Povídka č. 9 (7. kolo) - Ice & Fire

upraveno 13. března 2014 v Povídky
imagePovídka č. 9 (7. kolo) - Ice & Fire

Byl jako zraněné zvíře. Nenáviděl všechny a všechno kolem sebe. I když byl dost chytrý na to, aby na sebe zbytečně neupozorňoval, stále měl své nutkavé potřeby. Celé tohle město na něj působilo jako jeden velký navoněný cirkus. Všude samí šašci a cvičená zvířátka. Jediná pravá nezkrocená šelma v něm byl on. Zvolil si Yunkaipro svůj exil zcela náhodně.

Read the full story here

Komentáře

• upraveno 13. března 2014
    Pekna, plasticky vykreslena poviedka, splnajuca tajne zelanie mnohych z nas.
    "Valarmorghoulis" - to jedine zaskripalo.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Pěkná povídka, dobře se četla a co je pro mě hlavní, vyskytla se tam má oblíbená postava - Kočka kanalova :-D .. Jenom by mě zajímalo, kdo je její královna, proč (jestli tedy opravdu za to mohla ona) vypustila na nevinné lidi mor a co se stalo s Ramseyem? :-)
  • upraveno 13. března 2014
    @Riokai Kralovna je imho Dany, ktora chcela dobyt Yunkai a Ramsay ako prva obet nemal velmi pekny koniec

Ale tej Dany z knihy by sa to asi trochu moralne priecilo...
  • Tenhle typ povídek mám ráda - jedna situace, jenom výjev, skoro žádný děj (ve smyslu akčních honiček či bitek), vlastně se tam skoro nic nestane, a stejně... přitom se toho stane tolik! :-D A ještě potěší čtenáře osudem protagonisty. :)
  • Musela jsem se zasmat u toho, jak Ramsay vztekle hrabnul po rukavicich, ale pak ihned strnul a zklidnil se, jak si uvedomil jejich hebkost :) pekne psycho jak ma byt. Jen ten Dany je tu trochu kruta a nespra no
    "Mel mu vymlatit zuby, aby ho nekousl" :-@ eewww
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nějak mi to nedává smysl. Proč by Arya sloužila Daenerys?
    Trochu mi tam vadily výrazy jako chemikálie.

Ale celkově se mi to líbilo. Dobrý námět. Jen "škoda,"
    že nevypukl Šedý lupus. To by nejspíš ty rukavice byly z rukou Conningtona (nebo Shireen).
    ;)
  • Rozkošně zlá povídka, představuju si, že umíral dlouho :twisted:
  • upraveno 15. března 2014
    Slizcí červi jako Ramsay mají obvykle jednu nepříjemnou vlastnost, ze všeho vyváznou živí. Člověk by čekal, že se Ramsíček promění v pěknou kostku ledu nebo kostru zdobící hradby Zimohradu a on si klidně nasedne na loď a odpluje, tak to je vrchol! Ještě, že se objevila kouzelná stařenka s pěkným párem šedivých rukavic :twisted:

EDIT: To, že by Daenerys nechala vymřít téměř celé město, mi k ní moc nesedí. Svému účelu by stejně dobře posloužily rukavičky napuštěné nějakým smrtícím jedem. No jo, ale to by asi nemohly být tak pěkně šedé :-)
  • Tato povídka není vhodná ke snídani :-D
    Krátká, ale poutavá povídka s částečně pozitivním koncem :-)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Rozkošné a vyrábět rukavice z lidských rukou bez šití je zajímavý obchodní plán. BTW
    Myslel jsem, že Ramsey Reekovi zuby vymlátil, alespoň většinu teda :D
  • upraveno 24. března 2014
    Super, super, super...
    Úžasný příběh, ve kterém navíc vystupuje jeden z nejúžasnějších šílenců ságy...
    Na to jak je povídka krátká, je výborně napsaná, napínavá se spoustou až děsivých detailů. Pisatel dokázal vytvořit úžasnou kulisu pro nový, tichý a stejně zvráceně bestiální život Ramsayho.
    Konečná sladká pomsta je prostě skvělá... Valar morghulis.
  • Ufff, krátké, moc krátké na to jak moc to bylo čtivé. Líbilo. Taková drobná sondička do Ramsíkovy nemocné mysli... No, příběh i konec pěkný nádherný jazyk... jen si říkám, jestli není škoda, že autor nezůstal u procházky Ramsíka městem se zvrácenými úvahami, relativně poklidným životem - to by byl teprve správný výsměch čtenářům, kteří si přejí Ramseyho smrt... A krom toho, ta část byla podle mě nejlepší...
  • Čtivá povídka o mém novém hrdinovi, když Joffrey už není mezi živými :) Nápad s rukavicemi není nezajímavý.
  • Mistrně minimalistická povídka na Hildino oblíbené téma. :twisted: Tady ještě uměla česky - http://www.icefire.cz/komunita/povidky/povidka-c-8-2-kolo/ :-)
    Někdy opravdu stačí jen jeden skvělý nápad a ten utáhne celou povídku jakoby nic. No jo, když někdo ty nápady má, tak je to hračka... ;-)
    Perfektní. :applause:
  • @heavy_head ;)
    Cesky slovem i pismem - musim si prerobit CV :)
  • Povedená, velmi povedená :-)
  • A tady autora už vůbec netuším... :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tady mě také zajímá, který umělec tohle napsal? :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Riokai To jsi byl určitě ty, a teď jenom mlžíš :-)
  • Ahoj všichni, nemám v úmyslu zůstávat v anonymitě, ale moje odtajnění Vám nic moc neřekne. Jsem registrovaný teprve rok a za aktivitu na fóru bych moc bodů nedostal. Pročítal jsem minulé ročníky a přemýšlel, že bych se někdy přidal, což mi na poslední chvilku umožnila nemocenská. I když jsem napsal hodně krátkou povídku, jsem rád že se líbila (37 bodů, 8. místo) a doufám, že příště budu mít víc času napsat něco delšího. Díky za vaše komentáře a body, velmi mě potěšily.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.