Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.

Read the full story here

123578

Komentáře

• upraveno 13. června 2013
    @Miňo :-D lol :twisted: =D tá hbo je geni(t)álna, to sa zas všetci školáci a tínedžeri budú mať na čom baviť a uchechtávať :dance: (vždy ked bude párok na obed v šk.jedalni ;:D)
    ..robía produkciu vlastne ozaj pre každého :;-)
    ..každý si tam nájde to svoje,
    - to ja zas som našiel ZASe dalšiu 1 malú-velkú kritickú noticku (a vlastne ani nie "medzi riadkami", ale priamo jako 1 repliku v dialogu Tyriona a Cersei -
    -- *"o likvidácií a porážaní nepriatelov, pričom´ked za každého zničeného,porazeného povstanú,objavia sa dvaja noví.."
    :twisted: 8-)
  • Rozhovor na videacesky s Georgem Martinem jste už asi viděli. Zminuje se tam o tom, že asi 4 postavy z knihy jsou už v seriálu mrtví. Nevíte o koho se jedná ? Podle mě 1. Jayne Westerling alias Talisa a 2. ten černoch z Quarthu, Qaro Qohan Daxos ? nebo tak nějak... Pak možná Syrio Forell, ale nic dalšího už mě nenapadá
  • @Hlusaboy Rakharo, khal Pono (ten, co mu Drogo vytrhl jazyk), Pyat Pree?, Jeyne/Talisa... a možná nějaká Danyina handmaiden, to nevím jistě.
  • upraveno 13. června 2013
    -
  • @sveva já bych řekla, že za sebou už to mají obě Danyiny služebné.
  • V knize zemřela Doreah vyčerpáním v Rudé pustině, v seriálu ji pak Dany zavřela do toho trezoru.
    Jhiqui v seriálu snad ani nepředstavili, v knize žije.
    Irri v seriálu zabili, když kradli draky, v knize stále žije.
    Já si myslím, že těch postav bude mnohem víc než 4 :)
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Tak vyjímečně dám recenzi, koneckonců to byl poslední díl. Je to za mnou.

Jednou větou ke třetí sérii - Nevyužitý potenciál důležitých scén.

Ať si tvrdí kdo chce co chce, RW byla krutá a brutální, ale nebyla taková, jaká by byla, kdyby tvůrci neignorovali vedlejší postavy kolem Robba. A to není jen RW, myslím tím i další scény. Ale když už tahle scéna měla být vrchol serílu, tak to si měli dát záležet víc. Kdyby scénář psal třeba Gepeto nebo jiní co tady psali předpoklady "jak by to mohlo vypadat", užil bych si to víc. Mnohem víc.

Teď už k dílu:

Arya, Ohař, Mladý vlk a mince - pěkné, pěkné. Absence Lechtače nebyla tak špatná jak sem čekal. Líbilo se. Stejně tak špíz ala Mladý vlk, masakr Seveřanské armády - i když, čekal sem něco velkolepějšího, no, když už slibovali ty zapálené šípy.... - a nebo naprosto úžasné hlášky Ohaře. Tady se jim to docela povedlo.

Roose plus Walder - dobrý rozhovor s perfektními herci, co víc dodat

Bran, Sam a Reedovci - pěkný příběh, ale Sam má asi teleport, vzdálenosti hračka

Královo přístaviště - rozhovor Tyriona a Sansy naprosté WTF! :?: pak jim chybí čas na důležité scény. Vystřihnout. Šae taky. Jestli ji
    kllnou místo Dontose
    a že to k tomu spěje, budu smutný. Tywin opět dokonalost, stejně jako Joff, to tihle dva měli být na Emmy!!!!!

