Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.

Read the full story here

124678

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, a jak poznamenal správně Monte, že Yara
    se bude muset brzo vrátit, napadlo mě, že Greyjoye hned tak nezabijí a ve čtvrté sérii si ho užijete trochu víc v nějakých přidaných scénách. Možná i s jeho povedenými bratříčky. Nebo aspoň jedním, do kterého sloučí charaktery Victariona a Eurona.
  • Jon + Ygritte - To jsem nějak zapomněla okomentovat. :) Střelit ho mohla klidně už v minulé epizodě a vyšlo by to nastejno. A taky z něj nemusela hned dělat cedník :D, jeden šíp by stačil
    (ale dává to určitou naději - když Jon rozchodí tři šípy, proč ne rovnou pár ran dýkou :D).

Kit Harington mi vadí čím dál víc. Na Jona mi neseděl nikdy a herecky taky moc nevyniká (představitelé Sama, Brana, Aryi by ho hravě strčili do kapsy). Nevím, mám trochu obavy do budoucna... Hlavně už nikdy nechci slyšet ten jeho příšernej ubulenej hlas. :)
  • upraveno 10. června 2013
    brbr napsal(a):

: rozhovor Roose s Walderem (neplete se vám vizuálně starý Frey a starý Greyjoy, dva otrhaní plesnivci? A Aša s Meerou?)

celkem jo, v knize byl Balon (ze subektivního pohledu sveho bratra) silným divokým mužem, takže byť už musi mít svuj věk, zda se mi taky decentně víc sešlej, ale mohlo být i hůř
    škoda že víc prostoru ukazat něco ze sebe už nedostane

• U něj výjimečně souhlasím se zdejší atmosférou - škodí mu hlavně scénáristi, kteří se tak zoufale snaží nestvořit hrdinu...
  • Mi se ten díl líbil. Hlavně Sansa+Tyrion a Rada (jak tam Varys uhýbal :D). Jinal, mám v nervy v kýblu, zítra máme obhajoby, tak mi držte palce, ať dopadnu jako Dany a ne jako Theon :D.
  • @Kolikokoli tož tak *bafta" želám :-$ 8-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ako epizóda skvelé. Ako finále újade. Záverečná scéna bola skvelá, soundtrack dokonalý, ale veril som, že tam bude Kamenosrdce. Ale dnes som si hovoril, že ak to ukončia Daenerys, tak to bude riadna trollina :D

BRAN
    Je dobré, že zachovali príbeh. Bolo to skvelé. Aj ako sa lúčili.

ARYA
    Som rád, že zachovali scénku s mincou, hoci inak. Ale viac by sa mi páčilo, keby mu ten krk podrezala, možno pár krát prerezala ako pomstu, takto to vyzeralo ako bodanie malého dieťaťa do hovienka a to sa mi nepáčilo.

SANSA A TYRION
    Pridaná diskusná scénka bola zaujímavá, hoci mení atmosféru v manželstve. Zato je možné, že po tejto správe Sansa svoje myšlienky prehodnotí a tp skutočnú zlú atmosféru si ponechajú na 4. sériu.

JON, YGRITTE, SAMWELL
    Všetko zaujímavé. Scénka s Aemonom bola vtipná. Ygritte s Jonom boli tiež zaujímavý, nie je to celkom knižná Ygritte, ale táto je aspoň sympatickejšia. Akurát mi to prišlo, že tri šípy sú už trochu moc na hockoho.

REEK A RAMSAY
    Veľmi zaujímavé, svižné, vtipné a dobre zahrané. Vytvorenie prezývky trochu umelé, viac by sa mi páčilo, keby Ramsay informáciu o svojom sluhovi aspoŇ nadhodil, ale budiž.

Inak sa mi desne páči, ako sa tu raz všetci sťažujú na vynechávanie niektorých detailov a keĎ nejaký ponechajú, tak sa aj tak všetci sťažujú. Ako sory, ale to s tou Robbovou hlavou bolo dobré. Nevidím v tom problém, robím si z toho srandu a ták, ale je dobré, že to zachovali. AspoŇ tam nedali odseknutie, ale proste už rovno s hlavou. Keby sa o tom len zmienili zase by tu boli prudy a to už mi príde jemnučko pokrytecké :/ Ale inak som tichučko.

