Rozhovor s GRRM

upraveno 31. prosince 2007 v George R.R. Martin
[page name="B&N Book Clubs 18.4.2008"]
B&N Book Clubs 18.4.2008
HBO adaptace
O HBO seriálu stále není rozhodnuto. Není nic, co bych v tomto směru mohl říci.Pokud HBO skutečně bude dělat seriál ASOIAF, budu psát jeden scénář každé série. Víc nezvládnu, knižní série má přednost.Máte nějakou osobní představu o obsazení HBO adaptace?
Číst celý článek zde
«1

Komentáře

• upraveno 1. ledna 2008
    Ser Léto zvaný Mnohojazyčný! (Povšimněte si jeho podobizny z avataru - má ho dlouhý a vlhký, drsný i hebký zároveň a věčně mu plandá ven. A ačkoli se to na první pohled nezdá, nemá jen jeden.)
    Tak mě napadlo, jako otázku byste chtěli položit Mistrovi vy?
  • upraveno 1. ledna 2008
    Já ti nevim, páč kdybych takovou otázku měl, už bych jí položil. ;) Ale kdybby přece, tak by se samo týkala děje ságy )těch otázek je tam mnoho), jenže on by stejně nic neprozradil, takže se ani nesnažim...líná huba, holý neštěstí. ;)
  • upraveno 1. ledna 2008
    Konečně jsem se dostal k úplnému přečtení rohovoru a jako obvykle jsem si to užil lépe než v originálu. Takže díky, Léto, já na doslovné překlady byl vždy línej. Nejvíc se mi líbila jeho úvaha o hlavních postavách a jejich smrtelnosti.
  • upraveno 2. ledna 2008
    Na co bych se chtěl zeptat? "Mistře, přežije to vůbec nějaklá z hlavních postav? A vcelku, nezmrzačená ani tělesně ani duševně?"
  • upraveno 2. ledna 2008
    pekné. ďakujem
  • upraveno 14. dubna 2008
    Tak tu máme další možnost položit GRRM otázku, tentokrát na Center Stage. Směle do toho!
  • upraveno 14. dubna 2008
    A ještě v blogu zopakoval svůj úmysl dokončit Tanec v červnu, vypadá to, že to myslí skutečně vážně a nakladatel ho už docela tlačí.
  • upraveno 15. dubna 2008
    Netuším na co bych se zeptal...ale taky by mě zajímalo jestli se Arye vrátí vlk nebo ne :D Aryu jsem si dost oblíbil.
    Tak GRRM skutečně odpovídá, sic někdy vyhýbavě.
    Onou novou POV v Tanci nebude bohužel Sandor, takže zbývá Loras Tyrell nebo Melisandra.
    Na otázku, jestli se znovu setkají Sandor a Sansa odpověděl, "Ohař je mrtvý a Sansa pravděpodobně také, je už jen Alayne Kámen." :-)
    Asi jsem slepej, otazky na tom foru vidim, ale odpovedi nemuzu najit. Napiste mi prosim link na odpovedi.
  • MIlMIl
    upraveno 15. dubna 2008
    Tak já si myslím, že tou poslední POV by mohl být ještě Quentyn Martell. I když v tom případě by to asi opravdu nebylo jeho skutečné jméno.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. dubna 2008
    No panovaly dohady, že by to mohl být někdo z Noční hlídky. Co třeba Kamenohad. Divocí výslovně řekli, že jeho na rozdíl od ostatních nechytili a pochybuju, že už by se o něm žádná zmínka neobjevila.
    Rufo: odpovědi jsou tamtéž, příspěvky grrm jsou tučně. Jsou otevřený 3 fora - Books, Writing for TV a Inside Straight. Není to zrovna dobře udělané...už proto mám v plánu to po skončení nějak vyzobat a dát to sem. Teda pokud to za mě neudělá Léto. :-)
    Já myslím, že Quentyn byl a je jasnej, sic to není vlastně potvrzený...ale GRRM nedávno psal, že nakonec přidal k těm dvěma novým či navrátivším (tedy dle našich odhadů Theon a Quentyn) ještě jednu POV a naznačil, že to bude jedna z figurkové série, z čehož vyplynulo, že to může být Sandor, Melisandra nebo Loras (a možná nějakej neznámej čerňák z hlídky). Vzhledem k tomu, že Melisandřin pohled by jen duplikoval Jonův a Davosův, zdá se, že by to mohl být Loras, který se pohybuje v oblasti Dračího kamene, pokud si dobře pamatuju.
    Loras by byl zajímavej - bývalý spanilý rytíř žhnoucí rytířskými ideály, nyní sežehnutý olejem a realitou - to by nemuselo být špatné:-) Nicméně nemá se Tanec spíše věnovat těm částem světa, které Hostina opomenula? Loras by to, myslím, posouval moc dopředu. Já bych si ovšem za novou POV přál Tormunda Obrozhoubu nebo Lady Mormont dřepící v bažinách Šíje:-)
  • MIlMIl
    upraveno 15. dubna 2008
    Jestli to zase nebude jedna kapitola postavy, která na konci umře. To by mohl být někdo z Hlídky, je jen otázka zda by ho zabil Jiný, nebo Bran prostřednictvím Léta.
    Na svých stránkách to GRRM napsal takto: "I'm adding some chapters from the point of view of one of the characters featured in the first lot of Ice & Fire miniatures from Dark Sword, a character who has never had a POV in any of the earlier books." Z toho plyne, že by určitě měla být více než jedna kapitola.
    Fakt, že to nebude Sandor, mi nekonečně zlomil srdce. Nakonec asi taky věřím v toho Lorase, ačkoliv téma mocného rytíře postiženého náhlou fyzickou degradací už v knize jednou zpracovával. :-) Dračí kámen s trochou dobré vůle můžeme brát jako události "za vodou", i když té vody, pravda, není moc. Odhalí se nám mnoho zajímavých věcí: zdali je Loras skutečně zraněný, anebo zpráva o jeho zranění byla jen falešnou zprávou v rámci tyrellského spiknutí; jak to vlastně bylo s Renlym (tedy, jejich homosexualita už byla víceméně oficiálně potvrzena, teď jsme hladoví po nějakých pikantních vzpomínkách a popisech); a kdoví, možná se nakonec dozvíme i to, jak to dopadlo s Cersei. Tanec s draky se má táhnout o pár měsíců déle než Hostina, aspoň tak jsem to slyšel.
    Myslím, že ty řeči o tom, že už žádné další POV přidávat nebude, byly od GRRM přehnané a předčasné. Něco mi říká, že jich v dalších knihách ještě pár přibude. Takže stále můžeme doufat ve své favority...
    Co se týče Sandora a Sansy, odpověděl opravdu mazaně. Ještě by se dalo dodat, že Sandor je mrtvý stejným způsobem, jako je mrtvá Sansa, ale to už by prozrazoval až moc. :-)
  • upraveno 17. dubna 2008
    Alek: Dik, nedoslo mi, ze je to jen normalni forum, takze odpovedi budou o par stranek dal.
    Mam dotaz na znalce - ci zlovlk je Nymeria - Aryi ? Ptam se, protoze se s ni setkame :-)
  • MIlMIl
    upraveno 17. dubna 2008
    2Rufo : Arii. To se dalo čekat.
  • upraveno 17. dubna 2008
    Já si to taky myslel že se tam Nimeria ješt objeví....Zatím jsem pokročil teprve do pasáže kde se Tyrion ožení a Ohař bojuje s Dardalionem...
    upraveno 18. dubna 2008
    Tady mě mistr opravdu rozesmál:
    jacobkim80 wrote:
    This is in reference to creating the social context of Dany's thread. Did the history of the Berber people have an influence in this? Specifically the social turmoil from the dynastic transition from Arab Umayyad to Berber Almoravid to Berber Almohad?
    No. Sounds fascinating, but I'm afraid I don't have enough experience with the Berbers or their history to draw on them for inspiration.
    upraveno 18. dubna 2008
    Tady taky:
    nateman30 wrote:
    Hello Mr. Martin and thank you in advance for answering these questions.