Jon - další zbytečná scéna. A nelogická. Ygritte měla střílet už v minulém díle, tohle bylo zbytečné. A ty tři šípy. Jak na ně naše Smutnoočko spadnul,...to muselo bolet
    =D :wall:

Ramsay a Smraďoch - nejlepší scéna dílu, Ramsay je k sežrání! :-D

Yara/Asha - nelogické...
    to se jako bude zase vracet???
    . Ale jinak scéna při které člověk cítí takové to šimrání a kdybych nečetl knihy, snad bych i
    věřil že Theona zachrání
    ... A hudba perfektní...

Davos - nemám co říct, výborně, výborně! Ale touhle scénou to měli i ukončit, když už tam nedali Lady S.h :-|

Danny - hrůza. Zbytečné. TOHLE má být jakože totální finále třetí série????

Celkově hodnotím tuhle sérii neutálně. Lepší než ta druhá, ale.. mohlo to bejt mnohem, MNOHEM lepší, ale co už. Nadávám a nadávám, ale stejně se na tu čtvtou těším. Hoši, přestaňte to kurvit, držte se knihy a ono to pujde!

Konec slohu :-D
  • Série se mi líbila, ale asi půjde hodnotit až 3. a 4. sérii dohromady - a lépe.. Jsem rád že to finále udělali klidnější, přeci jenom po devítce by mohli fanouškům bouchnout hlavy.. Vzpomeňte na to, jaké bylo číst knížky :D
    Tak nějak nevím proč kvůli tomu Robbovi furt plačeme a proč jsme mu fandili, když si to podělal sám :)
    Jinak jsem tady s většinou, když si myslím že Jon se chová dost idioticky.. Naopak Dany mám celkem rád, radši než v knížkách (asi proto že díky knížkám mám dějový náskok)
    Přece jenom ta stagnace v Meereenu je úděsná

A taky ještě k finále
    jsem rád že tam nedali Kamenosrdce, bylo by to moc narychlo vzhledem k tomu že v devítce nebylo ani řečeno že mrtvé hodili do řeky, nějakou dobu taky trvá než jí dostane proud k thorosovi a i v knížkách bylo že už její tělo bylo tak trochu po datu trvanlivosti...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Xaro IMHO nie je v seriáli mŕtvy. Asi sa odtiaľ nejako odstanú - Dany kľúč pohodila v jeho dome -, aby bol jeho návrat v seriáli prekvapivejší.
  • Benji napsal(a):

Bran, Sam a Reedovci - pěkný příběh, ale Sam má asi teleport, vzdálenosti hračka

To tam mají všichni. Právě jsem totiž přišel na to, že se vůbec nedíváme na adaptaci Písně Ledu a Ohně, ale na nové epizody Star Treku, kde nám zatím neznámá posádka Enterprise prožívá simulaci Hry o Trůny na holopalubě. Mají to hold za těch 400 let už trochu zkreslené a navíc se jim do toho donedávna pletl Q v roli Ros. Jenom nevím, jestli je kapitán Tywin nebo Hodor...
    :-D
  • Mno - 3. série pro mne zatím určitě nejslabší, ale to možná bude tím, že jsem za ten rok dočetl všechny knihy (ty dosud vydané, samozřejmě) Písně a rozdíly v seriálu mne štvou mnohem víc než dřív.
    K poslednímu dílu - Ramsey a Theon - paráda, tahle linka, byť oproti knihám polopatická a vlastně navíc, mne opravdu dost bavila.
    Aša /Yara - tak to mne naopak pěkně točí, protože představitelka Yary vůbec nevypadá jako sice emancipovaná, ale hlavně SEXY válečnice, jak si Ašu představuji podle knih. A ten závěr její linky? Dost divné, mám podezření že se tvůrci seriálu chtějí vykašlat na mé oblíbené bratrské trio Vraní oko, Victarion, Mokrý vlas a to by mne hodně mrzelo.
    Bran - fajn, ale jsem zvědavý
    jestli se u průchodu za Zeď objeví jezdec na losu - bez toho chlapíka s černýma rukama by to nebylo ono
    :-) .
    Jon - jeho představitele mám na rozdíl od mnohých docela rád, ale díky tomuto dílu a jeho fňukání už i mně začíná připadat tak trochu jako buzna =D .
    Mhysa - náramně dojemná davová scéna na konci
    rád bych věděl, pro kolik lidí z toho davu si přijede bledá klisna a kolik dalších znovu zotročí Yunkajci, sežerou draci nebo pobijí synové Harpyje. Klasický vývoz demokracie někam, kde pro ni nejsou podmínky - a klasicky na hovno.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. června 2013
    sice emancipovaná, ale hlavně SEXY válečnice, jak si Ašu představuji podle knih
    :applause:
    image
  • Jo, abych nezapomněl - Arya s Ohařem - vedle Theona a jeho kámoše pro mne nejlepší dvojka 3. řady. Jenom nevím, jestli to tvůrci poněkud nepřehánějí s odvážností některých scén - na to jak je Arya mladá, umí píchat podezřele dobře. (Ano, vím že tohle bylo laciné a nevkusné, ale já si to prostě nemohl odpustit :-D ).
  • @Crocuta Právě ses ocitl na jistém seznamu jisté mladé dámy. Asi si do tebe přijde píchnout :twisted:
  • :-D No jo, já vím, valar morghulis :spike: .
  • Everett_Young napsal(a):

