou lidí, ale téhle dvojce jsem to nějak nevěřila, přišli mi takoví bez náboje, nemastní neslaní, takže jsem si je nemohla ani oblíbit, ani zprotivit
    jo a pěkný detail, jak byl příběh ukončen stejnou větou, jakou byl započat (y)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.