Comics
Protože hladina bublinové gramotnosti v našich zemích povážlivě klesá, rozhodl jsem se pro menší kulturní osvětu.
Comics/komiks/komix (tento tvar je nepovinný :wink: ) je mnohdy vnímán jako úpadkovitý žánr pro pubescenty, kteří touží po tom prohánět se nočním městem v kostýmu netopýra (Batman), případně za pomoci velkého meče pozabíjet, co se dá a na konci osvobodit krásnou polonahou ženu (Conan).
Mohu vás ujistit, že tomu není vždy tak.
Existují i chytře a vtipně vystavěné příběhy, nakreslené obratnými a talentovanými kreslíři a malíři, které před námi čeští vydavatelé dosud ze záhadných důvodů utajovali.
Rád bych se s vámi - pokud o to bude zájem - podělit o pár zajímavých kousků z monstrózní sbírky mého fiktivního bratra/dvojčete. Věřte, je z čeho vybírat.
Komentáře
Ne, už mi uteklo příliš moc dílů. :-D
Jestli se nechceš nechat překvapit, tak taková malá recenze je tady. Ale radši to nečti. ;-)
http://www.kocogel.info/index.php?topic=9737.msg201243#msg201243
No, asi do toho půjdu taky, ale podle obálky se mi to zdálo až moc... cute. Brrr.
Osazenstvo LM je kruté, zkažené, cynické a zlomyslné! Spíš mi vadí, že v české verzi nejsou úplně všechny stránky, jako v té americké, takže bych doporučoval sehnat si případně i tuhle, nebo slovenskou od kerama, kde jsou i barevné cute obálky.
Možno to poznáte, je to vlastne paródia na fantasy všeobecne(aj Pieseň sa tam spomína).
Taky je tam znát, jak jsou ty postavy více spojený než ve filmech ( kde prodali na dost postav práva ), já jsem zhruba napočítal nějakých 18 filmů podle postav co tam vystupují. Tady je třeba drsnější krátký film o méně známé postavě co tam taky vystupuje Punisher
Snad mě za to Mike Mignola neukamenuje.
18 filmů z tohoto universa je dost podceněný... asi 10 jich má samo Marvel studio a z těch prodaných licencí z hlavy Hulk 2?, FF 2, X-Men 5 + Wolverine, Daredevil, Punisher, Nick Fury, zvláštní agent (S Mičem Bjůkenenem - CSFD asi 16%, prý je to tak trapné, až je to vtipné - to prostě MUSÍM vidět,... zahrnul jsem si to do této kategorie cce před 14ti dny :o))