sice emancipovaná, ale hlavně SEXY válečnice, jak si Ašu představuji podle knih
    :applause:
    image
    Tak třeba tahle Aša vypadá mnohem líp než Yara :-) .
  • "Hodor" :D
  • Tak jsem vyzpovídala přítele-nečtenáře:-) Ještě před 9. dílem mu bylo jasný, že někdo ze Starků umře, ale myslel si, že největší šanci má Arya. Jinak si myslel, že Robb by měl trůn získat, i když právně má podle něj největší nárok Stannis.
    Když viděl RW, tak řekl jenom: "Aha". Tallisa mu byla ukradená, což je tím, že nemáme moc rádi děti, tak nám představa dítěte zabitého v matčině břiše nepříjde tak strašná. Cate mu byla sympatická, ale nejvíc líto mu bylo zlovlka. Jeho přišitou hlavu na Robbově těle ale moc nezaregistroval. A BTW: to, že jedou na svatbu taky nějak nezaregistroval.
    Jinak ho na seriálu nejvíc baví všechny setkání Malé rady, nejlíp zahraná postava je podle něj Tywin a u Danny mu překvapivě nevadí herecké schopnosti E.C., ale role královny všehomíra. Daario mu přijde jako normální týpek. Koho vyloženě nesnáší je Gilly...všechny scény s ní mi neustále paroduje :-D
    Seriál je podle něj nic moc, mnohem víc ho baví Defiance.
  • esed napsal(a):

...že nemáme moc rádi děti, tak nám představa dítěte zabitého v matčině břiše nepříjde tak strašná.

Tohle vyznívá trošku...ehm, ehm zvláštně, doufám že chápu jak jsi to nejspíš myslela, ale stejně =D
  • Daario je sexy!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    BTW zdá sa, že už vieme, na čo bolo použitých to kvantum šípov údajne z nejakej Bitky o Riekotočie. Ygritte ich strieľala po Jonovi. Ale z dôvodu skrátenia času ponechali len tri.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Kolikokoli Už si toho všímám delší dobu - ty máš fakt dost zvláštní vkus =D
  • @Dreamer Myslela jsem to tak, že pro většinu lidí byla Talisa to nejhorší z RW, nám bylo víc líto toho vlka :-(
  • @Krisa Jj, vím o tom. Alfred Molina mi třeba přijde děsně sexy :D. Hlavně ve Frídě.
  • Uff, tak to mám s nějakým tím menším zpožděním taky za sebou. :D

