Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1154155157159160367

Komentáře

• upraveno 12. února 2013
    @Krisa To je skutečná podoba oskarových sošek? Jsem nevěděl, že každej ročník se soška dělala jiná a přece stejná :roll: A co má znamenat Oskar pro rok 2001? To vážně ocenění dostali prázdnej podstavec? :twisted:
  • @Everett_Young napsal(a):

... @ Krisa Neřekl jsem že má jeden výraz. Řekl jsem že má pořád stejně debilní výraz, ať už se tváří jak chce. Například pohled při rozhovoru s Králokatem na Zimohradu.

Ja, ja. Souhlasíme. =D
    \@Krisa napsal(a):

MissUtahraptor napsal(a):

Za trest z toho budu mít určitě noční můry, ale ten Ramsay je prostě roztomilý! :D

Počkej na seriál (smajlík s tryskajícíma slzičkama)
    Seriálu se nebojím. Mé představy nedosáhnou. :other:
  • už jste vyděli
  • Maliky napsal(a):

@Krisa To je skutečná podoba oskarových sošek? Jsem nevěděl, že každej ročník se soška dělala jiná a přece stejná :roll: A co má znamenat Oskar pro rok 2001? To vážně ocenění dostali prázdnej podstavec? :twisted:

To znamená že jejich výkon byl takový prázdný

• @Azazel taková práce s tim a v seriálu jsem jílec ani pořádně neviděl.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young :roll:

@Maliky Úplně nevím, jestli to myslíš vážně, ale ten prázdný podstavec by měl znázorňovat Čistou duši.

@Azazel Tohle bych strašně chtěla umět (+ taky uměleckou řezbařinu a sklářství a ještě pár dalších drobnůstek)
  • @Krisa :anxious: napsalas to tak, že se teď trošku stydím za to, že jsem to nevěděl. Teda já bych radši dostal hezkou sošku, než "prázdnou duši"
    @Maliky Ale já furt nevím, jestli to myslíš vážně :D :-k
  • @Krisa tak já ti to objasním, MYSLÍM. Je to se mnou až tak zlý? :-k
  • @Krisa pfff a pak, že Kit neumí hrát. Jinak pokud bys někdy chtěla změnit povolání :D
  • Eh nerobia/nekujú sa meče úplne inak? Nefunguje to cez nejaké oceľové pásy ktoré sa postupne na seba ukladajú a tak je oceľ pevnejšia/viac vydrží? Lebo pochybujem že v minulosti by mal takúto vŕtačku a brúsku a z kusa ocele by si "vyrezal" meč.
  • @Krisa Kit se ptá co tím smajlíkem chceš říct

image
    @Maliky I tohle "Jsem nevěděl, že každej ročník se soška dělala jiná a přece stejná"? Já jsem dneska dost unavená a luštím jeden hlavolam už asi hodinu, takže mi to moc nemyslí a radši snad půjdu spát :)

@Dreamer Teď nevím, jestli chci být ta hraboucí se paní nebo ta uklánějící se :twisted:

@Everett_Young :roll: = :roll:
  • @Krisa Víš, já se o to nikdy nijak nezajímal. Jen jsem si přečetl, kdo sošku dostal a za co (a podle toho jsem se inspiroval, na co třeba kouknout), ale nikdy jsem nezkoumal, jak vlastně Oskar vypadá. A to že měl Oskar podobu malé holčičky nebo "čisté duše" je pro mě díky tomu obrázku uplně nové zjištění 8-O
  • @Krisa Ale musíš uznat že na tom obrázku co jsem sem postnul vypadá vážně blbě :D
    upraveno 12. února 2013
    @Maliky Oscar je furt stejný - tohle je jen plakát udělanej podle filmů, které vyhrály. Proto jsem nevěděla, jestli to myslíš vážně nebo ne...

@Everett_Young Když budu upřímná, tak mě chytit NC-W za rameno, tak se budu tvářit minimálně tahle ;)
  • @Krisa ehm, aha... no, tak teď si připadám vážně hloupě =D A přitom by ty sošky byly tak krásný. Tak teda dík, že jsi mi to objasnila.
    upraveno 12. února 2013
    @Maliky Já bych si mezi nima taky vybrala - zrovna teď se mi uvolnila jedna polička :)

• bolo to tu už?
  • @JoeGyry vítej ve 21. století
  • @JoeGyry v minulosti se dělaly asi něják takhle :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @BlackAdder Perfektní úvod. Nejlepší část z celýho Conana :)
  • Z toho videa si můj kamarád mečíř dělá vždy legraci:)
  • upraveno 13. února 2013
    Lebo ako som už spomínal meč sa kuje tak že sa jednotlivé pásy dávaju cez seba nie že sa odlievali alebo rezali z kusov ocele.

Damascénska metóda (vznikla niekedy už niekedy v 10.-11. storočí a používala sa až do 17. storočia, kedy výroba v pôvodných dielňach postupne zanikla). Zakladala sa na skúvaní tenkých plátkov s rôznym obsahom uhlíka na seba. Vzniknutá čepeľ bola pružná a tvrdá, prakticky nezlomiteľná.

Viem to len z Eragona v niektorej časti si musel ukuť meč a na konci knihy bolo poďakovanie kováčovi, ktorý autorovi ukázal proces, pretože ho chcel mať v knihe autentický.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já vim, že se tak meče nedělají, ale jak by řekl Werich "to je blbý to se bude líbit" :)

Kamarád má známýho, ten dělá meče z kolejnic kováním zastudena?!
  • No, meče se často dělají také z pérové oceli třeba od trabanta...jen pak jsou o něco těžší:)
  • A takto dělají meče u kamaráda - viz odkaz výše.
  • @JoeGyry ovšem né všechny meče byly z damascenské oceli to bylo ve své době asi neco jako valyrijská ocel, no prostě to bylo hodně drahé, máš pravdu že se neodlévaly tak jak je to ve videu, ale kovaly se z železných a ocelových ingoltů ale nejsem odborník tak se nebudu hádat :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.