Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire
Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire
Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
=D
Darth Sansa?
Čo sa týka scény s bratránkom Orsonom tak Alexovi Gravesovi sa podľa všetkého páčila
It’s really about the futility of where Tyrion is as he’s waiting for the trial by combat. We went in to rehearse, and Peter [Dinkage] and Nikolaj [Coster-Waldau] did the scene, and it was unbelievable. I didn’t prepare, Peter did. And Nikolaj did. I literally turned to David and Dan after rehearsal and said, “That’s one of the most brilliant scenes I’ve seen on the show.” I hadn’t digested how incredible it would be until Peter did it. It’s like you read sheet music, and then Yo-Yo Ma plays it.
@Depresor Tak bratrancovraždu navrhol Jaime, Tyrion tam nevyzeral, že by niečo vedel.
@svoa00 Vo svete GRRM platí "Pohovoríme si o tom keď sa vrátim" :D To je veta, ktorá činí ľudí mŕtvymi (Ned, Robert, Rhaegar...) To znie ako tie trápne príbehy, čo sa začínajú "No jednému môjmu kamarátovi sa stalo..." :D
@Benji
S tým súhlasím. Len niektorí tu majú pocit, že keď kritizujem, čo sa mi nepáči, tak to nemám rád celé. Ako hovoríš, on to nie je nedôstojný seriál, len tam je veľa zlých rozhodnutí zo strany produkcie.
Ono to nejak proste pritahuje pozornost(moji pozornost),
kdyz je to nejaka herecka co se me libi a jeste ze serialu, kterej sleduju:)
O te Leny vim a je to skoda:D
BTW.
kdyz uz pises o tech cgi scenach s draky, tady je jeden obrazek co by mnohe vysvetloval :D
Tiež to bolo posledný krát, čo ho videl.
Jo, to jsem čekal. V první řadě, obávám se že ti neodpovím esejí o psychologii, nějak to není můj obor. A budu stručnější.
Svou dlouhou esejí jenom potvrzuješ moji pointu, kterou jsi nepochopil. Každej odstavec mýho plivance nebyl útok na tvůrce seriálu, ale na zdejší uživatele. Ať se seriál vypořádává s tím a tím jak chce, pořád tady budou staří dobří Češi a Slováci kterejm to nebude stačit a pořád budou nadávat. A dost lidí tady nadávalo vyloženě na blbosti. Vidím, že s tím nic neudělám, tahle diskuze zjevně není pro mě.
A říkej si že jsem tě odbyl, v mnoha věcech ve svým moc dlouhým postu máš samozřejmě pravdu a poskytuješ pěknou konstruktivní kritiku. Jenže kdybych vyprodukoval podobně velkou reakci, akorát to ještě víc naštve místní mody, a sežere mi to kopu času, což teďka během zkouškovýho vážně nechci.
:king:
:king:
Pre mňa je to koniec diskusie (celý čas poukazujem na to, že tu sa nemeria dvojitým metrom, keď urobia ixs scenáristi, má to hlbokú pointu, keď tú pointu hľadáme inde, už sme hnidopiši), nebudem ti kradnúť čas učenia sa na zkúškové (mám doma príklad toho, aké to, napríklad v práve, môže byť ťažké učiť sa na to).
@Lodimar Yops, vedel som, že jedno mi tam chýba, len som si nespomínal ktoré :)
nj, a to je ten problém, ty to pořád vidíš jako čtenář a ne jako divák, a tady se řeší pohled diváka na vypravění z pohledu HBO. je dobré / je špatné? Kdo ví? V knize jsem byl celkem nasranej že Oberyn umřel, ani ne že bych ho tak bral, jen jsem raději chtěl vitěztví "těch dobrých" nad těmi "zloduchy".
Pořád se dokola řeší časová postoupnost a nebo vzdálenosti. S prominutím, ale už se na to vyserte! Devět s deseti diváku je to uplně fuk, berou to jako další seriál ale Spartakus, Borgiové a .... . Možná že to některé urazí, ale myslím že i Ti co to četli a i několikrát (včetně mě ) jsou někdy uplně mimo a musí vzít knihu a pohledat aby měli přehled jak to vůbec bylo. Jak už jsem napsal: díky za novou ságu, i když nesplňuje zdaleka mé představy pořád je to lepší než nic a nebo rezavým drátem do oka :-D
Ale snad i nečtenář vnímá ubohost rozhovoru před soubojem? To měla být nějaká filozofie nebo snad paralela k následujícímu souboji. Byl dlouhý, nudný, trapný a naprosto zbytečný. Nepřinesl ani emoce ani neposunul děj někam dál. Prachobyčejná vata. Vyvrcholení osmého dílu bylo hodně upocené. Zajímavější bylo vše okolo než samotný souboj. Jeho choreografie mi prostě přišla špatná. (Celkově se mi souboje v seriálu nelíbí. Zatím nejlepší byl asi mezi khalem a jeho pokrevním jezdcem a Jorahem s jedním z Dothraků.)
Nejvíc mě asi bavily emoce ve tvářích diváků - Tyriona, Jaimeho, Cersei.
Hora působil jako neohrabaná panda, navlečená do černého pytle. Děs a běs. Proč si nevzal štít? Proč si filmaři trochu nepohráli s kamerou a neudělali ho většího a děsivějšího? Proč tak hloupě řval? To snad měl být radši zticha.
Oberyn vypadal lépe. Bohužel, když chtěl přidat na obrátkách a zdramatizoval svůj výraz, tak to nějak nepůsobilo věrohodně, spíš směšně.
Nechápu, proč režiséři GOTu vůbec nepoužívají hudbu pro zesílení emocí.
Nechápu, jak to že Martinovi nevadí, že takhle mrvěj jeho dílo. Prachů má snad dost, takže v tom to není. No dnešní díl mě opravdu zklamal. A to hodně.
Tak som to pochopil ja.
K Sanse a hlavne Malíčkovi. Sansa sa určite nerozhodla na poslenú chvíľu svedčiť takto, rovnako tak Malíček nezveril svoj osud do jej rúk, na to je príliš veľký manipulátor aby takto hazardoval so svojim životom. Scénaristi šikovne nečitateľov postavili do role nič netušiacich sudcov aby svedectvo Sansy videli očami pánov z údolia, nie očami Malíčka. Za mňa palec hore.
To boli asi dve najdiskutovanejšie témy, k ostatnému nemám výhrad. Seriál treba chápať tak, že to nie je presná adaptácia kníh určená primárne čitateľom, ale dej je potrebné rozprávať tak, aby vtiahol aj nečitateľov -čo je hlavná skupina. Hľadanie kompromisu medzi týmito dvoma svetmi je úloha neľahká a až na pár drobností to zvládajú zatiaľ veľmi dobre.
Cat úspešne prirovnala vraždu jej manžela k strate hradu... Momentka z tretej série
Ležel jsem na pohodlném gauči. Zřejmě se mnou mluvíš v hádankách, podobně jako Tyrion s Jaimem.
No já jsem si při sledování toho "zabití" Hory dokonce myslel, že oni to scénaristi úplně změnili, páč vypadal opravdu kaput, a ve skutečnosti, kdyby ho tak propích, jak ho propích, tak to by nerozchodil ani Hora,