Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here

«13456714

Komentáře

• Hello.
    My name is Oberyn Martell.
    You killed my sister. Prepare to die...

:-D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. června 2014
    ,,Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci."
    Hello. Do you have time to talk about the Jesus?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Oni z toho Krtince udělají něco jako Malíčkův bordel. prostě se tam bude odehrávat víc scén než třeba ve Velkém Septu nebo na Štítu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Tohle bude zajímavé.
    image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Ale Hlavne tie Oberynove štýlové podpätky
  • Ani jeden z nich nemá prilbu?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Ani štít, jsem zvědavý
    čím posvítí Oberyn Horovi do obličeje
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. června 2014
    @Ale No, hlavně kdyby s tím kopím za téhle situace
    BODAL a ne sekal tak jak by měl, tak Horu složí do dvou minut, protože by ho prostě trefil do hlavy celkem bez problémů, obzvlášť když Hora nemá štít. Takže jsem zvědavý, co s tím udělají aby to nevypadalo debilně.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Stannis_Baratheon Sundá si kalhoty.
    @JoeGyry Přilbu? Co blázníš? Jak by pak divák poznal, který je který.
  • Keď už Stannis nemal prilbu pri tom ako dobýval KL a liezol ako prvý na rebrík, tak už asi prilbu nebude mať nikto nikdy.
  • JayJay
    upraveno 2. června 2014
    @Montezuma3: Nevím, ale nestačilo by, aby si tu přilbu v záběru nasadili před bojem, aby i neznalý měl šanci zjistit, který z nich používá kopí a který meč? :o)
  • Nebudu spoilovat, nicméně souboj kopí vs meč se náramně vydařil. A konec mě donutil přehodnotit vše co jsem dosud viděl i přesto že jsem jej už dávno věděl.
  • Celý díl byla pěkná oddychovka, při které jsem vlastně čekal hlavně na konec. Pár věcí překvapilo. Byl jsem taky dost zvědavý jak z toho vybruslí Sansa s Malíčkem.

+ Hora a Zmije (natočeno skvěle vzhledem k počtu dialogů/monologů :D,
    nejděsivější leč očekávaná smrt.

- vzhled Sansy (vypadá jako temná Malíčkova společnice :D, navíc tady zjištění o tom jaký je Malíček bere celkem sportovně)
    ? Arya a Ohař (Tak pustí je dál nebo ne? Stále je to Arya Stark a pokud ji nevěří, je blbost, že by jí za smích nepotrestali.)
  • upraveno 2. června 2014
    no já se na souboj těším náramně a věřím že se povede, přece jen jde o to aby se bylo taky na co dívat a ne aby tam dvě minuty Oberyn uhýbal a sem tam bodl ;-) (musíte to vzít i z druhé stránky, kdyby všechno udělali přesně podle knihy, byli by to samí nudný scény s Brienne hledající Sansu a Sama jedoucího do Starého města, rozebírajíc vzhled stromů okolo a jaké jsou dnes vlny. Je pravda, že dost věcí mě taky štve, ale jinak si myslím že seriál je fajn...jen kdyby tam dali nějakou bitvu a ne jen kecy o tom jak dopadla!!! :spike: ), no a samozřejmě se těším co tam bude se Sansou a Malíčkem, protože poslední díly mě čím dál víc utvrzují v předpokladu že ho Sansa nakonec zabije (hle v seriálu to vypadá jako by začínala chápat hru) :king:
  • Grey Worm romance wtf, to už radšej scény z bordelu (a ani 12 ročné bradavky Missendei to nevynahradili)... Theon super, Sansa a Malíček super (aj keď tie šaty no). Clarke na <> ako stále, ale už mi je to je viac vtipné ako smutné čiže pohoda. Gifka Tyriona a Jaimeho pri pučení chrobákov zaplavia internet! Ale na záver som očakával grcku no :/
  • Grey Worm romance zobrazuje, ze otroci jen nevymenili jednoho diktatora za druheho, ale jsou nyni vcelku svobodni, co je na tom k nepochopeni? -_-;;
  • Grey Worm romance je je divná. Mohli tam nechat náznak ze začátku sezony, ale tady ten stalking, to už je trochu divný.

Epizoda tak nějak zatím 50:50 Sansa to zahrála dobře, ale podle mě sama ví že Petyrovi nemůže 100% věřit. A to jak tam pak přišla v tom černém, hotová Nemesis.. :) Taky se mi celkem líbil Meereen, to jak Mormont odjížděl, skoro mi ho bylo líto. No a nejzásadnější souboj... co by dělali bez střihače.. :D Jasné, většina ví jak to dopadne, ale vidět takhle na živo jak Oberyn prosere už jasný vítězství bylo děsivé, obzvlášť ten smashed-tomatoes effect na konci, trochu se mi udělalo blivno, ač mi to obvykle nevadí, no koukal jsem na lačno :D

Co se mi nelíbilo - už zmiňovaná GW+M=VSL, už to vážně přehánějí, to že nevyměnili jednoho diktátora za druhýho mohli ukázat i jinak než nenaplněnou láskou kastráta a překladatelky. Aryin smích - napřed jsem jako vyprsknul taky, než jsem si uvědomil že se to tam nehodí a že to bylo celkem trapný.
    @pavel Jak ti z toho mohlo bejt blivno? Já se u toho chechtal. Představa jak to vytvářej a připravujou
    rozmáčklý rajče
    musela bejt pro štáb strašná sranda. :twisted:
  • JoeGyry napsal(a):

Grey Worm romance wtf, to už radšej scény z bordelu (a ani 12 ročné bradavky Missendei to nevynahradili)... Theon super, Sansa a Malíček super (aj keď tie šaty no). Clarke na <> ako stále, ale už mi je to je viac vtipné ako smutné čiže pohoda. Gifka Tyriona a Jaimeho pri pučení chrobákov zaplavia internet! Ale na záver som očakával grcku no :/