DAVOS
    Celá linka skvelá. Akurát mi v knihe prišiel Stannis ešte nerozhodnutý, čo mi prišlo lepšie, než rovno udať, že Gendryho naozaj chcel upáliť - v knihe síce použil tieto argumenty proti Davosovi, ale stále sa mi to zdalo ako čisto len myšlienka, nie pevné rozhodnutie, hoci k tomu naklonené.

Cersei skvelá ako vždy. Som rád, že ukázali jej lásku voči deťom a dali jej aj určité odôvodnenie - to, že ona poznala Joffreyho už ako dieťa.

Bolo to v pohode, ale čo sa minepáčilo bolo to až moc rýchle preskakovanie po niekoľkých minútach.

Žiadna sláva, ale celkom príjemný večer. Ako finále trocha sklamalo, ale inak v pohode.
  • Ještě jen tak maličkost na okraj. Fascinovalo mě, jak Jon Ježek Snow přijel před Castle Black a spadnul z toho koně na záda (čti na ty šípy). Au, au, to muselo bolet.
  • @brbr Ještě že z minulého dílu víme že Starkové jsou vůči šípům nesmírně odolní :D
  • Marek napsal(a):

@smeagollk no ehm .... mam to uplně stejně :-D , mne se to taky líbilo .... dokonce hodně, nejspiš je to proste tim že jsem se odprostil od předlohy a beru to prostě tak jak to je, dokonce i ten ze všech směrů kritizovanej konec se mi líbil, taky hodně, hodně moc.

Souhlas, mám to podobně.
    Davos je prostě miláček :D Ale pravda je, že s ním teda Stannis nepěkně vyběhl. Díl se mi líbil celý, knihu jsem četla jen jednou, takže si tolik nepamatuju detaily a i když hodně změn oproti knize vnímám, u tohoto dílu mě nenaštvaly. No, jak to tak vypadá, jsem
    zvědavá, až Tyrion zabije, nebo teda si, kladnou a milou postavu - Šae, jak to fanoušci vezmou...

Jinak herci super herecky snad všichni. Danny mi trošku vadila v minulém díle. Tady se mi závěr líbil, jediné co mi vadilo hned - komparz vychází z brány a poměrně v malém počtu už vidíme konec mas a v leteckém pohledu lidí mraky :)

• @Bidnikovka
    Vsadila bych na to, že smrt Shae bude v seriálu pojatá jinak. Alespoň to tak vypadá podle toho, jak jí ukázali jako věrnou a oddanou Sanse (a Tyrionovi). Tipuju, že se o ní Tywin dozví a nechá ji zabít, což bude ta poslední kapka, která Tyriona donutí jednat...
  • upraveno 11. června 2013
    Tywin, Tyrion, Arya, Ohař, Davos a Boltonovic klan.. zbytek jen sekundoval. Prostřihy byly dobré a vše vysvětlující.
    Líbil se mi Ohařův pohled, když viděl krále Severu. Líbila se mi jeho věta k Aryii "až to budeš chtít příště udělat, tak mi to řekni předem"
    Arya se nám začíná hezky klubat a na rozdíl od Gepeta jsem rád, že ho ubodala a ne podřízla.
    Podříznutí by ji v tomhle stádiu vývoje neslušelo. Bylo by to moc chladné. Na to má holka ještě dost šasu ;)

Taky se mi líbila sluncem zalitá síň, během rozhodování o osudu Davose. Vypadalo to jako ozářené velkým ohněm..
    V každém případě Danina scéna celý díl definitivně zabila. Její scénu měli dát doprostřed dílu (nebo ještě lépe do koše) a konec nechat na Davosovi.

a Šae zemře rukou Malíčka místo Dontose
    Mně se tenhle díl líbil. Sice bych byla radši, kdyby se už konala Joffreyho svatba, protože se to v Králově přístavišti neuvěřitelně vleče, ale chápu. Bylo by asi přesvatbováno.

Jinak nejvíc mě bavil asi Bran (včetně jeho pohádky u ohníčku) a Sam, Arya s Ohařem a Davos. Kromě toho jsem ráda, že ukázali vlčí hlavu. Nevím, proč si na to tolik lidí stěžuje. Je to v knize a já se na tohle těšila a doufala, že to tam ukážou.

