Doran Martell, Varys a Ilyrio Mopatis

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Léto wrote:
Týna wrote:
Tak to vezmeme z druhého konce. Existuje alespoň jeden spolehlivý důkaz, že Renly alespoň jednou v životě spal s jakoukoliv osobou ženského pohlaví?

Předpokládám, že neexistuje. Existuje alespoň jeden spolehlivý důkaz, že (jakékoliv jméno) alespoň jednou v životě spal s jakoukoliv osobou ženského pohlaví? :D

Týna wrote:
Mluv za sebe, Seveřane.

:twisted: :twisted: :twisted:

Netvrď mi, že jako atraktivní žena neočekáváš, že budeš lovena. :wink: Nebo jsi průkopnicí a následovatelkou Oněginovy Taťjány? :shock:

Očekávám, že se mnou bude zacházeno jako s rovnocennou bytostí a podle toho se i chovám :twisted: Proto jde mi mentalita Dornů asi nejbližší. Navíc v Dorne žije jedna postava, s kterou hluboce soucítím, protože je mi povahově blízká. (A není to zrovna Arianne) :roll:

«1

Komentáře

• upraveno 11. ledna 2007

Týna wrote:
    Očekávám, že se mnou bude zacházeno jako s rovnocennou bytostí a podle toho se i chovám :twisted:

Tak to jsme dva. Jsem zastáncem emancipace a rovnosti. A vždycky mě hluboce raní, když se na mě Bran dívá přes prsty jenom proto, že si lakuji drápy. A co jako?! :evil:

Týna wrote:
    Proto jde mi mentalita Dornů asi nejbližší. Navíc v Dorne žije jedna postava, s kterou hluboce soucítím, protože je mi povahově blízká. (A není to zrovna Arianne) :roll:

Ráda zavíráš lidi do věží? 8)

Léto wrote:
    Týna wrote:
    Očekávám, že se mnou bude zacházeno jako s rovnocennou bytostí a podle toho se i chovám :twisted:

Tak to jsme dva. Jsem zastáncem emancipace a rovnosti. A vždycky mě hluboce raní, když se na mě Bran dívá přes prsty jenom proto, že si lakuji drápy. A co jako?! :evil:

Chlapi... Co naděláš... :twisted:

Týna wrote:
    Proto jde mi mentalita Dornů asi nejbližší. Navíc v Dorne žije jedna postava, s kterou hluboce soucítím, protože je mi povahově blízká. (A není to zrovna Arianne) :roll:

Léto wrote:
    Ráda zavíráš lidi do věží? 8)

A není to ani Doran. Jé, kéééééž by. Jak já bych chtěla být tak trpělivá a moudrá.... Doran je po mne jedna z nejsympatičtějších postav. Politik, kterému nechybí soucit, ale nebojí se drsných rozhodnutí.

Týna wrote:

Není to tak beznadějná diagnóza. Varys by mohl vyprávět. :wink:

Týna wrote:
    A není to ani Doran. Jé, kéééééž by. Jak já bych chtěla být tak trpělivá a moudrá.... Doran je po mne jedna z nejsympatičtějších postav. Politik, kterému nechybí soucit, ale nebojí se drsných rozhodnutí.

Mně z nějakého důvodu připomíná Doran spíše Chamberlaina, i když vzhledem k síle Dorne mu asi moc jiných možností nezbývá. Jen tak pro zajímavost, jaké drsné rozhodnutí zatím udělal? Kromě toho, že se rozhodl sníst krvavý pomeranč. :P

A kdo je tedy ta povahově blízká postava? Napadá mě ještě Areo Hotah. Věrný, loajální...

Nikdo z Pouštních hadů to doufám není, to bych se pomalu začal bát chodit na fórum. :D

Léto wrote:
    Týna wrote:

Není to tak beznadějná diagnóza. Varys by mohl vyprávět. :wink:

Týna wrote:

Mně z nějakého důvodu připomíná Doran spíše Chamberlaina, i když vzhledem k síle Dorne mu asi moc jiných možností nezbývá. Jen tak pro zajímavost, jaké drsné rozhodnutí zatím udělal? Kromě toho, že se rozhodl sníst krvavý pomeranč. :P

A kdo je tedy ta povahově blízká postava? Napadá mě ještě Areo Hotah. Věrný, loajální...

Nikdo z Pouštních hadů to doufám není, to bych se pomalu začal bát chodit na fórum. :D

Spojil se s lidmi okolo exilového krále, což je vzhledem k Robertově vztahu k Targaryenům dost odvážné. Dokázal plánované spiknutí utajit. Když mu to krachlo, nevzdal se a operativně prohodil prince za princeznu a bude chtít nabídnout Dany Quentyna. Nechal internovat dcery svého bratra, i když věděl, že je lid miluju mnohem víc než jeho.

