Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.

Read the full story here

123457

Komentáře

• @Hildegarda 8-O TAK TO JE PRUSER
  • @svoa00 Davos je taky spravnak...snad este vacsi ako Edd, preto mi lezie na nerv :D To radsej stareho Tullyho :) Akurat ani jedna ta postava nejde s divakmi od prvej casti a to uz nie je ono.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @RRB Jestli "starým Tullym" myslíš Bryndena Tullyho, tak ten seriálový je jeden z největších úletů scénáristů, páč svůj předobraz nepřipomíná ani z rychlíku.
  • Tak tak..Davosove a Jaimieho pribehy mam najradsej.Jaimieho mi je hlavne luto,lebo nevidim vela moznosti ako by mohol prezit.
  • @flanker.27 mozno ta serialova podoba sa cim dalej bude vzdalovat od kniznej podoby...ktovie :) Bud GRRM robi reparat alebo si HBO povedalo, ze si to urobia aj tak po svojom.
    @RRB Bé je správně, ale Martinovi to asi nevadí.
  • @flanker.27 Naopak Bryndena vystihli dokonale. Stejně nudná, otravná a nezajímavá postava :D.
  • Stannis je postava ktora oproti knihe presla najvacsiou premenou a bohuzial,z mojho pohladu,k horsiemu.V knihe i Melisandru mam tak nejak radsej. (napr.Mance)
    @Kolikokoli Opravuji. Poradili se s Kolikokoli a proto seriál vypadá jak vypadá :D
  • @flanker.27 Jojo, kdo myslíš, že jim poradil vymyslet otravnou Ros a později zabít přínosnou Ros? A herce co hraje Manceho i Daaria... ty taky mají ode mě :twisted:
    @Kolikokoli Ženské jednání přece nedává smysl :D
  • Kolikokoli napsal(a):

@Krisa Jj, vím o tom. Alfred Molina mi třeba přijde děsně sexy :D. Hlavně ve Frídě.

Alfred Molina je ďábel. :-) Zbožňuju ho.
  • Tak sem to dokoukal.. mno třetí řada je méně nudnější než druhá a za to +, ale ty chyby ve scénáři a vzdalování se od knižní předlohy je hodně patrné. Takzvaně je to koukatelná show, ale na zadek ze z toho rozhodně neposadím. Jen mě překapují ty pozitivní recenze, a že má druhá a třetí rada víc procent než první je jednoznačný signál, že kritici jsou mimo mísu.
  • MissUtahraptor napsal(a):

Uff, tak to mám s nějakým tím menším zpožděním taky za sebou. :D

Pár poznámek (minimálně část z nich nebude nic nového):
    · Moc mi nesedí ten Tyrion neustále otevřeně vyhrožující Joffreymu, i když tady si zabohy nevzpomenu, jak tomu bylo v předloze. :-k
    · Ramsay-Neramsay je boží, jen ten přechod Theon->Reek mi přišel příliš rychlý (a snadný).

· Seriálový Jojen mi začíná silně lézt na nervy. Připadá mi až příliš a vtíravě vševědoucí.
    · Bohové, co to provedli s Ashinou linkou? Yařinou... doesn't matter :hand:
    · Volný průchod pod Zdí? Vážně inteligentní... :roll:
    · Cersei opět jasně vidící Joffovu pravou náturu...
    · Doufám, že ten Aryin záchvat neměl být náhradou za

hospodu.

· Oh ano, ten doják byl vážně skvělá náhrada za minule posranou lukostřelkyni Ygritte...
    · Fialka :!: pojmenuje :!: své dítě a ještě k tomu Sam... jak originální...
    · Davosův rafinovaný plán, jak utopit Gendryho se mi náramně líbil! :twisted:
    · Kde opadal Jaimeho doprovod? Proč dorazil už před
    pohřbem
    ? :-s
    · Melisandra je úplně zřejmá šejdířka, kam vítr-tam já.
    · Ten závěr byl takový divný, nelogický a umělý, ale úplně poslední záběr vypadal i díky hudbě docela dobře.
    · Jak už bylo zmíněno, všeobecně je většina postav zahraných dobře, ale to, co je jim předepsáno...

