Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak tahle sága má i vlastní wiki.
Já osobně jsem se pokoušel Měsíční zahrady číst dvakrát a v obou případech jsem je znechuceně odložil. A to se mi stává opravdu málokdy - do konce jsem dočetl například i knihy Dostojevského a jiných, nesnadno stravitelných klasiků. Jenže tady to prostě nešlo. Šíleně zmatený děj, šedivé bezpohlavní postavy, jejichž osud mi mohl být ukradený, těžkopádné vyjadřování, styl, který ničím nezaujme, prostě nuda, nuda, nuda. Asi jako žvýkání velkého, šedého, nenasoleného a nekořeněného kusu masa.
Nicméně existuje dobrá šance, že na to budete mít jiný názor, takže doporučuji si to půjčit (případně stáhnout). Jestli vás to bude po dvou stech stranách ještě bavit, uvažujte o koupi.
Jinak by mě zajímalo, kdy se na českém trhu objeví něco od Scotta Bakkera. Spolu s GRRM je v zahraničí považován za současnou špičku fantasy žánru - tak jsem zvědavý. Kromě toho čekám na dotisk 2. a 3. dílu Kronik ze světa Dragonlance. Ne, že by mě první díl nějak zvlášť naplnil, ale bylo to docela příjemné oddechové počtení. Jako bych byl hostem v něčí dobře připravené RPG hře.
O Drizztovi do budoucna také uvažuji.
http://rapidshare.com/files/55200807/Forgotten.Realms_-_Domovina.SK_by_benp.cbr
ad Dragonlance...Chrouste, opatrně! Takhle nadávat DL na d20.cz, to by se na tebe mohl také snést hněv místního DL guru Dalcora. :-)
"Jako bych byl hostem v něčí dobře připravené RPG hře."-první díl Kronik je opravdu zápis z hraní.
Měsíční zahrady mám objednané na Vánoce snad to nebude zas taková hrůza...
ale pokud si člověk dokáže užít jak ty střípky zapadaj a jak do detailu to je promakaný tak se mu to vyplácí s každou stránkou.
Ano, Hobit mi sedl(nebo spíše Hobbit?), protože byl pohádkový. Pán prstenů mi nesedl, protože byl tak napůl. Snažil se z toho dělat ságu, podobně jako Ilias a Odysea a řecké mytologické příběhy atd. ale nevyvaroval se jedné věci, přílišné přežívání postav. Prostě mi nesedlo, že všichni krásně přežili a nic pořádně se jim nestalo.
Silmalirion mi sedl, předtím jsem četl Staré řecké báje a pověsti a spousta věcí mi přišla podobná.
Erikson vytvořil spoustu skvělých postav...Anomander, Caladan, Bába, Kalam, Toc mladší, Tolar, Kvítko, Závist...a všichni segulehové...jejich řešení problémů by např. naši politiku značně zprůhlednilo:-)
Dragolance jsem měl celkem rád. Je to ale spíše pro adolescenty než dospělé. Období Feista, Eddingse atd. mám už holt za sebou. Nebyly to ale špatné knihy.
Jinak intelektuálně nejnáročnější věc na kterou jsem poslední dobou narazil je Slepota z warhammeru40k.Jak Erikson tak Martin mě po tomhle přijdou jako oddechovka.
Jestli ne, tak větší brak mi připadá Žamboch.
Od Kulhánka mám rád ty jeho upíry, ostatek nemusím; Stroncium už je vyloženě mizerný.
Proč někdo potřebuje an podobný příběh 5 knih? Bohatě stačí 1.
Rytíř: souhlas, upíří knihy jsou a Stroncium mě také dost zklamalo...