Nemluvě o tom, že statečně bojuje se svou nemoc, což není žádná sranda.

No jo, chlapi. :twisted: Okouzlují vás jenom ti, za nimiž zůstávají řady zbytečných mrtvol.

Týna wrote:
    Spojil se s lidmi okolo exilového krále...

To Varys taky. A dokonce si pozval magistra Ilyria Mopatise na jednání do Králova přístaviště.

Týna wrote:
    ...což je vzhledem k Robertově vztahu k Targaryenům dost odvážné.

Robert´s dead, baby. Robert´s dead. :!:

Týna wrote:
    Dokázal plánované spiknutí utajit.

To Varys taky. :wink: A ještě k tomu si vybudoval solidní postavení na královském dvoře, o čemž si Doran v horkém dornském pekáči může nechat jen zdát. :P

Týna wrote:
    Když mu to krachlo, nevzdal se a operativně prohodil prince za princeznu

Óóóch! Vrchol flexibility a politické zdatnosti! Jak dokonale promyšleno, jak brilantně provedeno! Úchvatné! Máš pravdu, je to politický génius! :D

Týna wrote:
    No jo, chlapi. :twisted: Okouzlují vás jenom ti, za nimiž zůstávají řady zbytečných mrtvol.

Co jsou to zbytečné mrtvoly? Připomíná mi to jednu vyhlášku Evropské unie, ve které bylo nařízeno, že psi nesmějí bezdůvodně štěkat. :twisted:

ad Renly:

Jaime a Cersei se modlili v Baelorově septu.

Bratři na Tichém ostrově tráví čas prací a modlitbami.

Sansa se usilovně modlila i za svého nevlastního bratra na Zdi.

"Smím vést děti při modlitbě?" zeptal se septon Maribald.

A teď mě omluvte. Jdu si listovat modlitební knížkou! :lol:

Souhlasím s Týnou, že Doran je obdivuhodná postava...Martellové obecně...

Doran není v žádném případě slaboch ani zbabělec. Spíše je trpělivý a moudrý....

Zase mam mensi off topic...Kedze ste sa tu rozpravali o Princovi Doranovi,mam taku mensiu teoriu.Uz nejaku dobu som presveceny,ze Varys celu dobu pracoval prave pre Dorana.Dokonca je tu moznost,ze Selmy sam najprv navstivil Dorne a az potom nasiel Danny.Nasvecuje tomu aj fakt,ze Selmy bol s Belwasom,ktory je sluzobnikom Illyria.Dorne ma nepochybne kontakty na magov z pevniny.

Léto wrote:
    Týna wrote:
    Spojil se s lidmi okolo exilového krále...

To Varys taky. A dokonce si pozval magistra Ilyria Mopatise na jednání do Králova přístaviště.

Týna wrote:
    ...což je vzhledem k Robertově vztahu k Targaryenům dost odvážné.

Robert´s dead, baby. Robert´s dead. :!:

Týna wrote:
    Dokázal plánované spiknutí utajit.

To Varys taky. :wink: A ještě k tomu si vybudoval solidní postavení na královském dvoře, o čemž si Doran v horkém dornském pekáči může nechat jen zdát. :P

Týna wrote:
    Když mu to krachlo, nevzdal se a operativně prohodil prince za princeznu

Óóóch! Vrchol flexibility a politické zdatnosti! Jak dokonale promyšleno, jak brilantně provedeno! Úchvatné! Máš pravdu, je to politický génius! :D

Týna wrote:

Co jsou to zbytečné mrtvoly? Připomíná mi to jednu vyhlášku Evropské unie, ve které bylo nařízeno, že psi nesmějí bezdůvodně štěkat. :twisted:

ad Renly:

Jaime a Cersei se modlili v Baelorově septu.

Bratři na Tichém ostrově tráví čas prací a modlitbami.

Sansa se usilovně modlila i za svého nevlastního bratra na Zdi.

"Smím vést děti při modlitbě?" zeptal se septon Maribald.

A teď mě omluvte. Jdu si listovat modlitební knížkou! :lol:

1) Varys nejspíš pracuje pro něj

2) Robert je mrtvý rok, Doran na svém plánu pracuje třináct let.

3) viz bod 1

4) Je to holt kabrňák

5) Většina

Varys a magistr Ilyrio pracující v žoldu Dorne? Tomu říkám šokující a velice zajímavý tip, jaktože to tady už všichni nadšeně nediskutujeme?

