Povídka č. 8 (11. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 8 (11. kolo) - Ice & Fire

Píseň pro Lyannu   Divoký oheň   Lev Cersei… Děvčátko se na něj usmálo a rozběhlo se pryč. Vlasy jí v běhu poletovaly a vlnily se. Slunce do nich zaplétalo své paprsky pentlí a ty se zlatem zaleskly. Jaime běžel … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. ledna 2016
    Opět se spolu střetli ti dva na Trojzubci, a zase vyhrál ten paroháč. Bohové, ten chlap má ale štěstí. :D Každopádně, tohle je jedno z těch lepších převyprávění tohoto příběhu. Jen jsem nepochopil to cvakaní v první kapitole :-k
  • :D parádne napísaná poviedka, všetky detajly, dej ma plne pohltil :D :D
  • Krásná detailně propracovaná povídka! Sem tam nějaké to špatné i/y, ale nic, co by zase tak moc rušilo. Jen jednou jsem se opravdu zarazila - a to když "Ned vyndal svůj úd"...chápu, že ho určitě také má, ale zrovna u Neda bych to takhle nenapsala :)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 14. ledna 2016
    Co mělo bejt to cvakání? Chvíli to na mě působilo jako klapka při natáčení filmu, ale ty záběry by za sebou nedávaly smysl. Pak mi to přišlo cvakání kyvadla hodin, protože se posouval čas. Každopádně mě to iritovalo :)
    Pak se ale rozjela parádní povídka s různými POV a ta mě bavila. Velice mě potěšila Raegarova halucinace. Jak víme, schizofrenie je dědičná a pokročilý schizofrenik vypadá přesně tak, jak byl král popsán. Raegar byl věku, kdy se objevují první příznaky. Je zajímavá představa, že umřel právě včas, aby zůstal hrdinou a ne bláznem, kterým by se stal časem...
  • A není to cvakání
    od toho Brandonova řetězu? Já to pochopila tak, že s každým posunutým očkem řetězu to cvakne...

Povídka se mi líbila, návraty do minulosti mám ráda :-)
    A jak už bylo napsáno výše, to počínající Rhaegarovo šílenství je dobrým a zajímavým krokem.
    Co bych osobně trochu zkorigovala, byla ta na mě až přemíra sexuálních scén :-D (Moje babička by řekla, že jsou jak králíci :-D ) V souvislosti s tím mi také Ned přišel popsaný jako až moc velký kanec :-)

• uff, tak to bylo něco. velice podařené převyprávění této události. představila se nám úplná plejáda postav, scény se dynamicky střídaly a nehrozilo, že by se čtenář mohl začít nudit. + zajímavý náhled na chorého Rhaegara.

ps. začínám být alergická na slovo "úd" :))) tohle je snad už potřetí v tomhle kole.
  • Děkuji všem čtenářům, zvláště za připojené komentáře k povídce.
    PS: Ned má pět dětí a tudíž úd určitě má :-) A cvakaní je opravdu od zkracujícího se řetězu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.