Hra o trůny 4×02 – Lev a růže - Ice & Fire
Hra o trůny 4×02 – Lev a růže - Ice & Fire
Jaime trénuje s rukou, kterou mu zapůjčil Tyrion. Joffrey a Margaery pořádají velkolepou hostinu. Stanni na Dračím kameni ztrácí trpělivost s Davosem. Ramsay odhaluje záměry se svým mazlíčkem. A na severu Bran pochopí, kam musí jít.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on jo, to s Branem mi taky chybělo, tvůrci si asi myslí, že na nějakou dýku už všichni zapomněli. Ale v knize se to řešilo víckrát, tak na to možná ještě přijde. Ale v tom ohledu, jak píšeš, už je to jedno.
Líbilo se mi Cerseino hostinové plivání jedu a Oberynovo rýpání. A Léto v akci! (proč tu není smajlík se zlovlkem? :weirwood: ) A ten začátek s Ramseym: jeho entrée zrovna v téhle epizodě mi přijde jako takové pomrkávání od tvůrců:
Turner hraje (a dobře) přesně to co má ve scénáři (knize). Sorry
Selyse herečka hraje (a dobře) přesně to co má ve scénáři (knize). Sorry
To, že Roose a Locke jsou už od Harrenhalu trochu poupravené postavy je snad všem pár let jasné ne? Co dělá na Dreadfortu? Tož dojel tam kurva (:)) lodí ne? A co jako? Je tenhle detail snad plot-maker?
Bran je nutně v seriálu vedlejšák. Kdo by se taky chtěl dívat na to jak šli, šli, šli, šli a šli a šli...Ostatně na tuhle zápletku má Bran před sebou ještě 28 dílu než začnou Winds of Winter. Thumbs up!
Jaime v King's landing trochu připomněl, že s bráchou se furt mají rádi (důležité do budoucna) a Cersei má další munici pro to aby jím po tom co neochránil Joffreyho mohla ještě víc najednou opovrhovat. Změna v jejím charakteru, kterou by nemuseli tv diváci dostatečně pochipit (ostatně i v té knize je to celkem hrr). V seriálu to má své opodstatnění. A ta změna vážně není vážně žádnou změnou. Před a nebo po. Je to úplně fuk. Sorry
O Lannisterovic cast se vážně nebojím. Postavy napsané pomalu lépe než v knize. Sorry
Z knižního mám nahnáno a (ačkoli mě třeba jeho POV ve zdejší soutěži neskutečně bavil) mé emoce vůči němu se pohybují od znechucení po čirou nenávist, seriálový je skoro až "roztomilý zvrhlík". Konečně někdo komu to přijde jako do očí bijící blbost. :applause: Taky Ti tak rve
srdcežíly? :'-( :spike:Ano, Turner hraje dobře...zhruba stejně dobře jako Emilia Clarke nebo Kit Harrington :roll: :wall:
To že Roose je na Hrůzově (a dojel tam lodí!)¨je docela podstatné a je to celkem blbost :-)
Nevim za co se pořád omlouváš.
Kde jsem psal o rychlé změně Cersei? 8-O Píšu že jí Tywin nekoriguje, což k jeho charakteru moc nesedí.
Postavy napsané lépe než v knize...no, tak tenhle vtip je ještě lepší než ten Bronnův o vřískající manželce =D
Furt nevidím problém v tom Rooseovi. Co jako, že se nepotkají u Moat Cailin? Je to fakt tak zásadní?
Ukaž mi Cersein kiks, který spáchala před Tywinem, který by nekorigoval. Soukromé hovory s Mar a Pycellem doufám nepočítáš. S Oberynem mi tam nic nepříšlo ke korigování. Vycucané z prstu.
Emilie je špatná,Kit není dobrý, ale ta Sophie vážně hraje přesňě takovou Sansu jak je napsaná v knize.
Když za Hodora obsadíš Daniela Day Lewise, tak to té postavě prostě stejně nebude moc platné. Zůstane Hodorem. A Sansa zůstane Sansou. I kdyby ji hrála 16letá Meryl Streep.
Kde jsem napsal, že herečka hrající Špatná? To sis asi trošku popletl nemyslíš?
Hodor předvádí lepší výkon než Emilia Clarke, takže toho nech na pokoji
Přečti si knihu znovu a čti kapitoly Cersei pořádně. Všimneš si, jak jí tam Tywin za její výstupy neustále peskuje. Tady ne. To mi vadí.
Ale za to hanobení Renlyho bych mu to tam hodil sám.