V Králově přístavišti jsem si nejvíc užila Tywinův zabijácký pohled na rozčilujícího se Joffreyho
    (Až je mi líto, že bude Jack Gleeson muset za chvilku skončit v seriálu).
    Jinak rozhovory Tywina a Tyriona nemají chybu
    (Už se těším, až Tywin svede svůj poslední boj na záchodě),
    bohužel už mě přestávají bavit Tyrionovy debaty se Cersei. Mám pocit, že k němu vždycky příjde, vypije mu všechno víno a vylívá si srdce.

Každopádně velkým záporem dnešního dílu je pro mě scéna Ygritte a Jona. Ani ne tak pro Ygritte, kterou sice opravdu nemusím, ale pro to Jonovo chování.
    Nezlobte se na mě, ale tenhle ufňukánek bude lord velitel Noční hlídky?
    Úplně zabíjí jeho charakter, přitom v knížce je to jedna z mých oblíbených postav. Naneštěstí ani jizvy z něj neudělali chlapa. Docela mě to mrzí, protože se mi zdá, že v první sérii byl Harington ještě trochu použtelnej.

No a závěr... Já mám (na rozdíl od většiny zdejších diskutujících) Dany ráda, ale u toho konce mi trochu cukaly koutky. Ovšem ve chvíli, kdy se rozjela píseň Mhysa, tak jsem na to radši rychle zapomněla a užívala si hudbu :D.
    Jinak mi to připomnělo závěrečnou scénu z Parfém: Příběh vraha :D

• sveva napsal(a):

