Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
18911131493

Komentáře

• upraveno 17. března 2009
    nuž podľa mňa je to zťažka lepší priemer. dobrý námet, ale veľmi často stráca dych.
  • upraveno 18. března 2009
    no, já teda nevím... mě se fakt hodně moc líbila...
    Mně se to taky líbilo. Andělé chodící v černých kožených bundách, co vedou dialogy jako: "Zajedem si pro pořádnýho práska dolů na Zem, ne?" jsou cool.

To jen sarven je trochu divnej. Představ si, že dává přednost Arye před Sansou. :-)
    Teď vůbec letí knížky, co mají v názvu vítr. Zrovna čtu Jméno větru. Znáte to? ;-)
  • upraveno 19. března 2009
    poznám. celkom sa mi to páčilo. uchvátila má ta myšlienka s menom, ktoré dáva podstatu. tiež to trochu stratí dych v poslednej štvrtine, ale výrazne lepší nadpriemer. som zvedavý na pokračovanie.

akurát, že Martin práve tohto autora uviedol ako príklad, že aj iní čitatelia dlho čakajú na pokračovanie... .(
  • upraveno 19. března 2009
    Píše:
    Teď vůbec letí knížky, co mají v názvu vítr. Zrovna čtu Jméno větru. Znáte to? ;-)

Jen z Létovo recenze, čekám jestli tu kvalitu potvrdíš i ty, heade. Léto chválil tak moc, až mi to bylo podezřelé. :-)
  • upraveno 5. dubna 2009
    Je to velmi dobré. Brečel jsem u toho jak malé děcko. Já, otrlý cynik!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. dubna 2009
    O čem to je?
  • upraveno 5. dubna 2009
    V podstatě takový fantasy Oliver Twist.;-) Zajímavě o tom vyje zlovlk ze svého doupěte: http://zlovlk.blog.cz/0903/patrick-rothfuss-jmeno-vetru
  • upraveno 5. dubna 2009
    Děkuji za reklamu. :-) Ano, Jméno větru se zabývá zejména radostmi a strastmi studentského života. Některé pasáže jsou napsány tak velkým způsobem, že si zkrátka zaslzíte. Obzvláště v případě, dojímá-li vás krása či vznešenost, tak jako třeba mne.

Jen tak pro zajímavost, jakou knížku by nám doporuji mistr Sarven? Jak se zdá, je dobře trénovaným sportovcem a téměř žádná kniha - ani Martin, Kossakowská či Rothfuss - mu s dechem nestačí. (jen jestli náhodou při čtení nepoužívá respirátor!) :-)
  • upraveno 5. dubna 2009
    voči Martinovi mám len drobné výhrady a tie sa venujú prevažne prvej časti Hostiny, inak ho považujem za velikána mojej knižnice. Pieseň je spolu s LOTR, Dunou, Základňou a Zaklínačom úplne hore v kolónke - geniálne.

Čo sa týka "kritiky" Mena a Rozsievača to je rôzne. Obaja patria do napriemeru, pretože si nachádzajú vlastnú tému. to je už pre mňa veľmi dôležité, pretože s tým, že som toho prečítal slušne, žial ide ruka v ruke fakt, že veľakrát človek stretne viac ci menej neumelú kópiu čohosi. z týchto dvoch mám meno vyššie, sú tam myšlienky a časti textu ktoré sú skvelé 9-10/10 a iba jedna časť potĺkania sa v meste a jedna časť štúdia sú príliš "nastavované" a priemerné 5-6/10. Celkový dojem je veľmi slušný 7-8/10 a som zvedavý kam to porastie. dúfam že do kvality. aj keď biznis založený na počte strán má svoje temné lákadlá.

