Nový Ice & Fire, model 2012
Nový Ice & Fire, model 2012 | Ice & Fire
Je to tu. Nový web a fórum už fungují. Tento článek budu postupně doplňovat o info o nových funkcích apod. Uvítáme zde i zpětnou vazbu od vás. Samozřejmě ne všechno úplně funguje, budeme to dolaďovat.Tímto bych rád poděkoval paulcz a Montezuma3 za pomoc.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nestačilo by prostě přidat podmínku pro tlačítko odeslat, která by dejme tomu na základě přechozího čísla příspěvku zkontrolovala databázi, zda-li daný topic nemá víc příspěvků a v případě že ano, zastavila by odesílání a zobrazila by dejme všechny komentáře od právě toho posledního, podle kterého se to kontrulje?
Let it beeeee, let it beeeee, let it beeee
@Wanic No napíšu proč si já osobně myslím, že není příliš vhodné investovat čas do takové změny a jak by se taková změna podle mě provedla.
Nejdříve jde taky o to zjistit, kde se nachází logika pro tlačítko "Odeslat komentář"/"Post Comment". Budu předpokládat, že pokud některým pojmům nerozumíš, vygooglíš si je, ať se nemusím příliš rozepisovat. Vanilla je napsaná v PHP za použití jejích vlastního frameworku, který se jmenuje Garden. Tento framework víceméně (podle oficiálních stránek je) založený na architektuře/návrhovém vzoru MVC (Model-View-Controller). Tato architektura oděluje prezentační vrstvu, vstup uživatele a reprezentaci informací. Takže by mělo stačit najít potřebný controller a udělat několik změn (v případě, že by přibyly nějaké komentáře, systém by vyhodil výjimku -- ani nevím, jak se v PHP výjimky řeší, jestli PHP vůbec něco takového zná). To je takový nástin jak by taková změna vypadala.
Teď ta část, proč mi to přijde zbytečné. Verze vanilly, kterou tu v současné době máme nainstalovanou je stále v aktivním vývoji. V budoucnosti bude s vysokou pravděpodobností update. Během této doby je klidně možné, že developři udělají několik zásadních změn v aplikační vrstvě, které by znamenaly nemožnost aplikovat předchozí úpravy. Už při nasazování současné verze jsme museli zasahovat do aplikační vrstvy, ale šlo pouze o jednoduché úpravy nebo opravy bugů (které by měli být ve stabilní verzi vyřešené). Pokud jde o plugin, který jsem vytvářel já, tak ten bude samozřejmě fungovat i ve stabilní verzi (jestli ne, tak je to chyba vývojářů, ne moje).
Pokud jde o úpravy kódu (jde přeci o open source forum, tak proč bychom vlastně zásahy do kódu nemohli dělat i my) -- ideální stav by byl, kdyby jsme si vanillu "forknuli" na GitHubu a pomocí verzovacího systému (gitu) bychom prováděli potřebné úpravy. S tím, že pokud by se nám povedlo opravit nějaký bug, mohli bychom dokonce požádat o "pull". Takový stav by byl ideální a je to vlastně přesně "jak se to dělá". Leda v takovém případě bych v žádných větších úpravách neviděl problém (pokud by byl čas).
(:
jestli se čeká jenom na update tak ok.. ale jnk. to nevypadá na nějakou složitou změnu, která by zabrala bůhví kolik času (stejně jako její případná aktualizace, aby byla kompatibilí i s tou novou verzí aplikační vrstvy)... a myslím, že by to hodně uživatelů uvítalo...
Krásný příklad je bodová hra... 3x zmáčknu f5, abych se ujistil, že nikdo nehlasoval předemnou jenom abych zjistil, že po odslání příspěvku mě stejně někdo předběhl a musím editovat.. tohle je celkově prospěšné snad ve všech skutečně "živých" diskuzích, kde se příspěvky odesílají ve vysoké frequenci a na většině fór je to bráno jako samozřejmost...
Nechci aby to bylo bráno jako nějaké rejpání, ale podle mě je to bug, který by nebylo odvěci odstranit a myslím, že i vývojáři Vanilly by za takovýto pull byli vděční...