Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire
Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire
Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Kit Harington mi vadí čím dál víc. Na Jona mi neseděl nikdy a herecky taky moc nevyniká (představitelé Sama, Brana, Aryi by ho hravě strčili do kapsy). Nevím, mám trochu obavy do budoucna... Hlavně už nikdy nechci slyšet ten jeho příšernej ubulenej hlas. :)
BRAN
Je dobré, že zachovali príbeh. Bolo to skvelé. Aj ako sa lúčili.
ARYA
Som rád, že zachovali scénku s mincou, hoci inak. Ale viac by sa mi páčilo, keby mu ten krk podrezala, možno pár krát prerezala ako pomstu, takto to vyzeralo ako bodanie malého dieťaťa do hovienka a to sa mi nepáčilo.
SANSA A TYRION
JON, YGRITTE, SAMWELL
Všetko zaujímavé. Scénka s Aemonom bola vtipná. Ygritte s Jonom boli tiež zaujímavý, nie je to celkom knižná Ygritte, ale táto je aspoň sympatickejšia. Akurát mi to prišlo, že tri šípy sú už trochu moc na hockoho.
REEK A RAMSAY
Veľmi zaujímavé, svižné, vtipné a dobre zahrané. Vytvorenie prezývky trochu umelé, viac by sa mi páčilo, keby Ramsay informáciu o svojom sluhovi aspoŇ nadhodil, ale budiž.
Inak sa mi desne páči, ako sa tu raz všetci sťažujú na vynechávanie niektorých detailov a keĎ nejaký ponechajú, tak sa aj tak všetci sťažujú. Ako sory, ale to s tou Robbovou hlavou bolo dobré. Nevidím v tom problém, robím si z toho srandu a ták, ale je dobré, že to zachovali. AspoŇ tam nedali odseknutie, ale proste už rovno s hlavou. Keby sa o tom len zmienili zase by tu boli prudy a to už mi príde jemnučko pokrytecké :/ Ale inak som tichučko.
DAVOS
Celá linka skvelá. Akurát mi v knihe prišiel Stannis ešte nerozhodnutý, čo mi prišlo lepšie, než rovno udať, že Gendryho naozaj chcel upáliť - v knihe síce použil tieto argumenty proti Davosovi, ale stále sa mi to zdalo ako čisto len myšlienka, nie pevné rozhodnutie, hoci k tomu naklonené.
Cersei skvelá ako vždy. Som rád, že ukázali jej lásku voči deťom a dali jej aj určité odôvodnenie - to, že ona poznala Joffreyho už ako dieťa.
Bolo to v pohode, ale čo sa minepáčilo bolo to až moc rýchle preskakovanie po niekoľkých minútach.
Žiadna sláva, ale celkom príjemný večer. Ako finále trocha sklamalo, ale inak v pohode.
Davos je prostě miláček :D Ale pravda je, že s ním teda Stannis nepěkně vyběhl. Díl se mi líbil celý, knihu jsem četla jen jednou, takže si tolik nepamatuju detaily a i když hodně změn oproti knize vnímám, u tohoto dílu mě nenaštvaly. No, jak to tak vypadá, jsem
Jinak herci super herecky snad všichni. Danny mi trošku vadila v minulém díle. Tady se mi závěr líbil, jediné co mi vadilo hned - komparz vychází z brány a poměrně v malém počtu už vidíme konec mas a v leteckém pohledu lidí mraky :)
Líbil se mi Ohařův pohled, když viděl krále Severu. Líbila se mi jeho věta k Aryii "až to budeš chtít příště udělat, tak mi to řekni předem"
Arya se nám začíná hezky klubat a na rozdíl od Gepeta jsem rád, že ho ubodala a ne podřízla.
Taky se mi líbila sluncem zalitá síň, během rozhodování o osudu Davose. Vypadalo to jako ozářené velkým ohněm..
V každém případě Danina scéna celý díl definitivně zabila. Její scénu měli dát doprostřed dílu (nebo ještě lépe do koše) a konec nechat na Davosovi.
