Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire
Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire
Tyrion získává nečekaného spojence. Daario prosí Dany, aby mu dovolila udělat to, co umí nejlépe. Jonova varování o zranitelnosti Zdi vyznívají naprázdno. Brienne na cestě s Podem sleduje novou stopu. Scénář k epizodě napsali David Benioff a D.B. Weiss, režie se … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
+ Tyrion a Bronn (ve šlechtickém kroji ale vypadá dost blbě), Arya a Ohař (celá linka byla skvělá, i když mě zaskočil Rorge), Podrick a Brienne (Horký koláč mi vykouzlil úsměv na tváři).
- Orlí hnízdo (Nevím, i když měla linka světlé chvilky, přišla mi zvláštní a občas nějak divně zahraná.), Hora držící obouruční meč hezky pěkně v levačce?!
@Jay první série
Jinak jsem taky čekal od Rorge víc, měl by bejt trochu nebezpečnější a ne se jen nechat propíchnout... ale už končim s kritikou :-D
A přítel nečtenář mi píše z práce, jak se mi díl líbil a jestli to zase bylo napínavé a na konci nechali něco otevřené... :-D Odpověděla jsem, že ano, na konci zůstalo něco otevřené :-D
Clarke: You swore me your sword.
Dáário: My sword is yours till the day I die.
Při tomhle jsem dostal křeče. Na druhou stranu to pak Daário spasil, když ráno potkal Lorda Friend-zone. Jeho nejsympatičtější moment v celé sáze.
Jinak, celý díl nebyl vůbec špatný až na 3 výtky:
- Mellisandra scene - zbytečné, vágní, opakující ty samé kecy
- Arya scene - nejvíce diletantské "přepadení" v dějinách kinematografie
- Sansa scene - na tuhle linku se zbytečně moc spěchá. Podle traileru budou v příštím díle už skoro na konci Tance. Proč??? Co tam budou vymýšlet další dvě série za koniny?
Díl se mi celkem líbil, až na tu první scénu s Aryou a Ohařem. To bylo fakt divně natočené... hlavně to píchnutí, Rorge tam stál jako přibitej. Připomnělo mi to tu trapnou scénku s propíchnutým chlapcem v první sérii.
Melisandra zbytečná, ale alespoň byly boobs, no. Jen mě zajímá, co myslela tím, že Shireen je pro Rohlíka důležitá... Určitě bude v budoucnu hrát nějakou roli (oběť? to snad ne :-/)
Nejlepší scéna dílu pro mě jednoznačně Oberyn s Tyrionem, až mi zvlhly oči. :-) Pedro Pascal opět dokazuje, proč byl pro Oberyna dobrou volbou a já se mu v duchu omlouvám, že jsem o něm tak pochybovala. Všechny scény s Tyrionem byly vlastně opět velmi dobré. Jak jen to dělá? :-)
7,5/10
Vzhledem k tomu že v knížkách jsem moc KL dění nemusel, je jasný že seriál to táhne. Jaime Tyrionovi pomoci moc nedokáže, Bronn nechce - což víceméně chápu (snad bude mít v seriálu taky dítě, když už zmínili manželku :D ), že jeho argumenty byly logický. Oberyn super. Vážně se mi taky zapotily oči od slz, k tomu není co dodat :D
Jon byl dneska zbytečný a sotva postřehnutelný. Ohledně Aryi jsem se těšil na scénu o nothing, už z trailerů, to propíchnutí Rorge bylo tak rychlý že to ani nedokážu ohodnotit.
Sakra! Začínám mít rád Malíčka a jako čtenář jím úplně opovrhuju, jeho láska k Cat je vážně asi jediná věc, které můžeme ohledně něj věřit, ale snad něco podobnýho chová i k Sanse (i když je to dost zvrácený, kolik že má být Sanse let?). Aspoň má klid od tetky, ale nečekal jsem to ještě v téhle epizodě musím říci. Robin mě vytáčel už v knížkách, ale tam měl i nějaký ty záchvaty a bylo řečený že je nemocný. Tady byl minutku celkem milý, a pak už jsem si říkal škoda rány která padne vedle ty jeden sráči (pardon).
@sveva Ohledně Shereen mě taky napadlo upálení, královskou krev má, zajímalo by mě co by na to řekl Stannis, na rozdíl od té jeho ušaté Florentky si myslím že Shereen je jediná bytost na které mu vážně záleží a vůči které není tak úplně ledový.
=D