A ak mám doporučiť niečo čo ma za ostatný cca rok naozaj uchvátilo, t.j. považujem to za skutočný prínos do fantasy, sci-fi a inej literatúry tak spomeniem tri veci: McCartyho Cesta, potom trilógia Zlatý kompas a Zimní bitva. to druhé a tretie je síce kniha pre mládež ale dovolím si povedať že skvelá.
  • upraveno 5. dubna 2009
    A četl jsi Stmívání od Stephenie Meyer? To by se ti mohlo líbit, řekl bych.
  • upraveno 5. dubna 2009
    Píše:
    A četl jsi Stmívání od Stephenie Meyer? To by se ti mohlo líbit, řekl bych.

chudák sarven...:)

Každou noc, když jde Jiný spát, dívá se pod postel, jestli tam není Chuck Norris. Od té doby, co zná Edwarda Cullena, se dívá i nad postel...
  • upraveno 5. dubna 2009
    twilight série dává nový rozměr žánrovému označení "horror"... kdo ji přečte, nezůstane nepoznamenaný...
  • upraveno 5. dubna 2009
    Děvčata, děvčata... já vymyslím tak krásně rafinovanou urážku na adresu sarvenova "vkusu" a vy mi tady předčasně prozrazujete pointu. ;-)

Moje recenze na Stmívání:

http://zlovlk.blog.cz/0903/stephenie-meyer-stmivani

Ano, dočetl jsem to až do konce. Ano, nezůstal jsem nepoznamenaný. A spím raději na zemi. :-)
  • upraveno 5. dubna 2009
    léto: Konec stmívání ještě není konec...:) ještě ti zbývá nový měsíc, zatmění a rozbřesk. A to nepočítám midnight sun, což je to samé, co první díl, ale z pohledu edwarda!!! Až se dočteš konce, nebudeš spát vůbec:))) Jo a zmínila jsem se o stovkách fanouškovských fikcí, které...

sarven: Toho si nevšímej, píseň má taky hodně dílů... jak prohlásil kdosi na těchto stránkách, nakonec budeš rád, že máš před sebou takové množství kvalitní četby:) A nedívej se na Létův blog, který ti tu ten pes tak hanebně podsouvá, má tam strašlivé spoilery...
  • upraveno 5. dubna 2009
    bez mučení se přiznám, že nejen, že jsem twilight přečetla celý, ale dokonce jsem se u něj i bavila.

víc se ale bavím na twilightfans vs. twatlighthaters válkách...

a po shlédnutí filmu jsem se budila s hrůzou v dojmu, že přiběhne chlapík a utluče mě svým olbřímím obočím.
  • upraveno 5. dubna 2009
    Ok... Nadešel okamžik pravdy. Já jsem to taky přečetla. Celý. A viděla jsem film. To obočí bylo děsivé a když pattinson poprvé uviděl Bellu, myslela jsem, že se pozvrací, vážně na to vypadal. Tak, Sethi, užívejme si poslední okamžiky, neboť brzy budeme z tohoto fóra vyhoštěny...
  • upraveno 5. dubna 2009
    tak tak, vyhoštěny na úkor žárlivého patriarchátu, který nesnese, že někde tam venku existují třpytiví, dokonalí, okouzlující upíři, s postavami jako mramorové sochy adonisů... *smrk*
  • upraveno 5. dubna 2009
    A četly jste, holky, něco od Kristýny Pivodové? Jestli ne, měly byste to dohnat. Píše taky o upírech, o sexu a o mladých nevybouřených středoškolačkách. ;-)
  • upraveno 5. dubna 2009
    A ty svaly!!(viz Létova recenze)Jj, 22.22 a nikde nikdo...
  • upraveno 5. dubna 2009
    Copak o to, také jsem se bavil - a jak! Jen se obávám, že trochu jiným způsobem, než autorka zamýšlela. :-) Film jsem neviděl, spatřil jsem pouze toho zmíněného Adonida na fotce. A ruku na srdce, i já jsem tehdy myslel, že se pozvracím. Vážně jsem na to vypadal.

Ideály máte tedy prazvláštní. Kdybych byl ženou, pravděpodobně bych mnohem víc slintal nad představou takového Jaimeho, Kvotheho nebo Fëanora (ohnivý duch, hej, hej!). Je dobře, že nejsem?

Fanouškovské fikce, to je kapitola sama pro sebe. Ještěže je u svého díla pan Martin zakázal. 8-)

A spoiler klidně napíšu i sem. Oni se milujoooooou! Milujoooooou! Ha! :-) (mám to zase smazat?)
  • upraveno 5. dubna 2009
    Děkuji, heade, už nechci. Mám pocit, že by to má psychika nemusela vydržet. A stejně za to může Martin!!! Kdyby konečně dopsal ten Tanec, neměl by nás na svědomí...
  • upraveno 5. dubna 2009
    léto: oni se sice milujou, ale on je nebezpečný! ale milujou se! a je nebezpečný! a milujou se! a je nebezpečný!

tím jsem shrnula veškeré citové dění, řekla bych...

moje slintací ideály se méně třpytí a nejsou tesaní z mramoru... takže v klidu =)
  • upraveno 5. dubna 2009
    Léto neví, že Jacob(to je ten, co leze ve dvojce Edwardovi do zelí) taky není tak úplně člověk:) Tomu jsem fandila.