Jinak nejvíc mě bavil asi Bran (včetně jeho pohádky u ohníčku) a Sam, Arya s Ohařem a Davos. Kromě toho jsem ráda, že ukázali vlčí hlavu. Nevím, proč si na to tolik lidí stěžuje. Je to v knize a já se na tohle těšila a doufala, že to tam ukážou.
V Králově přístavišti jsem si nejvíc užila Tywinův zabijácký pohled na rozčilujícího se Joffreyho
Každopádně velkým záporem dnešního dílu je pro mě scéna Ygritte a Jona. Ani ne tak pro Ygritte, kterou sice opravdu nemusím, ale pro to Jonovo chování.
No a závěr... Já mám (na rozdíl od většiny zdejších diskutujících) Dany ráda, ale u toho konce mi trochu cukaly koutky. Ovšem ve chvíli, kdy se rozjela píseň Mhysa, tak jsem na to radši rychle zapomněla a užívala si hudbu :D.
Jinak mi to připomnělo závěrečnou scénu z Parfém: Příběh vraha :D
Podle mě se jedná o znak průměrnosti. Prostě seriál dělají průměrní scénáristé a průměrní režiséři, kteří vzhledem ke kvalitě předlohy udělají líbivý seriál, ale v podstatě ani zdaleka nedokáži naplno využít její potenciál. Naštěstí zde hraje aspoň několik herců, kteří dokáží svým postávám dát ten správný náboj - Dinklage, Clarke, Glen, Dance, Gleeson, ke kterým se v třetí sérii přidali Rigg či Rheon (ten hodně překvapil).
Nejvíc mě samozřejmě mrzí, když autoři nesmyslně a zbytečně pokroutí charakter postavy - Jaime (druhá série) či Stannis. I když to je možná otázka úhlu pohledu. Taky mi vadí taková ty vata, kterou si vypomáhají a je naprosto zbytečná a trapná. Některé změny chápu např. výměna Edrica za Gendryho a nic proti tomu nemám. Ale takové ty blbosti např. s Paynem moc nechápu a hrozně mi vadí. Rozhodně by bylo lepší držet se pevněji předlohy.
Celkově se mi třetí série líbila, až na ty díly co režírovala MacLaren. To bylo opravdu utrpení. Řekl bych, že je na úrovni série první a těším se na čtvrtou řadu.
Inak finále nič moc, chýbal tam ten cliffhanger, niečo čo by divákov (nečitateľov) nútilo špekulovať nad tým ako sa bude vyvíjať ďalší dej.
Vyriešili to dobre - Stannis nikdy nijakého pobočníka nemal, pri rebélií na to nemal čas a až na Černovode si povedal, že by bolo dobré nejakého mať a tak za všetko dobré ním menoval Davosa. To bolo dobré, žiadna ďalšia metúca postava a tak. Lenže to akosi nevyniklo. V knihách bolo dobré, že Davos o to nestál, ale Stannis to dal jemu namiesto inému príslušnikovi rodiny Florentov, ktorý sa o to miesto nádejal. Bolo to omnoho slávnostnejšie. V seriáli sa to stratilo.
IMHO mohli jednudhco dať, že Stannis aj prehlási, že Davos zostáva pobočníkom a bude slúžiť kráľovi a R'hllorovi a to by sa skvelo vynímalo rovno aj Melisandriným prehlásením, že či sa mu to páči alebo nie, Davos je odteraz členom R'hllorovej armády.
Nejlepší hlášky/výrazy atd:
1. Ohař -> Arya: ,, Až budeš chtít někoho zabít příště, řekni mi to předem."
2. Cerseiin výraz potom, jak Joff urazil Tywina, bylo úplně vidět, jak si říká: Tak tos vážně neměl dělat :-D
3. KLOBÁSKY!!!!!!!!!! =D :twisted:
Arya byla skvělá jako vždycky.Poslední jízda našeho Krále Severu ,ach jo.