Pár poznámek (minimálně část z nich nebude nic nového):
    · Moc mi nesedí ten Tyrion neustále otevřeně vyhrožující Joffreymu, i když tady si zabohy nevzpomenu, jak tomu bylo v předloze. :-k
    · Ramsay-Neramsay je boží, jen ten přechod Theon->Reek mi přišel příliš rychlý (a snadný).
    · Seriálový Jojen mi začíná silně lézt na nervy. Připadá mi až příliš a vtíravě vševědoucí.
    · Bohové, co to provedli s Ashinou linkou? Yařinou... doesn't matter :hand:
    · Volný průchod pod Zdí? Vážně inteligentní... :roll:
    · Cersei opět jasně vidící Joffovu pravou náturu...
    · Doufám, že ten Aryin záchvat neměl být náhradou za
    hospodu.

· Oh ano, ten doják byl vážně skvělá náhrada za minule posranou lukostřelkyni Ygritte...
    · Fialka :!: pojmenuje :!: své dítě a ještě k tomu Sam... jak originální...
    · Davosův rafinovaný plán, jak utopit Gendryho se mi náramně líbil! :twisted:
    · Kde opadal Jaimeho doprovod? Proč dorazil už před
    pohřbem
    ? :-s
    · Melisandra je úplně zřejmá šejdířka, kam vítr-tam já.
    · Ten závěr byl takový divný, nelogický a umělý, ale úplně poslední záběr vypadal i díky hudbě docela dobře.
    · Jak už bylo zmíněno, všeobecně je většina postav zahraných dobře, ale to, co je jim předepsáno...

Další sérii nejspíš budu sledovat, ale rozhodně to nevidím na TOP prioritu. :'-(
  • Říkejte si to chce, mě se to líbí :) Teda až na Daenerys, ta poslední scéna mi připomněla proč ji tak nesnáším, a přišlo mi vtipné že árijka vede armádu cigánů :D

- Ramsay a Theon si sednou, to je jsou kamarádi do deště :D
    - Sandor a Arya by tak měli zůstat, ti si sednou dokonale. Jak začala s tím že má hlad a chce se ohřát mě nesmírně bavilo, každej čeká že po něm skočí hned a ona takhle. Assasinka se pomalu rýsuje. A on jak je vyřídí a začne se cpát... řekl bych že nejlepší scéna dílu.
    Až se vrátí z výuky za mořem tak by ho měla najít a rozjet spolu krvavou jízdu

- Mno Asha/Yara se rozhodla jít na hrdinský záchranný quest, to mi tam trošku nesedlo ale nevadí, bylo to dobře udělané.
    -Políbená ohněm asi nikdy neslyšela Tuca a jeho "When you have to shoot. Shoot, dont talk". Aspoň tam dali ještě zbytek její romance
    než ji pošle pod kytky, a bude škoda, že tohle z ní asi uvidíme poslední.

- Dračí kámen jde dobře, tam to klape dobře. + Davos a Stannisova dcera, tu vybrali opravdu dobře.
    - V králově přístavišti se všeobecně hodnotí, Tyrion hodnotí co bude, Cersei co bylo, Tywin si mne ruce, jak mu to všechno jde. Dal bych tam Tyrelly ještě, aspoň Olennu. Nepochopil jsem scénu Děvka vs Arcišpeh, to Varyse opravdu poslal Tyrion? To mi nesedne, a z knihy si to nepamatuju. Joffrey je opravdu idiot, z Tywina jde v té chvíli i přes obrazovku takové respekt že by každé rozumně smýšlející člověk stáhnul ocas mezi nohy a zalezl.
    - Bran a jeho parta Všechnovím, Chytárybyamáblbýkecy a Hodor se mi začínajó trochu zažívat. Hodor už se ohrává :D A ty kecy, já nechci já musím si mohli nechat od cesty. Ale Fialka a Sam tam jdou dobře :D Sam Zabiják :D
    - Mno a Daenerys mi jak už jsem řekl opět připomněla antipatie k té postavě. Chápu proč je s ní senilní děda, chápu proč jsou s ní ti dva zamilovaní blázni. Však ono se jí to začne sypat pod rukama.
  • Everett_Young napsal(a):

