Tyrion
Role Tyrionu bude nepochybně jedna z těch těžších, jak z hlediska výběru správného herce, tak z hlediska celkového zvládnutí postavy, která musí být hluboká a sarkastická, tragická, a přesto plná jízlivosti.
Zatím se - naprosto neoficiálně, mezi fanoušky - spekuluje o dvou hercích, kteří by Tyriona mohli zvládnout:
Toby Jones
Peter Dinklage
Jak se vám líbí? :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
no jsou to hezky zrudicky, to jo:-) a nejsou ani tak znamy (aspon mne) cili by byli vhodni. Preci jen muj Al Pacino by byl dost problemovej - nicmene jeho Kupce benatskeho doporucuji, ten je genialni a prave Tyriona mi v jistych okamzicich dost pripominal.-)
Hlavně ten Peter Dinklage je opravdový trpaslík, takže by se ani nemusely vymýšlet nějaké složité triky, jak ho počítačově či jinak zmenšovat. :wink:
Na Kupci jsem byl nedávno v kině... Pacino by Tyriona určitě zvládl, ale naprosto přesný mi přišel Jeremy Irons jako Eddard, v některých chvílích z něho to starkovství úplně odkapávalo. 8) Škoda, že už mu taky bude k šedesátce... :roll:
zmenšovanie od čias pána prsteňov nie je taký problém. Gimliho hral dvojmetrový chlapík ak sa nemýlim, že?
Ja by som dal hlas Dany DeVitovi keby bol mladší, ale skvelý by bol Andy Serkins!
A už jsme zase u toho castingu... Ale proč ne. K těm Tyrionům - oba dva jsou hodně zajímaví, já osobně bych bral toho Jonese, přece jenom se mé představě Tyrion blíží daleko víc... Každopádně Dinklage má zase správnou výšku...
Jeremy Irons jako Ned by nebyl špatný, ale můj favorit do téhle role je JEDNOZNAČNĚ Daniel-Day Lewis: . Je v ideálním věku, navíc úžasný, charizmatický herec...
http://www.imdb.com/gallery/ss/0115988/ScanImage03.jpg.html?path=gallery&path_key=0115988&seq=22
Co se konkrétně Neda týče, mohla by si produkce dovolit ho zaplatit, jako hvězdu, která by k seriálu přitáhla potřebné diváky, a která by byla záhy odstaněna (tudíž by se producentům finančně ulevilo...)
Oba by mi po menší úpravě (čočky, blond vlasy) na Tyriona seděli. Jenže na Tyriona tak po Tanci Draků. Tyrionovi ve Hře o trůny není ani pětadvacet..., tihle herci jsou moc staří.
Úžasná myšlenka, lorde Baeliši, mohu vám říkat Petyre? :lol: Chytré. Leč jak znám americké publikum, udělali by nátlakovou akci a donutili producenty, aby ho vrátili (jako svého času Bobbiho v seriálu Dallas :lol: )
Osobně bych byla pro samé neznámé herce, abych si je mohla ztotožnit s postavou. Navíc budou makat na přípravě a nedělat potíže. Aby tam kvůli nějaké rozmazlené hvězdičce nedělali úpravy ve scénáři brr. Rozhodně nechci Charlize Theron jako Cersei a Keiru Knightly jako Margaery :lol: Ale ta myšlenka s JEDNOU velkou, leč brzo mrtvou (Robert, Eddard...) , hvězdou není špatná :wink:
Tyrion není žádná hobbit ani trpaslík. On je normální postižený člověk, nevím proč s tím dělat štráchy. Herce liliputy máme, tak co.
On není jen malý, má i další rysy své genetické zátěže (větší hlavu v poměru s tělem, zdeformované čelo, krátké prsty, jiný poměr délky končetin a těla a podobně)
Petyre říkej radši Peterovi, aby se to nepopletlo :-) Ne, dík, já jsem samozřejmě taky pro neznámé tváře... On ten hvězdný status (tedy ona zakořeněná představa, se kterou máme hvězdy spojeny) by se dost možná hodně bil zase se zakořeněnou představou jakou máme o jednotlivých postavách... Nechci třeba, abych při sexu mezi Jaimim a Cersei, představované Judem Law a Nicole Kidman (mimochodem, tahle dvojka by byla naprosto přesná), vzpomínal na scénu z Cold mountain a podobně)... Zkrátka, v tomhle jsou hvězdy ošidné. Ale myslím, že se o to nějak zvlášť bát nemusíme. Samotná produkce bude finanční peklo samo o sobě, placení hvězd nepočítaje.
U deformovaných lidí jako je Tyrion by mi ten vyšší věk ani tak nevadil, vždycky jsem si ho představoval tak trochu "bezvěkého", spíše než vyloženě třicátníka.
Ale docela zajímavý trpaslíčí mlaďas je Mikey Post, ten by ty věkové podmínky mohl splňovat o něco lépe. Ani jeho jsem ovšem nikde neviděl, takže nevím, zda se dokáže správně ironicky šklebit. :wink:
Mám tak trochu v úmyslu postupně založit topic k obsazení každé důležitější postavy, v souvislosti se seriálem a přicházejícími novinkami si myslím, že by se vícero témat uživit mohlo. Ale jen za předpokladu, že sem budete přispívat. Zlovlk Léto vám otevře dveře, vstoupit však musíte sami. 8)
jj, mel jsem podobny napad, samozrejme si to vyzada vytvoreni podfor...navrhuji to ale udelat v nejakych casovych intervalech. Treba kazdy tyden zalozit jeden novy topic pro novou postavu...co myslite? udelaj se nominace, hlasovani a tak:-)
Eee, zakroutil Eddard hlavou, moc mladý a MOC malý... Teda aspoň já jsem si představoval Tyriona jako malého. ale pořád tak kolem 130, 140, ten na fotce vypadá na necelou stovku...