Would polygamous marriage be accepted in current Westerosi society especially where the Targaryens are concerned?

Thank you.
    If you have some huge fire-breathing dragons, you can get people to accept a lot of things that they might otherwise have problems with.
  • upraveno 18. dubna 2008
    Tomu s tema drakama jsem se taky uprimne zasmal :-D
    Dobrá zpráva je, že uslyšíme víc o Lyanně a o turnaji v Harrenově. (Já vám to říkal!)
  • MIlMIl
    upraveno 18. dubna 2008
    heavy_head: Tak to je opravdu dobrá zpráva.(Že by něco co se týká Jona?)
    Mě nejvíce pobavily odpovědi, které se týkaly vlčích POV a valyrijštiny. Takový správný, suchý, tyrionovský humor. :-)
    Jak to bude s tím zobáním, Aleku? Chceš říct, že se výběr nejzajímavějších Martinových odpovědí objeví v dohledné době zde, v naší milé mateřštině? :-O
    Myslím, že šance na to, že se dočkáme Martinovy odpovědi, je zhruba stejně velká, jako jeho slib, že dopíše Tanec do konce června... nepřeceňoval bych ji.
    Zajímalo by mě, jestli i po dnešku bude ještě odpovídat na některé zbylé otázky, anebo jestli budou s úderem půlnoci všechny dosud nezodpovězené dotazy umístěny na smetiště dějin...
    GGRM vesele odpovídá - ale ne na naše dotazy! :-Q
    No jo, vyzobam to a něco i přeložim ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.