Melisandra z Ašaje

upraveno 25. října 2012 v Postavy a bytosti
Události, které v plamenech spatřila Melisandra, Rudá kněžka krále Stannise.
Renlyho smrt
Střet králů, str. 14 (v češtině: I. - str. 26)Melisandra se dívala do plamenů a viděla ho mrtvého.Toto říká lady Selyse, Stannisova žena, a mluví o Renlym. Ačkoli to má z druhé ruky, jeví se to jako potvrzení skutečnosti, že Melisandra oplývá schopností vidět budoucí události skrze plameny.
Světlonoš a Azor Ahai
Střet...

Číst celý článek zde

Komentáře

• „Až bude rudá hvězda krvácet a na svět sestoupí temnota, Azor Ahai bude znovuzrozen uprostřed kouře a soli.“
    A ještě bychom mohli dodat, že:
    Probudí draka z kamene.
    čímž může být myšleno vylíhnutí draků ze 'zkamenělých' vajec
  • Zdravím! Při čtení Melisandřiny kapitoly mě upoutal ten kouzelný rubín na náramku
    "Chřestivé košile".
    Napadlo mě, jestli by ten Melisandřin na krku nemohl být podobnou funkci. Jinak řečeno: je Melisandra opravdu Melisandra? Proč není jako bývalá otrokyně v chrámu potetovaná na tváři jako Benerro a ostatní? (Tady se dá namítnout, že ani Thoros není, nevím, jestli toto bylo někde vysvětlené.) Nemohla by být někým, kdo má pro pomoc Stannisovi konkrétnější důvody než vizi v plamenech?
  • @CervenKa skôr koluje názor že ten náhrdelník čo ma Mel slúži na zakrytie toho že je v skutočností stará a škaredá a nie mladá a krásna
  • @JoeGyry: U Martina bych se nedivil... a taky může jít jen o kamen podtrhující barvu jejích očí, vlasů, nebo příslušnost k Rohlíkovi. Nevíme nic.
  • @JoeGyry Takže vlastně baba Jaga? No, napadlo mě taky, jestli není chlap, ale vzhledem k porodu stínu... a tak podobně... jsem o tom radši přestala uvažovat :D
  • @JoeGyry To znie pravdepodobne. Ešte by to mohol byť zdroj sily, ale vyzerá to skôr na maskovaciu funkciu, ako u pána Košeľovitého.
    Mňa by ešte zaujímalo, ako sa dostala z Ašaju k Selyse.
  • Mimochodom, čo keby bola Mel červenou hviezdou a Azor sa zrodí až sa jej stane niečo krvavé?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Aviv Tak to by sa asi mnoho tunajších potešilo... Ani nie zrodu AA, ale tom, že sa Meli stalo čosi krvavé :D
  • @Branislav_Gepeto: Nebuď zas tak hrrr, napřed musí zachránit Jona, pak už je každému ukradená... :o)
  • Veď ho môže zachrániť svojou krvou, alebo tak nejak. Život za život, ako keď Mirri Maz atď. vymenila život koňa a Rhaega za život Khala (nie že by výsledok za niečo stál).
  • @Aviv jo, to neni spatnej napad. Ze by Jon sice zil, takze by jeho fanousci nenohli nadavat, ale byl by naprosto nepouzitelnej a uz by nemel zadny nudny POV :twisted: ale Melisandry by mi bylo lito :-(
  • AvivAviv
    upraveno 7. května 2014
    A po Mellisandrinom odchode k Rohlíkovi a Jonovej kóme by bol ďalším POV na Zdi...
    ...
    ...Bolestínsky Edd! :-D
    Ale vlastne by šlo o trocha nezmyselné zmazanie dvoch postáv a podľa proroctva má Azor Ahai nie ležať a nevnímať ale bojovať proti Iným. Takže ak chceme Azorka v boji proti Bielym chodcom a má to byť Jon a nemáme v pláne prevteliť Branna do Jona (green...), bude to oživovanie musieť vyjsť lepšie než u Daenerysinej maegi. Teraz keď je mágia na vzostupe a Mell mi pripadá šikovnejšia než Mirri... Mohol by výsledok za niečo stáť.
  • @Aviv: No, tak poté, co oživení zvládl i magii nepraktikující
    Lord blesku

a zcela evidentně to bez zásadních následků opakoval nevěřící Tomáš Thoros z Myru, tak Mel je ten poslední, o kom bych čekal, ža by s tím měla mít zásadní problém...
  • @Aviv Bolestínský Edd nemuže mít POV, to on je určitě znovuzrozený Azor Ahai nebo Princ, který byl zaslíben chceš-li 8-O
  • Tiež pravda... Tak to prenecháme Shireen. :-D
  • Rada by som ešte riešila, čo má znamenať Aemonov výrok o tom, že falošné svetlo môže zaviesť hlbšie do temnoty. Meč ktorý dala Stanissovi je chladný hoci bliká ostošesť. Mell verí, že Staniss je Azor ale uvedomuje si aj, že obrazy v plameňoch si môže vyložiť nesprávne a práve v týchto dňoch je z toho, čo je oheň vyjavuje, trocha zmätená. Je možné, že sa k nej a jej okoliu blíži akási pohroma, pretože zle odhadla situáciu?
  • JayJay
    upraveno 7. května 2014
    @Aviv: Ano, Mel věří a vše tomu podřizuje... ale mám pocit, že i ona už začíná pochybovat... naposledy když se podívala do ohně, aby viděla Azora, tak jediné co viděla byl SNÍH. - Ony asi plameny poskytují vize dle přání, ale musí se správně ptát, protože plameny mohou přesně odpovídat na to, na co se ptá (ačkoli si myslela, že se ptala na něco jiného... - Například mohla na DS chtít vidět Azora a ukázalo jí to Zeď, tak si myslela, že má se Stannisem vyrazit na sever... a ono ejhle, ono to třeba jen zaměřovalo Jona)... jen teorie. :o)
  • A to je tá ošemetnosť s víziami a proroctvami. Bývajú pravdivé, ale v akej podobe, to sa vždy ukáže až keď sa to stane.
  • Čo myslíte, vďaka čomu má Mell červené oči?
  • @Aviv popraskané žilky od toho jak pořád čumí do ohně
    Málo spí, veľa pije a pozerá do plameňov.
  • To by mala sčervenalé bielka a nie dúhovky či? Ešte by mohla byť albín čo si farbí vlasy na červeno...
  • Nebo za to může ten její rubín. Pokud ji může omladit, proč by ji nemohl "zčervenat" :oops:
  • Gepeto napsal(a):

Málo spí, veľa pije a pozerá do plameňov.

místo plameňov jsem málem přečet jiný slovo na p :-) :oops:
    @M1on Aké iné slovo? :D A ako sa ti to podarilo?
  • Gepeto napsal(a):

@M1on Aké iné slovo? :D A ako sa ti to podarilo?

Toť má otázka.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.