Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1626365676893

Komentáře

• Caute nevíte někdo něco jak je natom kronika královraha a její 3 díl docela bych zase rád početl o univerzitě a jiných zážitcích
  • @p1e9t9r2 třetí díl ještě není a nikdo neví kdy bude. Měl být 2015, ale jak se zdá, tak to zrovna už asi nevyjde.
  • @Everett_Young já jsem někde četl, že ho má už napsaný, ale dva roky ho upravuje a piluje aby byl dokonalý či a od té doby nic
  • upraveno 5. října 2015
    @Arutha Fakt dík, jsem sto stránek před koncem a neodolal jsem ten spoiler rozkliknout :-D
    Ale co už, Elenda ani Vin jsem si nijak moc neoblíbil. Kelsier a Sazed jsou špička
  • @Henky Tak to sory no. :D Ale ty by si to tiež mohol hodiť do spoileru, nech to iní nemajú hneď na lopate. ;)
  • Prosím řekněte, že jste někdo četl naprosto geniální Ready player one (Ernest Cline)? :) Od roku 2012, kdy jsem ji objevila, jsem si čtení zopákla několikrát a snažím se k téhle geniální postapo ódě na popkulturu 80. let - arkádové hry, filmy, hudba - odehrávající se ve virtuální realitě... nalákat co nejvíc lidí...
    Z nepochopitelného důvodu hodně dlouho spousta výtisků trčelo v Levných knihách, ale aspoň se díky tomu knížka dostala celkem do povědomí. V zahraničí je super opěvovanáimage
    Momentálně jsem uprostřed poslechu audioknihy - namluvil ji Will Wheaton, což je naprosto geniální...filmu by se měl ujmout Spielberg a já doufám, že to bude epic... :D
  • @Melindaaaa Díky za tip :-) Zrovna hledám, co dalšího si přečíst a tohle vypadá dobře, takže tomu dám šanci :-)
  • @Darkover Hurá!!! :) Není vůbec zač, jsem nadšená, že tě to zaujalo :) Informuj mě, jak se ti líbí! Ale jen v případě, že tě nadchne...jinak mlč navěky :D

Kecám...ale víš jak :D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Heh, ten font na obalu mi připomíná mé téma semestrální práce do umělé inteligence, mít víc času, taky bych si to možná přečetl. :-D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Ja uz to mam delsi dobu na amazon wish listu... jen se k tomu musim dostat :)

@Riokai Jake bylo tema tve semestralni prace do umele inteligence?
  • Ten font a obálka je právě geniální :D Líbí se mi o moc víc, než ta originální :) A víc se hodí k tomu příběhu :)
    Čas se vždycky najde. Stačí jen chtít (většinou) :) A urvat chvilky po večerech nebo tak. Navíc se to dá sfouknout klidně během dvou dnů...aspoň mně se to několikrát povedlo i rychleji :D Případně při cestování, klidně formou té audioknihy. Je fakt parádně udělaná. Povedla se jim :)
    @Riokai @Vena
  • @Melindaaaa Tak titul vypredany a nechysta sa dotlac :(
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Vytvářím obdobu Pac-mana a jak jsem viděl tu žlutou barvu, hned to ve mě evokovalo pocit hrozné zaneprázdněnosti. :-D
  • Četl někdo Archiv bouřné záře od Sandersona? Taková bichle, plánovanejch deset dílů, strašně mě to láká. Ale je to celkem drahý, tak moc nechci kupovat zajíce v pytli :D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Melindaaaa Ja nerad ctu vice knih paralelne, a momentalne mam rozectene neco jineho. Takze Ready Player One je momentalne ve fronte a dokud se k ni nedostanu, tak ji zacinat cist bohuzel nebudu :)