Další sérii nejspíš budu sledovat, ale rozhodně to nevidím na TOP prioritu. :'-(
    K tomu mohu dodat jen jediné - mluvíš mi z duše! Bohužel, je to tak
    :-( .
  • Dreamer napsal(a):

Tak například Smrtonosnou past si dokážu užít, i když je mi jasné, že Bruce Willis na konci odkráčí z ohnivého inferna s hlavou vztyčenou a záporáci se budou smažit v pekle, stejně je to pro mě pokaždé napínavé jak kšandy. To samé například i u Frodova putování přes pustinu v Mordoru, i přesto, že vím, že Frodo přežije, s napětím otáčím každou stránku a dokážu se naplno ponořit do příběhu a prožívat napětí :)
    Nedova poprava ve Hře byla skvěle napsaná, doslova rána pěstí do žaludku, to samé RW,

ale v posledních dvou dílech Písně nastupuje spíše zklamání, nad směřováním,
    popřípadě koncem některých postav, když vím, že Martin to umí i o mnoho lépe.
    Ale to už je velký odklon od seriálu.
    Můžeš být prosím konkrétnější co se těch dvou posledních dílů týče? Některé věci mne tam také dost zarazily, ne-li zklamaly a rád bych si to své zklamání porovnal s někým dalším :-) .
  • upraveno 19. června 2013
    To nebylo konkrétně k dílu :) Jinak, co se seriálu týče, psala jsem názor zvlášť ke každému dílu. Už si úplně všechno, na co jsem si stěžovala nepamatuji, tak snad jen k tomu pro mě nejpalčivějšímu:
    Ygritte najednou udělala z Jona cedník, k tomu fňukání se nevyjadřuji, asi bych taky brečela, kdyby mě někdo (ještě k tomu milovaná osoba) provrtal šípy, ale je fakt, že celý ten příjezd zpět k Noční hlídce byl otřesný. Jinak bez ohledu na knihy mi připadalo nelogické, že se Ygritte na vlastní pěst vydala sledovat Jon. Jak ho dohnala (pochybuju, že se Jon máchal v tom jezírku tak dlouho)? Proč Jona spolu s ní nepronásledoval nikdo další, když Jon mohl pokazit celou plánovanou přepadovou akci? Proč Tormund Ygritte dovolil opustit skupinu vzhledem k jejímu minulému nejistému výstupu, kdy váhala mezi svou loajalitou k Divoký a k Jonovi? :-k
    Jinak se ukázalo, že mi stále méně sedí zvolený koncept minuta a půl na dějovou linii a rozdělování některých událostí, které by mnohem lépe vynikly v celku, jako například Daenerys se vozí na vlně přízně osvobozených otroků nebo už zmiňovaný Jon/Ygritte. Opět se to týká spíše seriálu samotného než nějakého srovnávání s knihami.
    Kdyby se mi Melisandra snažila nakukat, že cosi vidí v plamenech způsobem, jakým to udělala v tomto dílu, asi bych si spíš poklepala na čelo. Tohle bylo naprosto nepřesvědčivě zahrané, nevím jestli za to může herečka nebo požadavky režiséra, ale Mel postrádá jakékoliv charisma nebo přesvědčivost nebo alespoň nějaký fanatický zápal. V seriálu mi přijde, že tomu svému slavnému náboženství sama nevěří.

Věci jako, že Fialka pojmenovala svoje dítě, Yara jede zachránit Theona nebo Jaime se vrátil už brzy, sice zamrzí, ale dokázala bych se přes ně přenést :)
  • upraveno 20. června 2013
    @Dreamer "..Kdyby se mi Melisandra snažila nakukat, že cosi vidí v plamenech způsobem, jakým to udělala v tomto dílu, asi bych si spíš poklepala na čelo. Tohle bylo naprosto nepřesvědčivě zahrané, nevím jestli za to může herečka nebo požadavky režiséra, ale Mel postrádá jakékoliv charisma nebo přesvědčivost nebo alespoň nějaký fanatický zápal. V seriálu mi přijde, že tomu svému slavnému náboženství sama nevěří.." -- aneb "Melino nepresvedčivé prevedenie kuzla" :d

tak zas mne to prišlo celkom dobre zahrané spravené, s nápadom v zmysle neco jako, - že Mell. už jako zručná a skúsená,schopná kouzelnice,/čarodejka,na xx-tom leveli, tie kúzla robí lavou zadnou, len tak mimochodom, už sa na ne nepotrebuje sústrediť, chystať a skúšať pol hodiny (na 1 malý firebolt), jak nejaká začínajúca elévka elementárnej a/ elemtálovej magie ;P ;D :twisted: :-D :onfire:
    .. - takže tu už len "pozre a vidí" :3eyed:

(nj, ano ale je síce pravda, že takýto koncept by sa hodil skor do nejakej akčnej rpg-hry, diabla a pod.klikačky, než do sveta GRRM. :-$
  • Mně ta její verze "levou zadní" přišla spíš lehce úsměvná :D
  • tak třeba jedna z mála scén, ktere se mi líbily ve druhe serii, byla v desatem díle když se Stannisem zirali do plamenů. To pro mne bylo uvěřitelné dostatečně .... tohle je taková chabá náhražka
  • @Marek ano to bolo až také..romantické, jako čaro (u) táborového ohňa :) :onfire:
  • Zdravim vsechny a vsem se taky predem omlouvam ze mam dotaz tak trochu mimo tohle tema. Prave jsem docetl Hostinu a nejak jsem moc nepobral ten konec. Vysvetlil byste mi prosim nekdo
    jaktoze se Sam ve svy posledni kapitole setkal s Patem, kterej umrel uz v prologu? Nebo to nebyl ve skutecnosti Pate? Napadlo me nekolik moznosti, jako treba ze ten clovek se jen za Patea vydava. Nebo ze ten "alchymista", kterej v prologu zabil Patea, byl clenem Muzu bez tvare a ted na sebe prevzal Pateovu podobu. Ale to bude asi nesmysl, to uz jsem asi vedle co?
    Predem moc dik za odpoved!!
  • nikdo napsal(a):

Zdravim vsechny a vsem se taky predem omlouvam ze mam dotaz tak trochu mimo tohle tema. Prave jsem docetl Hostinu a nejak jsem moc nepobral ten konec. Vysvetlil byste mi prosim nekdo

jaktoze se Sam ve svy posledni kapitole setkal s Patem, kterej umrel uz v prologu? Nebo to nebyl ve skutecnosti Pate? Napadlo me nekolik moznosti, jako treba ze ten clovek se jen za Patea vydava. Nebo ze ten "alchymista", kterej v prologu zabil Patea, byl clenem Muzu bez tvare a ted na sebe prevzal Pateovu podobu. Ale to bude asi nesmysl, to uz jsem asi vedle co?
    Mno já si myslím to samo :) Ze to je ten alchymista "muž bez tváře"

• obcas mam dojem, ze GRRM spolu so scenaristami ohyba dej v seriali aj z toho dovodu aby si ludia co precitali jeho knihy neboli tak isty dejom :) Ale na toto sa ho uz snad niekto aj mohol spytat, ze ako sa veci skutocne maju a preco ten dej si obcas nezapadne s kniznou predlohou
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. června 2013
    Blackfish napsal(a):

nikdo napsal(a):

Zdravim vsechny a vsem se taky predem omlouvam ze mam dotaz tak trochu mimo tohle tema. Prave jsem docetl Hostinu a nejak jsem moc nepobral ten konec. Vysvetlil byste mi prosim nekdo

Mno já si myslím to samo :) Ze to je ten alchymista "muž bez tváře"

@nikdo Ba nejen "muž bez tváře" nýbrž alchymista je samotný velký Jaqen h'ghar
  • @RRB mě příjde, že GRRM baví, jak scénáristi měněj děj. Baví ho na to koukat a sledovat, jak z toho vybruslej. Na druhou stranu nechápu, proč 90% z herců tu ságu nikdy nečetlo - oni vůbec netušej, že se něco od knich vzdaluje :D.
  • @Phoebea Třeba je žánr, fantasy nebaví a berou to jenom jako práci
  • @Phoebea jako vieš že nečetli, odkial máš ? prtže, to sa mi nezdá, pri takej velkej nb.1. show, dlhej a rozsiahlej,..to už snád majú aj povinné, to by mali..
    aspon začať 1, - 2. + atd knihu :-k
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. června 2013
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell bylo to v jednom rozhovoru, zkusím ho najít.
    pozn.: otázka "who reads the books" je v čase 1:10:00

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.