Ne teda, že bych téhle terorii úplně věřil, ale připouštím, že by mohla být správná. Vysvětlila by důvod, proč Dany pomáhal magistr Ilyrio (jak už jsme říkali, asi nepůjde čistě o nezištnou, kamarádskou výpomoc), na druhou stranu Ilyrio ji přece prodal Drogovi, což zase nejspíš nemohlo být v Doranově plánu. Pro je přítomnost Barristana v magistrových službách a sympatie, které Varys nejspíš choval k Eddardovi jako oponentovi Lannisterů... No, rozhodně zajímavá teorie... Co vy na to? Měl to Doran takhle od začátku pod palcem? A nepraceuje pro něj náhodou i Euron a Melissandra? A Malíček? Lochna a Mažňák? A Jan Tleskač? :twisted:

Týna wrote:
    Robert je mrtvý rok, Doran na svém plánu pracuje třináct let.

Navrhuji pro Dorana přezdívku Bleskurychlý princ. :D

Alek wrote:
    Varys a magistr Ilyrio pracující v žoldu Dorne?

Jeden z nejbohatších magistrů v Pentosu že by byl ve službách chudého, písčitého královstvíčka na jihu Západozemí? To se mi moc nezdá, ale samozřejmě se to nedá úplně vyloučit. :) O čem se to vlastně pavili Varys a Ilyrio, když je Ary vyslechla? Nehodí sem někdo citaci? Mohlo by to trošku napovědět...

Eddard wrote:
    Varys a magistr Ilyrio pracující v žoldu Dorne? Tomu říkám šokující a velice zajímavý tip, jaktože to tady už všichni nadšeně nediskutujeme?

Ne teda, že bych téhle terorii úplně věřil, ale připouštím, že by mohla být správná. Vysvětlila by důvod, proč Dany pomáhal magistr Ilyrio (jak už jsme říkali, asi nepůjde čistě o nezištnou, kamarádskou výpomoc), na druhou stranu Ilyrio ji přece prodal Drogovi, což zase nejspíš nemohlo být v Doranově plánu. Pro je přítomnost Barristana v magistrových službách a sympatie, které Varys nejspíš choval k Eddardovi jako oponentovi Lannisterů... No, rozhodně zajímavá teorie... Co vy na to? Měl to Doran takhle od začátku pod palcem? A nepraceuje pro něj náhodou i Euron a Melissandra? A Malíček? Lochna a Mažňák? A Jan Tleskač? :twisted:

Já bych řekla, že sňatek Dany a Doroga byl součástí plánu "protargaryenovců" (ať už jejich tým tvoří a vede kdokoliv). Dany měla Doroga přesvědčit, aby použil svou armádu k získání Západozemí. Samo o sobě by to nestačilo, ale Doran taky něco má a Ilyrio může ledacos zafinancovat. Nezapomeňte, že Ilyrio prosil Viseryse, aby zůstal u něj a nemotal se u khalasaru....

• upraveno 12. ledna 2007

Že by Varys a Ilyrio pracovali pre niekoho? Okej prečo nie. A nemože ten niekto byť už napr. aj mŕtvy? Možno ide iba o splnenie dávneho sľubu, o nápravu vecí o ideu?

alebo som po včerašej firemnej party úplne mimo? :P

• upraveno 12. ledna 2007

Netvrdim,ze Illyrio pre Dorne pracuje...skor spolupracuje.Varys je ale nieco ine a povedal by som,ze tu uz mozme hovorit o praci pre Dorne.

Samozrejme je to len napad.

• upraveno 20. února 2008

Přemýšlel jsem, do kterého tématu to umístit, nakonec jsem uznal za nejvhodnější tento.

V diskusi na neblogu se Mistra kdosi ptal, jak by popsal tvůrcům figurek Arianne, zda by ji přirovnal k nějaké skutečné osobě, např. k Salmě Hayek. GRRM odpověděl, že si ji spíše představuje jako Apolloniu Kotero.

Zmíněná herečka vypadá takto. :shock: Splňuje to vaši představu, nebo vidíte Arianne spíš jinak?

Léto wrote:
    ..Splňuje to vaši představu, nebo vidíte Arianne spíš jinak?

Já vidím princeznu Arianne asi trošku jinak. Rozhodně asi trochu něžnější, dalo by se říci. Ale v těch jejích očích jsem se vzhlédnul stejně jako v očích princezny Arianne v Sáze. Mnohem raději bych ji viděl jako Selmu Hayek v mladším vydání než jako Apollonii Kotero, ač je to velmi krásná žena :D ale viděl jsem někde nějakou hérečku, která mé představy o dědičce Slunečního oštěpu splňuje téměř na sto procent. Podívám se po ní..

Fuj tajksl...tohle má být moje múza? Má jižanská princezna? Tak to prosím NE! To je ještě horší zprznění, než naprosté pošlapání princezny Večernice, Arwen, chlípnými nožkami odulé Tylerky. :-) Jsou chvíle, kdy se obávám zfilmování knižních děl a tato jedna právě nastala. Jen se děsím chvíle, kdy se ke zpracování dostane múza nemúzovatější, sama Lúthien...