Ha! Morfeus! Zlovlk Léto, řečený Chlupatý, otevírač dveří a záludný intertextuální šotek... Jak se ti líbil Matrix?
Ten je dobrej, ale zase moc velkej "krasavec", museli by ho trochu "přiošklivit". Z nabídky je to pro mne ten s největším tyrionovským potenciálem.
S možnostmi dnešními make-upu není nějaké zošklivení, myslím, problém. Stačí se podívat, jaká kouzla to dokáže dokáže líčení udělat s hollywoodskými hvězdami (z tuctovky na atraktivní dámu) - nu, a opačným směrem to vždycky bývá jednodušší. :P
Zase ty podfory, začínám si připadat jako v nějakém brakovém akčním RPG... ale dobře. :wink: Souhlasím s tím, že nejprve by se měla udělat nominace a pak až hlasování, u toho Tyriona jsem s tím moc spěchal. Jako další bych si asi nechal Cersei, ta si to zaslouží. Teda, ne až tolik jako třeba Sansa, ale Sansa je jasná. 8)
To ještě nevíte, že Západozemí je jeden velký matrix? Jiní jsou ti, kteří to objevili, a zlovlci jsou agenti snažící se je zastavit. :lol: U matrixu se mi líbil nápad a filosofie, ale ve druhém a třetím dílu mi připadly různé souboje moc přeplácané. V tomhle ohledu byla nejlepší přestřelka v mrakodrapu v jedničce. Ale jinak se nepřidávám k vraždícím hordám těch, kteří pokračování zatracují. To zas ne. 8)
DD lewis je skvelá voľba - pre mňa snáď no.1 medzi hercami!
No a koľko o filme viem, myslím si že najschodnejšia cesta je naozaj s novými tvárami a jednou dvoma väčšími (nemusia to byť mega veľké) hviezdami do prvej série. Naozaj Ned a Robbert sa skvele hodia. Ten martin to vlastne nepísal pre nás, ale pre producentov... :wink:
a co takhle Jordan Prentice?
Jimmy z filmu V Bruggách
http://www.imdb.com/media/rm217553152/ch0087223
No ano, proč ne? :wink:
A o čem je ten film?
A v jakém stádiu je tvůj plán na vyhledání vhodného herce každé postavě Písně, Léto?
o návštěvě města Bruggy :P :wink:
To zní zajímavě. Skoro jsem si to myslel. :)
Jimmy zde vystupuje v roli osudového trpaslíka, do kterého se všechny krásné ženy zamilovávají na potkání.
Nakonec se do něj zamiluje i ultra drzý gangster Colin Farrell.
A všichni berou drogy.
To jsou Bruggy.
:twisted:
Bruggy jsem loni navštívil. 8)
Trpaslíci, gangsteři a drogy mě kupodivu minuli. Zato jsem spatřil několik agresivních větrných mlýnů, bublavých vodních kanálů (Arya by zaplesala) a v neposlední řadě jsem též hovořil s domorodkyní, která vzhledově dosti připomínala Claudii Schiffer. :o
Abych pravdu řekl, nečekal jsem, že trpaslíčích herců bude tolik.
Musím souhlasit s Cersei v tom, že "svět je těmi potvorami snad zamořen" (nebo jak přesně to řekla, nechce se mi to dohledávat). :P :wink:
Další postavy klidně zkuste vymyslet vy, dávám vám volnou tlapu. 8)
To je výzva! :idea:
Nehlaste se všichni. :P
Mohl bych si případně obarvit vlasy na bílo-růžovo a v topicu Jaqen H'ghar uveřejnit pár fotografií ze svého archívu. 8) :)
Tyna by založila topic o Cersei - nebo Melisandře?
Eddard o Eddardovi.
Alek o Howlandu Reedovi.
Chmur o Rorgem.
A tak podobně.
:twisted:
Trpasličí herce neznám, kromě Petera Dinklage, kterýho jsem viděl teď v Penelope, proto volim jeho.
Pro srovnání:
Mikey Post: 0.95 cm
Peter Dinklage: 1.35 m
Toby Jones: 1.62 cm
Teď je otázkou, co nejlépe vyhovuje Tyrionově výšce podle popisu. :)
A jaká je ta Penelópa, dá se na ni dívat? :?:
Ano, jak říká Hlava, nestyďte se pod svá křídla vzít třeba i více postav. 8)
Penelope je moc pěkná, teda Christina Ricci hlavně. Film je roztomilej, ale chvílema je trochu slabší scénář. V těch chvílích to zachraňujou herci.
PEnelope jsem shlédnul v ruštině s anglickými titulky a byl to opravdu schizofrenní zážitek. Od té doby se občas probouzím v zablaceném a zakrváceném oblečení....
Nemám rád slabší scénáře. :idea:
Líbí se mi však Penelope Cruz. :P
Asi jsem schizofrenik. :x (Někdy se mi zdá, že mám více hlav. Jsem drak? :shock: )
Ještě by mohl Tyriona hrát náš Krytinář. :idea: :arrow: :o
Zaručuju, že Cristina Ricci coby Penelope dává v sympatiích PC na mechaniku.
Tomuto slovnímu obratu tak docela nerozumím. Nejsem ajťák. :twisted:
(Všimli jste si, že Samwell je ve skutečnosti Beethoven? :shock: :)
To je v pořádku, sere Heavy. Zřejmě nemáš tříapůlpalcový floppy-disk. :twisted:
Beethoven? Já myslel, že to je nějaký pes. :roll: :D
Je, ale za úplňku se mění v člověka. Ráno ho pak najdou stočenýho pod klavírem.