18911131466

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sederik Tak to naše rodina by ti rozbila stereotyp :D Máme 2 psice - samozřejmě spí v posteli. Lidí je nás celkem 6 - já, brácha, 2 rodičové, děda a prababička (dědova tchýně). A musím říct, že pokud je kritérium spaní v posteli, tak mám svého psa raději, než prababičku, protože ta se mnou v posteli zásadně nespí :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Osobně musím říct, že mám psy radši než asi tak 99 % lidí na planetě.
  • @flanker.27 Sorry, ale beries Goethovi jeho citat. Potomkom sa to nemusi velmi pacit :)
  • upraveno 19. prosince 2012
    Tak já teda svůj život vždycky sdílela s nějakým tím zvířetem. Celý život mám psy a miluji psy! Občas se vyskytly i nějaký kočky, hlodavci, ptáci...pro mě je dost nepředstavitelné, že někdo nemá rád zvířata, nebo ho "neberou"... 8-O

Nesouhlasím s názorem, že psa si maj lidi pořizovat jen k baráku se zahradou. K čemu to jako je? Pak člověk čumí za ploty na ty chudáky, který nikdy neviděli nic než šraňky a pár cenťáků za nima, protože páníčkové myslej, že "mít zahradu" psovi stačí a je to to největší terno :roll:. Pak takovej pes asociál uteče a neštěstí je hnedle na světě...

Mám několik známých a kamarádů, kteří mají více než 2 psy a to i velkých ras v malých bytech. A co jako? Myslíte, že ten rozdíl mezi tím mít doma malýho a velkýho psa je nějakej markantní? No není. Pes jako pes. Ale, má to svá ale. Pes v bytě prostě potřebuje dlouhé každodenní procházky. Mnou zmínění majitelé psů tráví KAŽDÝ volný okamžik aktivitami se psem, ať jde o agility, výstavy, coursing, procházky, poslušnost, rvou do něj každou volnou financi.

Já mám JRTa (to jsou takový ty malý nevychovaný flekatý sviňuchy co potkáváte v parku). Můj pes je vycepovanej, poslechne mě na slovo, každý týden sme na cvičáku, svoje okolí neobtěžuje, v bytě neštěká, hovna po něm uklízím, s jinýma psama se nepere, děti ignoruje, místům s výskytem dětí se vyhýbáme...stejně občas slyším nenávistný poznámky od hysterických rodičů s malýma dětma, že nestačí, když pes jde u nohy, že musí mít i vodítko a košík, nejlépe rovnou utratit.... Nejvtipnější to je, když jde člověk na PSÍ louku, kterých je po městě fakt pomálu a je to prostor, kde pes může být legálně vypuštěn a potkáte takovýho hysteráka rodiče, kterej Vám začne nadávat, že pes se volně pohybuje a běhá za míčem. Že tam je přece DÍTĚ!!! a vy se tomu máte přizpůsobit. No tak to je pro mě vrchol. Dělám vše proto, aby můj pes nikdy nikoho ani náznakem neohrozil, nebo neomezil a dost bych občas ocenila, aby se stejným pravidlem řídilo i okolí samo.

Ale to, že těch nevychovanejch psů jsou mraky a je jich většina je bohužel pravda. Samotnou mě to štve, měly by se udělat nějaký povinný řidičáky na psy...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. prosince 2012
    @flanker.27: Jedno procento je asi 70 miliónů. To je ještě dobrý. Jsi docela lidumil ;-)
    @Hildegarda Vážně? To je vidět věda v praxi, dva lidi nezávisle na sobě můžou dojít ke stejnýmu výsledku =D

Goethe má u mě malé bezvýznamné plus :)