OK, tak ještě jaká by měla být...hezčí, snědší, mladší, svůdnější, dravější, nebezpečnější, oduševnělejší...ok, já přestanu, abych nevykartoval všechny potenciální dámy. :-)

• upraveno 22. února 2008

Jsem zvědavý na to, jaké návrhy slavných světových dam zde budou ještě předneseny. Ta Apollonia Kotero se mi taky příliš nezdá, představoval jsem si ji při čtení jinak. Nicméně to přirovnání provedl sám GRRM, takže je to na podobné úrovni, jako kdyby do role Arwen někoho obsadil sám JRRT. :wink:

Napadla mě ještě tahle dáma, ovšem nejsem si jist, zda není na Arianne příliš něžná a měkce tónovaná. V Arianne přece jenom spatřuji jistou "vulgaritu" - a teď to nemyslím nijak zle, prostě lidovost, jestli mě chápete. :)

• upraveno 22. února 2008

Mně taky připadá kapku přeslazená.

Měla by být oplzlejší.

Vyzývavější.

Zkorumpovanější.

Bezzásadovější.

Ambicióznější.

Zkaženější.

Jako višňový kompot s červy. :!:

• upraveno 23. února 2008

Noo, Léto, myslím, žes našel velmi dobrou adeptku! Z tohodle obrázku sice vypadá trochu nevinně, ale v očích tu nebezpečnost má. O vzhledu se asi nemá cenu bavit, tay prostě problém není. :D

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. února 2008

:idea: Když tady padla poznámka o Večernici, taková mladá Libuška Šafránková by vlastně něco z Arianne měla.

Dobrých představitelek Arianne je málo jako šafránu. :wink:

Spíš než Večernici, bych tu naši Popelku viděl jako tu potvoru z Třetího prince. :idea:

Když já nevím, pánové.

Dovedu si mladou Šafránkovou představit, s určitými maskérskými úpravami pochopitelně, jako Sansu, Margaery, Lyannu, Jeyne, možná i Šae...

Ale nedokážu si představit, jak by měla hrát olivově zbarvenou ženštinu latinskoamerického typu. :) To není jenom pleť, problém by způsobovaly i různé detaily a drobné morfologické odlišnosti...

Ohledně princezny Arianne mám ještě jednu velmi záludnou otázku na lorda Aleka. :wink:

Alek wrote:
    [ve dvanácti letech] jsem věřil otci, že pro mě chce to nejlepší a nepodtrhl jsem ho

Jak ve světle těchto slov interpretovat chování paní Arianne? :shock: :twisted:

• upraveno 24. února 2008

Tak neviem, možno je to momentálny záchvat, ale myslím, že na Arianne by sa celkom hodila naša Zuza Fialová. Samozrejme, keby mala o pár rôčkov menej. Ale myslím, že práve ona je zároveň pekná, ale aj vulgárna a drsná. Zvodná a nebezpečná.

A to ju vlastne nemám rád :-). hm?

Fotku, fotku!! :P

narychlo....[attachment=0]fialova.jpg[/attachment]

Mám nápad. :idea:

S adeptkami na místo Arianne se roztrhl pytel. Ale určitě jste už viděli fotku někoho jiného, u které jste si řekli: páni, ten/ta by mohl z fleku hrát tu/toho - (někoho z Písně).

Co takhle založit nový topic?

Ideální představitelé, nebo tak něco, mohla by být i anketa...

Vím, že něco podobného už tady někde je, ale to jsou všechno cizí typy, ne z naší kultury. Co takhle vybrat tváře jen z Česka nebo Slovenska? Můžou být samozřejmě i ze zahraničí, sem tam se někdo povede i tam... :wink:

Teď, když už všichni víme, jak vkládat fotky, by byla škoda toho nezneužít. 8)

Quote:
    Teď, když už všichni víme, jak vkládat fotky, by byla škoda toho nezneužít. 8)

Prosím vkládat fotky jen střídmě, každá fotka zde zabírá místo obrázku v galerii. Přitom sem jdou krásně vkládat odkazy na ně, to je myslim ideální způsob.

No jo, ale odkaz se přímému efektu nevyrovná. :wink:

Kolik je tam ještě místa? :x

ale vyrovná, vždyť dneska je to hloupé jedno ťuknutí kolečkem a máš to v další záložce ;)

něco pod 50 MB

• upraveno 25. února 2008

heavy_head wrote:
    Ale určitě jste už viděli fotku někoho jiného, u které jste si řekli: páni, ten/ta by mohl z fleku hrát tu/toho - (někoho z Písně). ... Co takhle vybrat tváře jen z Česka nebo Slovenska?

Předminulý týden se mi poštěstilo potkat dva povedené představitele :-)

Byl to poměrně příjemný zážitek, jen nevím, jak by se tvářili na to, kdybych je oslovila s tím, že je chci vyfotit, abych se s jejich úžasnou podobou mohla podělit i s ostatními :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.