Asi mam jinej internet
  • m1on: Ja bych v tom nektere umastence nechal, prakticky si nelze predstavit lepsi zpracovani teto sagy v ramci casovych a financnich moznosti, ale to se bohuzel neda mnoha ceskym sedlakum vysvetlit. Uz jen cekam kdy se objevi ten typek jako minule, ze to bylo cele nahovno :D
    :D časť musím zhodnotiť pozitívne, až na sebaodhalenie Sansy .. ale ináč StreetPizzaFace na nezaplatenie, až mi vyhladlo popri sledovaní, zaujímavo vytvorili Moat Cailin. Celkovo dobrá časť aj keď mi chýbala prilba a štíty.
  • a je to tam. odišiel Oberyn efektne a stále sa mi potvrdzuje, že aj keď ho dostal na lopatky a dostal tú priznanie- bez rečí, zabiť a potom byť šťastný bordeli... a takto Westeros prichádza o rudé zmije.....
    diel sa mi páčil- teda chudák Jorah, E.Clark nehodnotím
    čudnú loestory M a GW ignorujem, radšej, obe postavy mám rada a bolo otázkou času, kedy to pokazia
    Ramsay už nemá bastardov syndróm, ocko si ho všimol a uznal ho, jej.
    Sansa a Petyr- malá zmena ale páčilo sa mi to
    a náhodou smiech Arye bol v pohode, rozumiem jej, že po toľkom putovaní, najpr za mamou- mama zabitá, tak cez polovicu krajiny za ďalšou rodinou, príchod- up, zase neskoro, toto bolo vážení a milí, hystéria, že, čo viac sa ešte môže pokaziť
    diel má plus, prepáčte mi, potrebujem vreckovku za Oberyna
  • @hustey umaštěnec seš ty, jinak by ses tu furt nevozil po lidech co si náhodou dovolí napsat nějaké výhrady...

Jinak to že Sansa sama převzala iniciativu se mi líbilo, aspoň scénáristi ukončili představu že Sansa je pořád ta stejná blbá holka. Dress-code v Údolí se mi celkem líbil, ale už bylo vidět že se projevila změna kostýmní designérky, ale Gemma Jackson (ani nevím proč odešla), podle mě seriálu bude chybět.

Taky mi vadilo jak dělají z Ramsayho sympoše. Tahle postava je úchylnej zvrhlík, ne synek s nějakým komplexem z dětství.

@Marci pan jasné, chápu co měl ten smích znamenat, ale strážci na krvavé bráně těžko vycítí hysterii, když se jim malá šupačka vysmívá, před nataženými luky, smrti jejich lenní paní :)

Navzdory tomu se teď Ohař otočí a půjdou pryč, že tam nemá cenu vůbec jít.
    Ohař už má otravu, takže možná už v příštím díle ho Arya opustí, třeba uvidíme i Valar Morghulis, do Braavosu už to asi letos nestihne..

Škoda že Martin nenapsal pro Dorne bratra-dvojče Oberyna, protože Pedro bude chybět..
    Ramsay se koupe na Zimohradě a Sansa je už Sansa v plné parádě? Wtf? To už jsme v 8. díle 6. série? No snad ty WoW do příštího jara konečně dosmolí, jinak HBO vážně příjde o polovinu čtenářstva (dočasně).
    PS: Aryiono vyprsknutí mi přišlo jako jedna z úplně nejlepších scénaristických invencí za celý seriál. Palec nahoru.
  • Nitpicker napsal(a):

Theon se koupe na Zimohradě a Sansa je už Sansa v plné parádě? Wtf? To už jsme v 8. díle 6. série? No snad ty WoW do příštího jara konečně dosmolí, jinak HBO vážně příjde o polovinu čtenářstva (dočasně).
    PS: Aryiono vyprsknutí mi přišlo jako jedna z úplně nejlepších scénaristických invencí za celý seriál. Palec nahoru.

veľmi silno sa obávam, že Sansa si vlásky nenafarbí... a možno hej.
    niekde som čítala, že 6. má vyjsť v 2015 tak snáď hej. GRRM sa rozšupne a bude to tam
  • @pavel hej, hej, nebolo to práve uber rozumné, ale tak, keď si uvedomia/uveria kto to pred nimi stojí, zľutujú sa nad jej smiechom, dajú jej najesť a miesto, kde môže spať :D asi ťažko, lebo hovoríme o GOT :D ale vízia pekná, do toho sa stretne so sestrou a budú si po večeroch rozprávať ako zle im bolo...
  • @Marci pan já se tomu taky právě zasmál, ale pak jsem si říkal jak asi měla správně reagovat ta stráž.. Úplně vidím jak se Sansa s Aryou hádají, která na tom byla hůř :D Ne ne, já musela pít víno s královnou a kontrolovali mi menstruaci -- já cestovala půl světa, byla jsem zajatá, podvyživená, musela jsem zabíjet -- ale mě vnutili ženicha! :D
  • @pavel :D :D :D buď ich to spojí, alebo sa po jednom dni Arya otočí a radšej bude cestovať ďalej
  • marci pan: z poslednich informaci od Martina to vypada spis na 2016 nebo 2017 pro winds of winter, coz pochopitelne stve asi kazdeho :/

s.fík: ja jsem pro jakykoliv rozumny flame, nektere komentare si o to vylozene rikaji, tak proc toho nevyuzit :) proti smysluplne kritice nic nemam, ale tady se objevuje velmi zridka,....
  • @hustey nie.... zostávam žiť in denial.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.