@Montezuma3 Že jo. A to toho o mě lidi napovídaj...
  • @flanker.27 : Já bych to počítal z lidí, které zná flanker jménem. Jestli jich je 7000, tak má flanker 70 lidí radši než psy.
    Možná bych to snížil na 700 a 7 :)
    @Kajoush S tím vodítkem a košíkem jsi mi připomněla jezevčíka, kterého jsme měli. Byl ze sekáče, brali jsem si ho jako dvouletýho a strašně servanýho (vypadal fakt hrozně - potrhanej, úplně holej ocas). A strašně se bál dětí - vrčel a asi by i kousl (sestřenka na něj šáhla, když spal a ohnal se po ní - i když jsme jí varovali, že se na něj nemá šahat, protože se bojí). Vždycky jsme ho ven brali na vodítku (kromě louky, nebo cesty kolem řeky, kde nebyli lidi a když jsme nějaké potkali, tak jsme ho pokaždé chytili). A kolikrát se mi stalo, že jsme šli kolem matky/babičky s dítětem, které to dítě poslala se slovy "bež si pejska pohladit" za našim Ferďasem, a když jsem ho vzala do náručí nebo vlekla pryč, tak na mě byly ještě naštvané, že jejich děťátku nedopřeju pohlazení pejska. Jo, byl to jezevčík ňouma, ale pak to dítě rafne a já budu v hajzlu. Kolikrát mi přijdou majitelé dětí horší než majitelé psů :D
  • @Krisa Co majitelé dětí, ale když Ti přijdou dospělí lidé 30-60 let a na větu "Nesahat- nemá rád cizí lidi." reagují usilovnou snahou o pohlazení protože oni "...přece taky mají doma pejska.". :roll:
    @MissUtahraptor No ale u 30-60 letých mi rafanec nevadí tolik jako u malých dětí.
    @Krisa Co se týče důsledků, souhlasím.
    U některých majitelů dětí se ta blbost dá zase svádět na vyčerpání/zatmění rozumu hormony a snahou vyhovět jejich drahouškovi. Rozumný rodič Ti to taky neudělá. :)
    O to víc nechápu ty dětmi nemotivované. ;)
  • Ja chtěl vždy velkeho psa.. ale holt rodiČe, malej byt a sedum hodin denně školy nepusti
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27: To by mě zajímalo, jestli je v tomhle seznamu i někdo z tohoto fóra.
  • @Montezuma3 : Mě má flanker rád..hodně:-)
    @Montezuma3 na to, aby som bola v jeho zozname, ma musi asi vidiet osobne, inak nie je dostatocne ocareny =D
    To mi pripomina moju terajsiu situaciu - robia nam v byte rolldor a prisli neskoro, a moje dieta pri tom hluku nedokaze zaspat. Tak som zavolala susede, ci mozme ist k nim. Pozname ich asi 2,5 roka. Ona ze nie, lebo su odcestovani, ale ved mam kluce, tak nech dam malu spat do ich spalne. Mala uz zaspala, ja v cudzom byte browsujem na nete a predo mnou oriesky. Tomu sa hovori dovera :-P
    Neviem, ako vy, ale tym, ze sme v novostavbe a mame par rovnako starych susedov s detmi rovnakej triedy, vacsina ajtaci, nie je mozne nemat ich rad.
    @Montezuma3 + @Chmur : Hilda to vyjádřila jasně a stručně :)

Ale psy mám rád fakt hodně, takže kdyby čirou náhodou někdo z vás byl pod nimi, neznamená to ještě, že ho rád nemám =D
  • @Kajoush Já mám taky psy rád, i když jste z mých komentářů mohli usoudit, že ne. Jako malej jsem s nimi často i "potaji" spal v posteli, a rodiče mají doma psa i kočku.
    Proti takovým majitelům psů, kteří jak píšeš se o psa starají nemám vůbec nic, pokud mají velkého psa v bytě, ale věnují mu čas, tak lepší než ten co je sice na zahradě, ale uvázán u boudy. Jenže mám pocit, že ty vzorní jsou možná skoro v menšině proti těm ostatním, ale je to jen můj pocit, žádnými fakty nepodložený. S tím řidičákem na psy souhlasím plně, ale nevim jak by to fungovalo v praxi.
    Vztah ze zvířetem, je ve své podstatě hrozně jednoduchý. Chtě nechtě, zvíře je proti nám v postatě v postavení otroka. Dostane pít, jíst, dostane lásku, ale dostane to kdy my usoudíme. Zvíře neodmlouvá, nemá svůj názor. (Můžete namítnout, že ano, ale ne srovnatelně s člověkem.)
    Vztah s druhým člověkem je naopak plný kompromisů, a člověk musí přimhouřit oči nad tím co jeho přítel nedělá podle jeho představ, případně mu poradit nebo ho pochopit. Ale nelze mu nařídit a naučit ho, aby to dělal jak chcete vy.
    Proto budu mít vždycky radši lidi, samozřejmě ne obecně všechny, protože hajzlů je plno, ale kamaráda mi nikdy nemůže nahradit pes ani kočka.
  • @flanker.27 *psí oči*
    ale ne srovnatelně s člověkem
    Abys lidem nefandil =D

