@Jay Těch 18 filmů jsem hodně zhruba myslel přímo postavy co vystupují v komiksu Občanská válka ( třeba hlavní dva Iron man + CA - zatím pět filmů, s tím že jsem tam nepočítal X-meny protože se komiksu téměř nevystupují drží se stranou). Zrovna Komiksy Padlý syn ( ten dějově dobře navazuje na OV a Zimního vojáka jsem taky pořídil ostatní z toho kompletu ne. Docela mě příjde že ten komplet neměl moc propagaci, nebo já jsem to zjistil později, stejně bych určitě nekupoval všechno, ale výběrově to je za hodně dobrou cenu. Co vypadá hodně zajímavě v rámci kompletu bude 1602. Tvůrce Sandmana Gaiman a postavy přesunuté do minulosti.
@derfel: Iron Mani už jsou 3 :o) Ano, Padlý syn na OV přímo navazuje, Zimní voják třeba docela dobře navazuje na Avengers rozpad, atd. S tou propagací je to pravda zjistil jsem v době, kdy vycházel Zimní voják 1 (měl jsem půjčenou od kolegyně komiksovou knihu s komplet příběhem) a v tu dobu nebylo jasné, že vyjde i ta druhá část, takže jsem kupoval až někde od desátého čísla... Klad je, že se dá vše zpětně sehnat buď přes jejich distribuci, nebo třeba v Comicspointu (člověk nemusí platit poštovné...). Každopádně, cena není špatná, dokud na to člověk nekouká jako 60 knih => přes 12.000,- ale co, žijeme jen jednou...
Nevím, kdo tu zmiňoval, že má vyjít (dnes už to je tak, že včera vyšel) v rámci Marvelího kompletu "1602", nicméně koupeno, přečteno a uznávám, že to je fakt nářez,... některé postavy jako by vyloupli za Hry o trůny (zdálo se mi že pár rozhovorů tam byly odkaz jak na Hru, tak na jiná slavná díla...)
@derfel: Na grafickou hru jsem rezignoval. Ke kompletu - Panter není špatný, takový lehký nadprůměr (nejspíš nenadchne a určitě neurazí) - tak 6,5 na škále 1-10, kde 10 má "1602" (zatím asi nejlepší - jak příběh, tak grafické pojetí, i když Wolverine: Origin je možná ještě o fous lepší) a Věční se škrábou někde mezi 1 a 2... - Já to chci mít komplet, ale to, že tam jsou hodně dobré i celkem mizerné počiny celkem rozlišuju...
@derfel: Když s těmi komiksy je to tak, že pak bychom měli za humny Latverii... :o) K tomu prvnímu spoileru: Pravděpodobně jde o nejakou "klasickou" postavu, která byla v průběhu let pozapomenuta (škoda, tohle mohli v těch úvodnících probrat detailněji,... ani jméno nezaznělo). K tomu druhému: No, ostatně zásadní roli tam neměli... bylo to vatování (byť podařené).
22. října letošního roku roku vyjde nový příběh Asterixe. Bude se jmenovat "Asterix and the Missing Scroll". Přeložil bych to jako "Asterix a ztracený svitek". Doufám, že si s tím egmont nedá na čas.
Mimochodem, dnes vychází poslední díl Ultimátního Marvelího kompletu... respektive poslední díl první šedesátky, protože se to tak ujalo, že se rozhodli další kopu přidat...
Je tady nějaký fanoušek samuraje Usagiho? Zhruba před rokem se mi dostal do rukou jeden svazek a od té doby jsem se stal nadšeným čtenářem téhle série, kterou si v knihovně postupně hodlám zkompletovat...
Tak jsem se dozvěděl, že to datum vydání je datum kdy to začínají rozesílat do knihkupectví. Chjo. Prý mozna zítra odpoledne. Ale když už jsem tam byl, tak jsem si koupil Přísežný meč. :D
@DanielSvatoš Kléber si mě prostě získal svou výzvou před bitvou u Heliopolis, když admirál Keith prostřednictvím Sidney Smithe odmítl již dojednanou dohodu o přesunu Francouzů z Egypta a žádal jejich okamžitou kapitulaci: „Vojáci! Na takovou nestoudnost se odpovídá jedině vítězstvím! Připravte se k boji!“
Kléber by nejspíš dostal maršálskou hůl ale Napoleon by ho nejspíš někde "uklidil" nedávno jsem měl sen že bráním Acre :D se Smithem a s tím royalistou (Phelippeaux nebo tak nějak)
Komentáře
Ano, Padlý syn na OV přímo navazuje, Zimní voják třeba docela dobře navazuje na Avengers rozpad, atd.
S tou propagací je to pravda zjistil jsem v době, kdy vycházel Zimní voják 1 (měl jsem půjčenou od kolegyně komiksovou knihu s komplet příběhem) a v tu dobu nebylo jasné, že vyjde i ta druhá část, takže jsem kupoval až někde od desátého čísla... Klad je, že se dá vše zpětně sehnat buď přes jejich distribuci, nebo třeba v Comicspointu (člověk nemusí platit poštovné...).
Každopádně, cena není špatná, dokud na to člověk nekouká jako 60 knih => přes 12.000,- ale co, žijeme jen jednou...
Ke kompletu - Panter není špatný, takový lehký nadprůměr (nejspíš nenadchne a určitě neurazí) - tak 6,5 na škále 1-10, kde 10 má "1602" (zatím asi nejlepší - jak příběh, tak grafické pojetí, i když Wolverine: Origin je možná ještě o fous lepší) a Věční se škrábou někde mezi 1 a 2... - Já to chci mít komplet, ale to, že tam jsou hodně dobré i celkem mizerné počiny celkem rozlišuju...
K tomu prvnímu spoileru: Pravděpodobně jde o nejakou "klasickou" postavu, která byla v průběhu let pozapomenuta (škoda, tohle mohli v těch úvodnících probrat detailněji,... ani jméno nezaznělo).
K tomu druhému: No, ostatně zásadní roli tam neměli... bylo to vatování (byť podařené).
komiks o bitvě u Aspernu
-anglicky
-až na malé chybičky je to dost přesné
-dá se i koupit ale v angličtině jsem sehnal jen 1. díl
-chystá se Berezina
podle popisu v tom nevidím rozdíl takže se na ní ani nechystám
Kovaříka mám hodně rád a přečetl jsem od něj většinu knih co napsal a všechny paměti co přeložil
Aspern je pro mne až osobní věc :) zemřel tam můj hrdina
nebudu ti povídat věci které znáš
nedávno jsem měl sen že bráním Acre :D se Smithem a s tím royalistou (Phelippeaux nebo tak nějak)