Noční hlídka

upraveno 23. dubna 2011 v Organizace
Stanovištěm Noční hlídky je Zeď, 300 mil dlouhá a 700 stop vysoká ledová stěna. Na tomto nehostinném místě žijí bratři v přísaze a chrání říše lidí před nepřáteli z dálného severu, Divokými a Jinými.

Vybudování Zdi a ustanovení Hlídky
Noční hlídka chrání po tisíce let říše lidí před nebezpečím z dálného severu. Stanovištěm bratrů v přísaze je ohromná ledová stěna zvaná Zeď. Je 300 mil dlouhá a více jak 700 stop vysoká....

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 19. ledna 2012
    Zdravím, nevíte někdo, kam nejdál se dostali muži Noční hlídky při průzkumných výpravách za Zeď? Nějak se mi to nedaří najít ani v knize ani na netu. Díky
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. ledna 2012
    pravděpodobně tam, kam sahají mapy
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. ledna 2012
    Všade, ale akonáhle tam došli, späť sa už nevrátili, aby to povedali ostatným :D
  • JayJay
    upraveno 20. ledna 2012
    Mimochodem, není tohle zajímavá ironie? Zatímco u spousty hradů (u jmen se od toho po "povedené hostině" docela ustupuje) je překládán každý (s odpuštěním) prd (a náznak slovního základu), tak chudák Moleovo městečko zůstalo téměř nedotčeno... tak nějak nevím čím to, ale viděl jsem to přeložené jen jednou (tuším že v titulkách k seriálu) a to jako Krtinec (Mole = Krtek) a dovolil bych si tvrdit, že vzhledem k popisu města to sedí jak prdel na hrnec.
  • upraveno 1. února 2012
    Krtinec se mi taky líbí. To je jako z Harryho Pottera. :-)
  • Harry Potter se mi nelíbí.
  • @Malacoda dobrej výkřik do tmy :applause:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    =D
  • teraz ma len tak napadlo
    v knihach sa pise ze nocni hlidka poslednych tisic rokov upada. a kralovna allysane bola targeryen. to stavali hrady za upadku?
  • Není úpadek jako úpadek.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 12. srpna 2013
    Ten nově postavený hrad byl menší než ten, který opustili. Protože ten původní už nedokázali plně obsadit. A taky tu výstavbu zaplatila královna a stavěli ho muži, které tam poslal král.
  • no jo to je logicke a inak je niekde zmienka kedy opustily zvysne hrady a ostali uz iba v troch?
  • @Jay No, v novém vydání už to překládáno jako Krtinec je. Chvála Sedmi.
  • A lidé dobří řekněte mi prosím, co Benjen? Bude živ? Zdráv? Mrtvý? Nemrtvý? Studený? .......a co na to Jan Tleskač? 8-O :-s
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Mirri napsal(a):

A lidé dobří řekněte mi prosím, co Benjen? Bude živ? Zdráv? Mrtvý? Nemrtvý? Studený? .......a co na to Jan Tleskač? 8-O :-s

Ja myslim, ze Martinovi je suma fuk nejaky Benjen, takze to je na citateloch.

• Edem napsal(a):

Mirri napsal(a):

A lidé dobří řekněte mi prosím, co Benjen? Bude živ? Zdráv? Mrtvý? Nemrtvý? Studený? .......a co na to Jan Tleskač? 8-O :-s

Ja myslim, ze Martinovi je suma fuk nejaky Benjen, takze to je na citateloch.

to je poměrně očekávatelné...

;-)
  • Mirri napsal(a):

... živ? Zdráv? Mrtvý? Nemrtvý? Studený?

Prošel již Benjen všemi uvedenými fázemi :other:? To ví jen Martin sám.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    You know, keep reading...
  • @Mirri Jak znám Martina, tak se z druhé ruky dozvíme, že Benjen umřel nějakou zbytečnou brutální smrtí.
  • @svoa00 Já bych řekl, že Benjen bude vyjednavač Jiných při podpoře Jiných ve válce o železný trůn mezi Lannistery a zbytkem sedmičky :D
  • @Tom ..a vieme (odkial?), že :other: chcú až tak moc nejaký ten železný trun ? ja by som spíš tipoval, že, aj kvoli tomu, že sú iná :other: rasa, tak aj ciele majú dosť :other: (jiné)
    ;D =D
  • @Alef_peAlef Oni ho nechtějí, ale co víš co jim Lannisteři slíbí, jen aby se udrželi u moci? :D
  • Malacoda napsal(a):

Harry Potter se mi nelíbí.

nevíš nic -_-
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. února 2014
    @_Magic_ Tak to je argument jako prase, tahle odpověď mě fakt rozsekala :dance: :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.