Ještě jsi neviděl, že si pes řekne co chce? Že dá najevo názor? Že projeví svůj charakter? Že odmlouvá, dá najevo nesouhlas? Že se mu musíš přizpůsobit tak, jako on tobě? Že si s tebou povídá?

Lidi toho namelou, ale jsou to většinou slinty. A řada z nich ráda uteče k tomu dělat, jak se po nich chce. Pro spoustu lidí jsou mozek a emoce takovým nadstandardním vybavením, do jehož ovládání se radši moc nepouštějí, aby to nebolelo.
  • @flanker.27 Tuhle reakci jsem čekal, proto jsem dodal tu závorku, asi to nestačilo. Pes klidně dá najevo svůj názor, projeví charakter, ale pokud se mi to jako pánovi nebude líbit má smůlu. Tvořím ho k obrazu svému, a pokud k němu nebudu krutej, což je mimochodem největší hnus vybíjet si zlost na němé tváři, bude mě milovat i když se nepodvolím jeho názoru. Což prostě u člověka nelze.
    A jestli dokážeš vést se psem dialog srovnatelný s rozhovorem dvou rozumných dospělích lidí, tak seš frajer.
    @sederik Tvá závorka, jakož i zbytek celkem vypovídají, jak málo toho víš nejen o zvířatech, ale o lidech jako takových.
    Co myslíš "dvěma rozumnými dospělými lidmi"? Kdo to má být? Mám pocit, že mluvíš o jednom konkrétním modelu člověka, který považuješ za vzor, jenže tím vyvracíš sám sebe. Mluvíš o formování zvířete - psa podle pána, ale zároveň formuješ model "rozumného dospělého člověka", což je nějaká hypotetická entita vyskytující se ve vzduchoprázdnu. Nám možná připadá člověk "rozumný", dokonce si dal do druhového názvu duální moudrost, ale jestli nám může něčím připadat projev člověka "chytřejší", pak tím, že jsme asi lépe vybaveni pro to přijímat jeho komunikační signály, nic víc.

Přitom lidi a lidské skupiny se od sebe liší tak, že s mnohými z nich se dorozumím podstatně hůř a mám pro ně podstatně nižší shcopnost je vnímat, než prostou a jasnou řeč třeba těch psích očí, jak naznačuje Mlaďoch. Psovi z Japonska porozumím líp, než Japonci :)
  • flanker.27 napsal(a):

Tvá závorka, jakož i zbytek celkem vypovídají, jak málo toho víš nejen o zvířatech, ale o lidech jako takových.

Děkuju za diagnózu. :roll: Snad ti nebude vadit, když ti neodpovím na tvoje otázky, pravděpodobně byli stejně řečnické. Kdo chtěl, snad pochopil co jsem chtěl říct, kdo nechtěl jeho věc.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tak až někdo přijde, jestli si jeho holčička může pohladit pejska, zeptejte se, jestli si vy můžete pohladit holčičku, oni dají pokoj, vyzkoušeno.
    @sederik Nevadí, páč sice nebyly řečnickjé, ale odpověď nemáš :)
  • Tak až někdo přijde, jestli si jeho holčička může pohladit pejska, zeptejte se, jestli si vy můžete pohladit holčičku, oni dají pokoj, vyzkoušeno.
    =D
    Je to všechno jen o lidech, jejich respektování ostatních a na které straně barikády stojíte.
    @flanker.27 Ale to víš, že mám. Jenže maminka mně říkávala, že moudřejší ustoupí. =D
    @sederik No, mě se to jeví spíš jako zbabělý úprk z boje, který jsi začal =D
  • @Thorar: Když budu nejbliž venčit psa z útulku tak to vyzkouším
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.