S Cersei se holt neshodnem. Ano máš pravdu, knižní Cersei je výběrem nejhorších ženských vlastností. Jinými slovy chybující mega-kráva. Takový Joffrey v sukni. V seriálu je to mnohem rozumnější a uvěřitelnější postavu, ke které se i občas dá cítit jakás takás empatie. Ne jako ta knižní hysterická psychopatka. A tím si vlastně i odpovídáme na Tywina, který pak nemusí tak často zakročovat :)
"Kde jsem napsal, že herečka hrající Špatná? To sis asi trošku popletl nemyslíš? " Nechápu.
Ad Hodor. Ach jo. Vážně musím vysvětlovat, že v tom postu vůbec nebylo implikováno nic proti Hodorovi?
Jinak si myslím že Tywin správně nekoriguje Cersei, rozhodně ne před cizíma, rozhodně jí nebude korigovat a stírat před Oberynem.. Protože jakýkoliv rozepře se nemají řešit před cizíma, to ví snad každý :-)
Můžete mi někdo vysvětlit, proč Cersei tak nesnáší Pycelleho, když je to loajální psíček, který panáčkuje na lusknutí prstů? Stannis a Bran tam byli jen do počtu, aby se na ně jako nezapomnělo. Upálení Axela Florenta doslova vyletělo komínem.
Líbilo se mi
- že nevynechali Joffreyho trápení Tyriona (až do dna)
- rozhovor Oberyna s Tywinem a Cersei (docela)
- rozhovor Tyriona s Jaimem (hodně)
- Jaime celkově (opravdu hodně moc, ten mi bude chybět až to nebudu sledovat)
- trénink Jaimeho s Bronnem - to, že Bronn je ukecaný vejtaha je spíš knižní záležitost, tady mi to prostě dává smysl a je to zábavné
- Tywinův postupně uvadající výraz při "válce pěti králů" a jeho nespokojený výraz, když Joffrey zastavil Tyriona na odchodu ze svatby
Nelíbilo se mi
- spousta vynechaných detailů, na které čas měli (třeba Joffův komentář k poháru, Oberynův komentář ke zničené knize)
- mrkání a culení se Lorase na Oberyna
- ten klacek, který byl často vedle Cersei. Až v průběhu hostiny jsem pochopila, že je to Tommen :(
- Bolton na severu. Chudáček potřebuje dobýt Kailinskou držbu (tuší diváci o čem to mele?). Vždyť je sakra na severu a má evidentně k dispozici nějaké muže, tak proč tam prostě nevletí a nezíská ji? Hlavně, že žvatlá jak se musel potají plížit domů, ale nezapomněl si přitom s sebou táhnout zavalitou manželku...
- Ramsay - ano, je v téhle kategorii správně. Nejen že je to pošuk, ale lidi jsou z něj ještě odvázanější než v knize. Přemýšlím, co je se mnou špatně, že z toho/něho nejsem taky na větvi
- Šae, ta baba je na ránu. Co je s D+D, že tak protežují štětky?
- Ellaria - ehm, co to mělo jako být? V knihách na mě působila dost sympaticky, tady je jak nějaká rádobyexotická coura
- Selyse - proč z ní musejí dělat až takového pošuka? To neumí napsat prostě další nesympatickou megeru?
Nevím kam zařadit Branovy vize. Zpracované to bylo pěkně, ale taky mám neodbytný pocit, že jsou to spoilery do budoucna a že se tím D+D čtenářům "fundamentalistům" mstí.
Podobně to mám u rozhovoru Jaimeho a Lorase. Na jednu stranu se mi ten rozhovor líbil, na druhou se mi nelíbilo jak skončil. Ale tady asi kladný dojem převažuje.
btw - tady je rozkouskovaná ta scéna, kde Olenna bere Sanse kámen z náhrdelníku.
http://thranduilsenpai.tumblr.com/post/82678471620/kaatherine-look-when-olenna-tyrell-goes-to-talk
Jen mi k tomu nepasuje, že Olenna celou dobu seděla a Margaery přitom pohár odložila na vedlejší stůl.
*zdrcený smajlík*
http://insidetv.ew.com/2014/04/13/jack-gleeson-joffrey-death/
Jinak k dílu - taky dávám palec nahoru. Díl pěkně plynul, vaty bylo celkem málo a postavy nebyly jenom hláškující panáci. Největší mínus dávám scéně mezi Boltony (ale to už se tu určitě řešilo) a plus samozřejmě Joffránkovi (přece jenom je něco jiného o tom číst a něco jiného vidět, takže tentokrát jsem si jeho rozloučení vychutnala víc).
Takže teď asi uvidíme o dost víc Ramsayho :-k