@Bidnikovka

Vsadila bych na to, že smrt Shae bude v seriálu pojatá jinak. Alespoň to tak vypadá podle toho, jak jí ukázali jako věrnou a oddanou Sanse (a Tyrionovi). Tipuju, že se o ní Tywin dozví a nechá ji zabít, což bude ta poslední kapka, která Tyriona donutí jednat...
    Souhlasím, to zní hodně logicky. Nebo zmizí převezme převezme vlastně roli Tyši.
    Myslím, že desátý díl se celkem povedl. Jako fanoušek knižní předlohy mám samozřejmě spoustu výhrad, ale zároveň musím uznat, že se jednalo rozhodně o jeden z povedenějších dílů. Při poslední scéně s Dany jsem měl celkem mrazení v zádech. Perfektně zde zafungovala kombinace obrazu s hudbou. Bohužel musím souhlasit např. s Alekem, že tvůrci rozhodně nedokázali ani z daleka naplno využít hudby pro vytváření silnějších emocí. Vzhledem ke kvalitě soundtracku se jedná o trestuhodnou záležitost.
    Podle mě se jedná o znak průměrnosti. Prostě seriál dělají průměrní scénáristé a průměrní režiséři, kteří vzhledem ke kvalitě předlohy udělají líbivý seriál, ale v podstatě ani zdaleka nedokáži naplno využít její potenciál. Naštěstí zde hraje aspoň několik herců, kteří dokáží svým postávám dát ten správný náboj - Dinklage, Clarke, Glen, Dance, Gleeson, ke kterým se v třetí sérii přidali Rigg či Rheon (ten hodně překvapil).
    Nejvíc mě samozřejmě mrzí, když autoři nesmyslně a zbytečně pokroutí charakter postavy - Jaime (druhá série) či Stannis. I když to je možná otázka úhlu pohledu. Taky mi vadí taková ty vata, kterou si vypomáhají a je naprosto zbytečná a trapná. Některé změny chápu např. výměna Edrica za Gendryho a nic proti tomu nemám. Ale takové ty blbosti např. s Paynem moc nechápu a hrozně mi vadí. Rozhodně by bylo lepší držet se pevněji předlohy.
    Celkově se mi třetí série líbila, až na ty díly co režírovala MacLaren. To bylo opravdu utrpení. Řekl bych, že je na úrovni série první a těším se na čtvrtou řadu.
  • páni nečekala jsem že výměna hlav bude tak drastická. páni ještě teď to nemůžu rozdýchat. no dnes na to koukne ještě jednou s bráchou (který po deváté epizodě už ví naprosto všechno) super díl a jsem strašně ráda za záchranu Gendryho. to maj ale štěsí!
    Tento díl nebyl špatný, ale jako konec série jsem od něj čekal daleko víc. Rozhodně jsem ale nečekal, že finálová scéna bude tak nudná a vlastně téměř zbytečná. Těch zbytečných scén bylo ale více. Například filosofický dialog Cersei a Tyriona o tom jak miluje své děti, přičemž velmi podobných scén, byť v různých variacích, už bylo v seriálu několik. Scéna bastarda a Theona mohla být klidně kratší a návrat Jaimeho do KL se nemusel vůbec ještě konat. No a Jon s Ygritte u té louže, to bylo vyloženě tragikomický
    a tak nějak si nedokáži představit Jona v této podobě a stejným výrazem jako lorda velitele.
    Jinak zbytek byl fajn :) hlavně vtipná scéna s Boltonem a Freyem, schůzka Malé rady se stírajícím Tyrionem a nasraným Joffreyem, jakožto i všechny scény s Branem a spol.
    Většina z Vás/Nás (mě nevyjímaje) zapomíná že jsem skoro všichni postiženi fandovstvím k tomu to žánru a zvlášť pro "GoT", ale hbo to staví pro co nejširší diváckou obec a myslím že se jim to v celku dost dobře daří. Porovnávám to v okruhu svých blízkých, nikdo z nich fantasy přímo nežere a GoT nečetl, ale při shlédnutí první řady (trošku jsem jim to vnutil) se na druhou vyloženě těšily a o třetí ani nemluvě. Když jim říkám že proti knihám je to jen slabý odvar nechtějí věřit , zdá se jim to na tv tvorbu neskutečně dobré - hlavně scenáristicky vystavěné. No a vidíte, ke každému dílu tu někdo napsal nějakou kritiku a nespokojenost z ukončením 3. řady je snad u každého druhého - ale o co víc se je na co těšit když jim zůstalo tolik možné látky pro stavbu čtyřky. GL - The fourth series!
  • K tomu Davosovi...celkom mi tam chýbal ten moment, keď ho Stannis menoval svojim pobočníkom, v seriáli to nebolo ani zmienené (iba v 2. sérii, keď išli útočiť na King's Landing) zrazu je tu lord Davos, ktorého Stannis oslovuje stále ser...No trošku v tom majú bordel...
    Inak finále nič moc, chýbal tam ten cliffhanger, niečo čo by divákov (nečitateľov) nútilo špekulovať nad tým ako sa bude vyvíjať ďalší dej.
  • @SirPercival no s Davosovim pobočnictvim (ooo nadherné slovo :-D ) to bylo tušim tak že ho přebral po upálenem Alesterovi Florentovi (nebo Axelovi, ty bratry si pletu), když ho Mell nechala obětovat, takže buďto to mohli jen zmínit, jako to ostatně udělali, nebo IMHO přidat postavu puvodního pobočníka, upalit ho, předat titul Davosovi = peníze a drahocený čas navíc
  • Pro me osobne nejlepsi dil cele serie.
  • No proti devátému dílu velmi klidná záležitost. Walder, Tywin, Davos, Ramsay a klobása králi dílu. Proč ti největší sráči (krom Davose) musí být hráni tak vynikajícími herci? "Mladý vlk"... no jsem asi morbidní nimra ale myslela jsem, že mu tu hlavu přišili, ne jenom našpízovali jak na barbecue. Ale svůj účel to splnilo. Jon je idiot (Skoro se rozbrečet před zrzkou? Proboha...) a ty šipky si zasloužil. Cersein výraz když viděla chuďátko Jaimeho byl parádní.
    Marek napsal(a):

@SirPercival no s Davosovim pobočnictvim (ooo nadherné slovo :-D ) to bylo tušim tak že ho přebral po upálenem Alesterovi Florentovi (nebo Axelovi, ty bratry si pletu), když ho Mell nechala obětovat, takže buďto to mohli jen zmínit, jako to ostatně udělali, nebo IMHO přidat postavu puvodního pobočníka, upalit ho, předat titul Davosovi = peníze a drahocený čas navíc

Prečo by to robili tak zložito?
    Vyriešili to dobre - Stannis nikdy nijakého pobočníka nemal, pri rebélií na to nemal čas a až na Černovode si povedal, že by bolo dobré nejakého mať a tak za všetko dobré ním menoval Davosa. To bolo dobré, žiadna ďalšia metúca postava a tak. Lenže to akosi nevyniklo. V knihách bolo dobré, že Davos o to nestál, ale Stannis to dal jemu namiesto inému príslušnikovi rodiny Florentov, ktorý sa o to miesto nádejal. Bolo to omnoho slávnostnejšie. V seriáli sa to stratilo.

