Comics
Protože hladina bublinové gramotnosti v našich zemích povážlivě klesá, rozhodl jsem se pro menší kulturní osvětu.
Comics/komiks/komix (tento tvar je nepovinný :wink: ) je mnohdy vnímán jako úpadkovitý žánr pro pubescenty, kteří touží po tom prohánět se nočním městem v kostýmu netopýra (Batman), případně za pomoci velkého meče pozabíjet, co se dá a na konci osvobodit krásnou polonahou ženu (Conan).
Mohu vás ujistit, že tomu není vždy tak.
Existují i chytře a vtipně vystavěné příběhy, nakreslené obratnými a talentovanými kreslíři a malíři, které před námi čeští vydavatelé dosud ze záhadných důvodů utajovali.
Rád bych se s vámi - pokud o to bude zájem - podělit o pár zajímavých kousků z monstrózní sbírky mého fiktivního bratra/dvojčete. Věřte, je z čeho vybírat.
Komentáře
Po obrovském úspěchu starého mrzutého sympaťáka Hellboye, kterého podezříváme, že přes to všechno je v hloubi duše přece jen dobrý, je tu další krátký příběh, tentokrát z jiného soudku.
Grant Morrison, pokud byste to náhodou nevěděli, je v comicsovém světě něco jako bůh. Šílený bůh. A kresba Franka Quitelyho se mi líbí. Líbí se mi jeho styl. Takže i kdybyste ničemu nerozuměli, můžete se pokochat aspoň tímhle. Tentokrát v angličtině.
Pozor - tento příběh obsahuje jednu explicitní sexuální scénu!
Ano, Padlý syn na OV přímo navazuje, Zimní voják třeba docela dobře navazuje na Avengers rozpad, atd.
S tou propagací je to pravda zjistil jsem v době, kdy vycházel Zimní voják 1 (měl jsem půjčenou od kolegyně komiksovou knihu s komplet příběhem) a v tu dobu nebylo jasné, že vyjde i ta druhá část, takže jsem kupoval až někde od desátého čísla... Klad je, že se dá vše zpětně sehnat buď přes jejich distribuci, nebo třeba v Comicspointu (člověk nemusí platit poštovné...).
Každopádně, cena není špatná, dokud na to člověk nekouká jako 60 knih => přes 12.000,- ale co, žijeme jen jednou...
Otázka pro znalce ultimátního kompletu - má cenu pořizovat Černýho pantera. Minule jsem pořídil Věčné a na to,že to je Gaiman mě to narozdíl od 1602 moc nechytlo.
Ke kompletu - Panter není špatný, takový lehký nadprůměr (nejspíš nenadchne a určitě neurazí) - tak 6,5 na škále 1-10, kde 10 má "1602" (zatím asi nejlepší - jak příběh, tak grafické pojetí, i když Wolverine: Origin je možná ještě o fous lepší) a Věční se škrábou někde mezi 1 a 2... - Já to chci mít komplet, ale to, že tam jsou hodně dobré i celkem mizerné počiny celkem rozlišuju...
K tomu prvnímu spoileru: Pravděpodobně jde o nejakou "klasickou" postavu, která byla v průběhu let pozapomenuta (škoda, tohle mohli v těch úvodnících probrat detailněji,... ani jméno nezaznělo).
K tomu druhému: No, ostatně zásadní roli tam neměli... bylo to vatování (byť podařené).
Calvin a Hobbies sú to prvé, čo hľadám v našich novinách.
A tu dám marvelovský komiks, ktorý na mňa urobil veľmi dobrý dojem. Pripravte sa na Loki - Agent of Asgard!
Na navnadenie i ukážka...
komiks o bitvě u Aspernu
-anglicky
-až na malé chybičky je to dost přesné
-dá se i koupit ale v angličtině jsem sehnal jen 1. díl
-chystá se Berezina
podle popisu v tom nevidím rozdíl takže se na ní ani nechystám
Kovaříka mám hodně rád a přečetl jsem od něj většinu knih co napsal a všechny paměti co přeložil
Aspern je pro mne až osobní věc :) zemřel tam můj hrdina
nebudu ti povídat věci které znáš
nedávno jsem měl sen že bráním Acre :D se Smithem a s tím royalistou (Phelippeaux nebo tak nějak)