@Dejw Par se nas tu najde :) ... Je to super knizka, muzu na 100 % doporucit. Prvnich 50 % prvni knihy hodne lidi povazuje za docela pomaly a nudny zacatek, ja s tim ale nesouhlasim, mne se kniha libila hned od prvni stranky.
  • upraveno 7. října 2015
    poradte nejaku dobru fantasy knihu cital som gemmela , abercrombieho , martina , eriksona , cervenaka , zaklinaca
  • @Hildegarda Doufala jsem, že se ještě někde skryté výtisky najdou, ačkoli je fakt, že sama sháním druhý, který bych půjčovala kamarádům, protože ten můj původní je pro mě příliš drahocenný na půjčování a sehnat taky nemohu :(
    Ale existují knihovny, tak třeba tam? :)
    @Vena Aha, tak tomu potom rozumím :) Tak snad tvůj seznam není tak dlouhý jako můj a nedostaneš se k RPO až v dalším životě :D
  • @zaklinac pratchett, zeměplocha. To zabaví celkem na dlouho :-)
  • @Dejw Jo tím začátkem se fakt musíš prokousat, ale knížka je to fajn. Sanderson má docela originální nápady - mistborni / střeponoši a jejich popírání fyzikálních zákonů atd, pestří záporáci, epické akce atd...Když si nejsi jistý, tak si knížku sežeň v knihovně.
  • I přes spoiler jsem si konec Mistborna užil parádně...škoda toho slabšího druhého dílu, dementa Elenda a
    Sazedova příliš krátkého vzkazu
    :-D
    Marsh se na závěr stal jedním z mých oblíbenců
  • Jinak četl někdo od Sandersona Ocelové srdce? Do téhle knížečky se teď chystám pustit, tak co na ní říkáte?
  • @Melindaaaa Prvu som skontrolovala kniznicu, ved penazi nie je nazvys a v mestskej kniznici o tom nechyruju :(
  • @Henky
    Marsh je výborný, akurát som si hovoril, že keby sa Vin podarilo vytlačiť mu aj ten druhý kolík z oka, tak to mohlo celé dopadnúť inak.

Ocelové srdce som nečítal, ďalšiu v poradovníku mám Warbreaker, a potom sa už asi pustím do Way of Kings.
  • upraveno 8. října 2015
    @Dejw Jo dobré čtení, koupil jsem českou verzi a čtu podruhé, ale určitě je tam spoustů problémů typické pro Sandersona, je to pořád dost naivní četba a charaktery jsou si poměrně podobné a šíleně otravné. Kniha má nejvíce stran o Šalán a Kaladinovi a zrovna Šalán je něco strašného, navíc jí vše vychází a je genialní, chytrá, krásná a bůh ví co ještě. Prostě Mary Sue. Kaladin je typický zero to hero, ale on mi nějak nepřekáží. Trošku problém je, že jsou ti charaktery naprosto ukradnuté, když se povznesl Anomander v Malazu, tak jsem sotva usnul, kdyby tady umřely všechny hlavní postavy, tak ani nemrknu. Celkově to má spád a Sanderson to umí prodat velice dobře. I když prostě očekáváš, že Kaladin půjde do arény pomoci Adolinovi a těm čtyřem střeponošům nakopou zadky, tak čteš jedním dechem. Pořád o téhle sérii přemýšlím, jestli je to kalkul nebo je to prostě dobré.

@zaklinac pokud umíš anglicky, tak jdi do Cooka, což je výborné fantasy nebo zkus Marca.
  • od cooka druha cast nie je prelozena , ten prachett to asi je skor nejake zabavne citanie a to moc nemusim a ten sanderson od neho moc knih prelozenych neni
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Melindaaaa diky za tip uz vcera dnes rano som to docital a fakt ma to bavilo.
  • @zaklinac tak co třeba nějaký trochu míň populární tolkien? Např. Húrinovy děti jsou dost fajn....
  • @hodor_the_king od tolkiena som vsetko precital
  • @zaklinac Ak ti nevadí angličtina, tak odporúčam ságu Shadows of the Apt od Adriana Tchaikovskeho. Výborný príbeh a originálny svet s ľuďmi s charakteristikami hmyzu (Osy, ktoré dokážu vrhať oheň, Mravci s kolektívnym vedomím, Brouci stavitelia a pod.)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.