A nad Edwardem neslintám. Ba naopak, favoritem je právě zmiňovaný Jaime. A taky Jon. Dokonce býval i Eddard, chjo... Chci si přečíst to Jméno větru, ale asi si budu muset počkat, než se dostane do naší knihovny.
  • upraveno 5. dubna 2009
    To jsou výmluvy. Až dopíše Tanec, stejně ho za dva dny zhltneme; načež budeme dramatickým hlasem pronášet: "Kdyby konečně dopsal ty Vichry, neměl by nás na svědomí..."

U Stmívání mě mimochodem překvapilo, jak to bylo celkově cudné. Sedmnáctiletá nepolíbená dívka a tak dále. Podle toho, co jsem slyšel z dobře informovaných zdrojů, vydavatelé červené knihovny obvykle žádají, aby tam byly co nejpodrobnější popisy... motýlek a květinka... :-)
  • upraveno 5. dubna 2009
    Píše:
    U Stmívání mě mimochodem překvapilo, jak to bylo celkově cudné. Sedmnáctiletá nepolíbená dívka a tak dále. Podle toho, co jsem slyšel z dobře informovaných zdrojů, vydavatelé červené knihovny obvykle žádají, aby tam byly co nejpodrobnější popisy... motýlek a květinka... :-)

Na všechno dojde, chce to jen trpělivost:)
  • upraveno 5. dubna 2009
    To, že Jacob není tak úplně člověk, samozřejmě vím. Už ve Stmívání je to nenápadně naznačeno způsobem, který ze všeho nejvíc připomíná ránu pánví do hlavy. Možná by měla Bella zadat do internetu heslo "vlkodlak". Pomocí internetu se totiž dají za několik minut rozkrýt kdejaká tajemství, jak už jsme viděli. :-)

Jacobovu roli v budoucích událostech jsem vytušil podle toho, že byl několikrát zmíněn jeho vypracovaný hrudník (bez toho by to nešlo, pochopte).

Annah: Toužíš-li po kvalitní četbě, mohla by ses v knihovně porozhlédnout po Kronikách válečníkových. To už bylo vydáno před nějakými lety, takže by to tam mohli mít. A je to dechberoucí. Ser Heavy jistě rád potvrdí.

Sethi: Třeba si autorka přečetla v nějaké příručce pro začínající spisovatele, že mladé dívky nejlépe upoutáte láskou a nebezpečím. Neměj jí to prosím za zlé.
  • upraveno 5. dubna 2009
    Píše:
    Léto neví, že Jacob(to je ten, co leze ve dvojce Edwardovi do zelí) taky není tak úplně člověk:) Tomu jsem fandila.

ha! nebyla jsem sama... štvalo mě, že jediný decentní charakter z celé série slouží jako hadr na podlahu... a nemůžu říct, že by mě to jak "skončil" uspokojilo...

...už se radši klidím, kazím si tu profil...
  • upraveno 5. dubna 2009
    Sethi píše:
    moje slintací ideály se méně třpytí

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý, kdo bloudí, je ztracený...

Ale napadlo mě, že kdybych si pomazal tělo třpytkami a šel se opalovat na veřejné koupaliště, možná bych přivodil srdeční zástavu několika pubescentkám. :-D

Annah píše:
    Na všechno dojde, chce to jen trpělivost:)

Edwardovy svalnaté půlky zářily v poledním slunci jako dva vlašské ořechy. Úchvatně vypracovaná muskulatura mu jen hrála, až si Bella pomyslela, že má snad pod kůží úhoře. Ta úžasný! Tak dokonalý! Přitiskl ji k sobě trojhlavým svalem pažním a... ehm, to stačí. :-)

Annah píše:
    A nad Edwardem neslintám. Ba naopak, favoritem je právě zmiňovaný Jaime. A taky Jon. Dokonce býval i Eddard, chjo...

A favoritky mezi ženami a dívkami...?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.