Povídka č. 6 (13. kolo) - Ice & Fire

upraveno 18. dubna 2017 v Povídky
imagePovídka č. 6 (13. kolo) - Ice & Fire

Když starý drak umírá a mladý v plamenech přichází na svět   I.   „To byl nejspíš bratrův kropáč,“ řekl Baelor huhlavě. „Bratr má hodně síly.“ Ušklíbl se. „Je mi nějak… divně… nemůžu…“ „Už to je.“ Pate zvedl otlučenou přilbu. „Bohové … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• :applause: Skvělé...nemám slov.I když je znám konec příběhu,stejně mě zcela pohltil.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 17. dubna 2017
    Musím říct, že povídka je to opravdu povedená. Text má hlavu a patu, nepůsobí nijak strojově a velmi dobře se čte. Myslím, že ani není moc co vytknout. Autorovi palce nahoru. :applause:
  • upraveno 7. května 2017
    Po chvíli si člověk říká, že ví kam příběh směřuje. Ovšem cesta k cíli je parádní...
    Povídka mě vtáhla do děje a já hltal každý řádek. Má to spád i napětí, ale je to i výborně napsané. Autor má cit pro psaní i zacházení se slovy a navíc musí být zběhlý v historii Západozemí. Vzpomínky ve snové části to dokazují, ale i celý propracovaný příběh.
  • Jsem ráda, že bylo využito i téma Dunk a Egg a navíc takhle povedeně :-) Autor si vybral velmi zajímavou událost a ukázal nám řadu známých postav ve světle, ve kterém jsme je od Martina ještě nepoznali a možná ani nepoznáme.
    Akorát ten Arthur Dayne se mi tam moc časově nehodí :-)
  • A víme kolik bylo vlastně Arthurovi let? Také mě ta časová nesrovnalost zarazila,ale pokud byl o 15-16 let starší než Rhaegar,tak by to v povídce sedělo. Jaime byl také členem gardy od 15ti.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Byl přibližně v Rhaegarově věku.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Úžasný příběh. Jsem rád, že se někdo odvážil popsat známou povídkovou dvojici v jejich stařecké fázi života.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Skvěle napsané. Spousta postav s velkými jmény v jejich mládežnických letech. Tedy až na tu známou dvojici v jejich stařeckých letech. Jen to gastronomické okénko bylo nějaké krátké. Ale jinak je to perfektní a... Ťuk ťuk. Počkat, někdo klepe.
    „Kdo je?“
    „To jsem já. Monte Hnidopich.“
    „Co zase chceš?“
    „Úsvit není z valyrijské oceli.“
    „No paráda. Ty jsi se v tom zase vrtal, co? Tak já to tady autorovi napíšu a on si na to dá přístě pozor.“
    „A ještě ten...“
    „Ale dej už pokoj, sakra!“
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pořádek musí být, jen se neostýchej! :)
    Ale vzbudil jsi mou zvědavost, tu povídku si musím přečíst.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.