IMHO mohli jednudhco dať, že Stannis aj prehlási, že Davos zostáva pobočníkom a bude slúžiť kráľovi a R'hllorovi a to by sa skvelo vynímalo rovno aj Melisandriným prehlásením, že či sa mu to páči alebo nie, Davos je odteraz členom R'hllorovej armády.
  • Tak zase jednou zkouknuto. Mě se obecně ten díl líbil,jako díl skvělej, jeden z nejlepších, ale pravda je, že na zakončení série to bylo slabý. Nejlepší byli jako tradičně Bastard+Reek (zareekování už tady mě překvapilo, ale nevadilo mi), Arya+Ohař,Tywin+Tyrion a Rada. K Shae se dá říct asi jenom: WTF?!!! Ne, velká láska děvky a trpaslíka se u mě fakt neujala... Bran a Sam byl průměr, ale odsýpalo to hrozně pomalu, Cersei mě štve. Už by si sakra mohla přestat vylejvat srdíčko a začít něco dělat. Jinak k Jonovi: Vážně dělají v téhle lince hodně zbytečnejch změn, hlavně úplně mění charaktery, jak Ygritte, tak Jona. Ygritte není naivní kravka, co s brekem střelí svého milého a ještě se kvůli tomu projde jak z nějakého slaďáku a Jon NENÍ ubulenej pitomec, jak to v seriálu vyznívá. V knihách je jeden z mých nejoblíbenějších postav, ale tady, ač nerada, musím říct, že ty scény s ním jsou z většiny trapný. Tahle konkrétně se co do trapnosti vyrovnala líbačce na metr široký Zdi s krajinkou za zády... Na Danny jsem si myslela, že si budu muset pořídit kýbl... Jako mohla se třeba aspoň usmát, když jí provolával slávu, ale ona si místo toho pořád udržuje svůj ,,BIG QUEEN" výraz ...

Nejlepší hlášky/výrazy atd:
    1. Ohař -> Arya: ,, Až budeš chtít někoho zabít příště, řekni mi to předem."
    2. Cerseiin výraz potom, jak Joff urazil Tywina, bylo úplně vidět, jak si říká: Tak tos vážně neměl dělat :-D
    3. KLOBÁSKY!!!!!!!!!! =D :twisted:
    Inak Yunkaici majú perfektný talent aquabel, ako sa tam presne symetricky postavili okolo Daenerys a vytvorili taký ten kruh. To muselo prilákať mimozemšťanov.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Inak Yunkaici majú perfektný talent aquabel, ako sa tam presne symetricky postavili okolo Daenerys a vytvorili taký ten kruh. To muselo prilákať mimozemšťanov.

No vždyť jasně, my máme kruhy v obilí a ve Westerosu mají kruhy v otrocích :-D Ne, pardon, v PROPUŠTĚNÝCH otrocích, nechceme přeci vyvolat draka, že ;-)
  • @Branislav_Gepeto mně to zase připomínalo scénu z Avatara :D
  • @never_mind no ale ked sú to už propuštení otroci, jako ex-otrokov ich už len dosť ťažko prinúťiž zobrazovať kruhy a iné pictogramy :-D
  • To s tím Jonem mě taky štve.Když dostal jeden šíp do nohy tak se zbytek knihy belhal a furt vyprávěl jak je ta noha k nevydržení a tady? Ygritte z něj udělá ježka? By mě zajímalo kterej frajer tohle vymyslel. " Hej hoši jeden šíp je málo ,at do něj ta frajerka vyprázdní celej toulec".
    Arya byla skvělá jako vždycky.Poslední jízda našeho Krále Severu ,ach jo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.