@Crocuta Právě ses ocitl na jistém seznamu jisté mladé dámy. Asi si do tebe přijde píchnout :twisted:

Ale prd :D Tady mě nikdy nenajde. Moment návštěva.

flja lůelkůaeh pomooocalů§ asdgvbfd
  • Ahojte :) Ako necitatel mozem povedat, ze na dnesne pomery ide o velmi zaujimavy pocin. Sice brutalita a sex su dost pranierovane na nete ale aj vdaka nim sa tento serial tesi takej popularite. Avsak zo zaveru poslednej serie mam dost rozporuplne pocity. Nerozumiem preco autor buduje u divaka vyslovene kladnu postavu len preto aby ju neskor obetoval a to dost zlym sposobom, potupou a verejnym ponizenim nevynimaje. Najprv tu bol Eddard Stark, ktory bol aj na mna az prilis cestnym na to aby sa hodil do sveta v ktorom sa pohyboval a teraz Robb Stark, ktoreho tesne pred smrtou este pekne opiekli nad mrtvolou jeho manzelky a nenarodeneho dietata. Cathelyn Stark to vyzrala zo vsetkych najviac, ked si uvedomime, ze v jej ponimani smrt prisla s uvedomenim si, ze rod Starkovcov bol vyhladeny (zila v domienke, ze jej dvaja najmladsi synovia su mrtvi a o najmladsej dcere cele mesiace nikto nic nechyroval). Sice je tu este Jon Snow ale toho otec vysachoval sam. Nasledne vystavovanie hlav Starkovcov je uz len taky folklor aby divaka este viac zaklincovali. Som za tu srandu aby Joffrey naserviroval Sanse bratovu hlavu na svojej svadbe na tanieri nech to viac epickejsie. Pospajajme si z utrzkov ktore nam scenaristi este predhodili ako skonali ini Starkovci - Rickard a Brandon Stark k tomu sestricku Lyannu Stark a nezvestneho Benjena Starka a je kazdemu jasne, ze musi ist o prekliatu rodinu. Prekliatu za to, ze si drzala aky-taky moralny kredit. Z mojho pohladu jediny ako-tak kladny charakter co zostal je Daenerys ale je to prilis okate. Nato ako sa az zahadne Starkovcom nedari (ani ich vazali ich nechcu posluchat a dokonca sa proti nim obracaju) tak Lannistrom alebo "dracici" vychadza takmer vsetko. Vacsinou staci aby sa vyzliekla a vliezla do kade s vodou alebo na horiacu hranicu a je to. Proste GRRM urobil ten isty trik dvakrat a to sa nerobi. Na Eddardovi fungoval ale u Robba to vyznieva uz ako klise. Obdobne posiluje od zaciatku Lannistrovcov a pokial z nich planuje akymsi citovym prevratom v buducnosti urobit tych dobrych tak to bude dopredu epic fail. Rod Starkovcov je v podstate vyhladeny (zachranit to moze snad uz iba Bran ak kazdemu jednemu postupne vlezie do mysle a sposobi aby spachal ritualnu samovrazdu). Divak je odsudeny fandit uz iba dracici. Este aj kazdy zaber na Sansu Stark ma vytaca, pretoze scenaristi si od zaciatku z nej robia boxovacie vrece a opakovany vtip prestava byt vtipom. Keby aspon ju GRRM obetoval namiesto Robba Starka mohlo to byt tiez srdcervuce ale niekoho by tym mohol konecne nakopnut k cinom. Alebo je to mozno vypoved GRRM ako dopadnu jedinci ktory jednaju pokial co mozno najviac fair-play. hmm.....toto plati asi na kazdu dobu.
  • @RRB :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :3eyed:
    Rozmyslam, kolko z toho by si napisal, keby si bol citatel :)
    Z toho pekne dlheho odstavca by ti vela neostalo :twisted:
    You know nothing
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.