Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Co Líheň, pánove?
Líheň nebyla špatná, ale imho se vůbec nemůže rovnat knihám s Koniášem...
Jinak mě osobně fascinuje styl vyprávění Jany Rečkové; ten vážně obdivuju
To bych nesouhlasil.
Kdo opravdu uměl psát, bývala zakladatelka Kadlečková. Teď už píše nějaký feministický ptákoviny, ale technicky furt dobře.
Jo, a pak ještě nějakej Čapek - ale to už je fakt dávno.
teď zas já nesouhlasím. Četl jsem od ní Labyrint půlnočního draka a dost se mi líbil.
Čapek sice umí psát, ale jsou to strašné kraviny. Jelikož těžce nesouhlasím s jeho myšlenkami o nebezpečnosti vědy a pokroku, nemůže se mi líbit.
Čapek sice umí psát, ale jsou to strašné kraviny.
originální vyjádření, ale v zásadě bych se nebránil. Já se soustředil spíš na techniku psaní.
Píše:
Zkoušel jste někdo číst knihy o Bivojovi od Červeňáka?
Tam mi technika psaní vadí do té míry, že se už nedostanu k těm myšlenkám... jsou-li jaké. Sorry.
Pokud Slovani, pak jedině Žemlička.
Zajímavě podáno :( Hádám správně, když v tom vidím dalšího zklamanýho čtenáře?
Červenák mě kdysi docela zaujal, první knížky o Roganovi se mi tehdy líbily, zas trochu jinej fantasy svět, hodně slovanskej..
Jenže už se trochu okoukal a hlavně, dost se zhoršil, ředí svou slovanskou omáčku čím dál víc, už to je jen slaboučký vývar, nezajímavý a šablonovitý... Ilju sem si nepořídil, protože už u Bivoje jsem koupě litoval - tam mě naštval mj. i tím, že to autor bez varování utnul a počítal s dalším dílem!
Vesman: koniáše vyloženě nesnáším
Kubulínek: Neukradl, nikomu to nepůjčuji ;-D
Co Neomillnerová, ta te´d letí.
Ale přiznáms e že jediná česká kniha která se mi vyloženě líbila je tuším Svět nezrozených diamantů, který někdo napsal pod pseudonymem, Rečková?
Já jsem si koupil a přečetl první díl o Bivojovi. Byl jsem hodně zklamán. Primitivní a uměle roubovaný děj. Prostě slabota. Knihy o Muromcovi se mi naopak docela líbily. Trilogie měla vzestupnou kvalitu a jednalo se o příjemné oddechové čtení, ve kterém se čtenář navíc něco dozvěděl o slovanské historii.
Stín modrého býka se mi líbil hodně moc. Myslím, že se jedná o opravdu kvalitní "historickou" fantasy...
no, u Bivojovi jsem nějakou dobu uvažoval, ale potom, co tu čtu, ho nejspíš odložím na neurčito...
co kniha "Čepel sama" od polarisu...říká to někomu něco?
Ke Koniášovi: četl jsem Ostří oceli, nebylo to špatné. Jedna povídka se mi líbilo hodně. Nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to o turnaji, kterého se Koniáš zúčastnil, aby nakonec bojoval o holý život společně s ostatními zvítezivšími (či jak by se to řeklo). Tahle se mi líbila pro popisy bojů.
Mám komplet Černokněžníka, Bohatýra i Bivoje.
Černoknězník byl super, Bohatýr byl slabší a údajně Bivoj má jít zpět k kořenům Černokněžníka.
Btw. sakra samozřejmě že počital s pokračováním! Dal sis někdy Bivoje do knihovničky vedle sebe? Hé? Prasátko:)
Dočítal som ostatného Gaimana. Kniha hřbitova. Pekné. Niekoľko veľmi pekných nápadov.
Jinak Kavku nebrat!
Kedrigern byla asi první fantasy, co jsem četl, byl to takový vstup do světa, kde je vše možné a pak už přišel jistý profesor, Feist, Eddings, Flewellingová (a s ní můj nick), GRRM atd. :-)
četla sem Na ostřích čepelí a teda, myslím si, že je to moc zdlouhavý....