Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
První stín Amberu (The Dawn of Amber),
Amber a Chaos (Chaos and Amber),
Kouzlo Amberu (To Rule in Amber).Kamarád po tom jednou sáhnul, protože vydání v češtině vypadá úplně stejně jako knihy ze světa Amberu od Zelaznyho, dokonce obálky jsou vyvedený úplně stejně i se Zelaznyho jménem, jen s opravdu malým dodatkem se jménem autora. PRÝ jen opravdu velice průměrné (na druhou stranu velice průměrná je už i Merlinova série).Jinak jev potomků pokračujících v díle otce je více, viz třeba u Duny (pikantní, protože Duně se říká sf obdoba LOTRa), viz Brian Herbert (na druhou stranu jsem slyšel názor, že jeho knihy jsou lepší, než pozdější díly od Franka Herberta).
Že by na té IF opravdu něco bylo, když má takové čtenáře? :)
Kulhánka jsem taky kdysi považoval za našeho Nej co se akce týká. Ale pak vyšla Líheň a já zjistil, že když Žamboch chce, dokáže to Kulhánkovi natřít dokonce i na jeho hřišti :))
Kulhánkovo Stroncium jsem držel v ruce v obchodě 2x, nakonec jsem ho nekoupil, jen si ho pučil. A dobře jsem udělal - podle mě se prostě vyšťavil na Nočním klubu a teď už moc nemá, o čem by psal.. :( je to škoda. Ale Stroncium byla fakt slabota. Zvlášť vzhledem k tomu, po jaké odmlce vyšlo - čekal jsem víc.
Tak to jsi první, koho znám, kterému se mu víc líbil Merlin než Corwin, Rytíři. Jsi tak trochu rarita. ;-)
Je fakt, že s kámošem jsme se tehdy kdysi dávno docela dohadovali, co je lepší - obávám se, že jemu se taky víc líbil Corwin.. :)
A niekde som tu videl spomenutého Rozsievača Vetrov. Včera som dočítal a som trochu v rozpakoch. Opäť dobrá téma, dobrá znalosť mytológie, ale veľmi obyčajné, priemerné písanie. Trochu nuda.
edit: další zajímavosti - svět byl pro GURPS, autoři jsou archeologové, historici, antropologové a další šílenci... prej je to hodně vidět.
společně s martinem prý nejlepší autor moderní komplexní temné fantasy (edit: do první trojky mimochodem patří i cookova Black Company, kdyby byl zájem).
http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Erikson
http://en.wikipedia.org/wiki/Malazan_Book_of_the_Fallen