Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here

1568101114

Komentáře

• @Everett_Young
    je to proste krasna holka, co ti na to mam rict, nebo co na tom chces rozebirat?
    Kdybych to zacal rozebirat, tak stejne napises ze neene tobe se nelibi a ze nemam pravdu:)
    Ale to je normalni kazdymu se libi neco jinyho..
    me se libi Sophie
    :applause:
    image
    image
  • Everett_Young napsal(a):

@Chmur (a další, nechce si mi vás všechny označovat, tohle není facebook) - no, právě. Není na ní sice nic ošklivého, ale ani nic co by člověka zaujalo. Kolik "hezkých" holek/žen potkáš denně na ulici? Když se budeš dobře rozhlížet - typuji tak stovku (záleží na tom, v jak velkém městě žiješ a jak moc chodíš po ulicích). Jenže kolik z té stovky tě něčím zaujme? 1? 2? Víc ne. Sophie je naprosto tuctová. Takových holek znám hromady. Hezké, ale ničím nezajímavé. Průměrné. To je snad ještě horší (alespoň pro mě) než nějaká ta drobná vada na kráse. Proč? Protože jsou prostě všude kolem. Je jich hodně, jsou jedna jako druhá, jako přes kopírák. To že není ničím ošklivá z ní ještě nedělá hezkou. Na to by musela mít nějakou "přídavnou hodnotu" (a ne, nemyslím tím trojky prsa).

:-) pěkná definice.....pro mě je favorit Lena, akorát v civilu je mnohem pěknější než v její roli...a hlavně je fakt skvělá herečka viz například Aberdeen
  • upraveno 4. června 2014
    @Crocuta @Crocuta Moje láska k Cersei a Lannisterům obecně nezná mezí =D Ještě k souboji... Nevím přeně, kam tím oba geniální scénáristi mířili, ale v jednom díle měli Theonovo pokračující reekování, Boltony na Zimohradě, definitivně ztracenou Aryu, Sansu dávající se do kupy s vrchním šmejdem, který ji hahaha snad něco naučí a v tomhle seriálu to nejspíš bude kopulace (Aiden Gillen mě s tím hlasem už mimochodem hodně irituje), Tyriona na hranici příčetnosti a overkill celkem sympatické postavy (
    nebudu sem počítat situaci Tyriona, žádný soudný divák snad nevěří, že ho v příštím díle popraví
    ). Člověk by si řekl, že je toho dost na to, aby divákovi dopřáli aspoň malé zadostiučenění v podobě Hory křičícího bolestí nebo aspoň mrtvého (kdybych to nevěděla z předlohy, na základě jeho energie na konci bych usoudila, že bude prudit ještě hodně dlouho). Místo toho tu mále jenom nechutný úsměv jedné... ehm, ne tak sympatické postavy, ječící Elarii a zoufalství Tyriona. Neřeknu nic nového, ale jsou to D a D, kdo je tu ujetý, ne diváci. Snad opravdu budou mít v posledních dvou dílech víc soudnosti, na konstantní sérii deprimujících příhod se nechce dívat nikdo, ať už tam dají jakýkoliv počet bradavek. Co jim přiznávám, tak to je to, že ke smrti Oberyna byl aspoň build-up, takže na většinu diváků asi zapůsobila víc než Rudá svatba. Té v celé sérii předcházelo snad pět scén s degradovanými postavami, což se naštěstí v případě Oberyna nestalo.
  • To že ti přijde tuctová everete, neznamená že tuctová je ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Lord Corbray tam je, jen se nijak neprojevuje.

Rozbor epizody 4x08 - Vraždící rajčata požírají Pedra Pascala

Malá škodolibá potvůrka a největší smolař v dějinách - Tak tomuhle se říká smůla. Jen doleze do Údolí, tak je Lysa pod drnem. Upřímně jsem se taky smál. A Aryin smích nezní uměle, Maisie se takhle směje normálně, stačí kouknout na twitter. Jinak zbytečná fillerová scéna a kdybych nebyl na seznamu lidí kteří se k Maisie nesmí na kilometr přiblížit ze soudního zákazu, tak bych z té scény nebyl vůbec nadšený.
    A jestli Ohař dojede na kousnutí od Bitera místo na pořádné zranění, tak to bude působit opravdu ale opravdu debilně. A proč u sebe vlastně nemá svojí psí helmu?

Mám takový tušení, že ji zahodil v Králově přístavišti, když utekl z bitvy na Černovodě. (v seriálu)

• svoa00 napsal(a):

Sansu dávající se do kupy s vrchním šmejdem,...

Copak, to se dostala do ruky Ramsayovi i ona? :o)
  • @Jay Nay, Ramsay je kategorie psychopat, šmejd ho nevystihuje :king:
  • @svoa00: Malíčka šmejd nevystihuje také ani zdaleka. Prostě není to ten typ, co se vám vnutí do baráku, vykecá z jalovice tele, přinutí koupit vysavač a přemluví vás k zavraždění krále, protože "to přece nutně potřebujete"... eh počkat, jo, tohle přesně Malíček je... :o)
    Mellien napsal(a):

To že ti přijde tuctová everete, neznamená že tuctová je ;)
    image
    :D :D

• Gorgloj napsal(a):

@Matej wikipedie to jistí en.wikipedia.org/wiki/Buckler ;)

Jinak když budeš chtít obrázek tak to napiš do google a bude jich tam dost :D

Spíš jsem trochu reagoval na ten anglický výraz, obvykle se nazává (pukléř či pěstní štítek) :) jinak vpoho
  • @Blackfish On ho mohl dorazit, prostě chtěl z něj vynutit přiznání, protože v tom souboji nechtěl jenom zabít Horu (pokud měl otrávené kopí, tak je Hora mrtvý už jenom díky škrábanci na achylovce), ale především vynutit z něj přiznání, že všechno dělal z příkazu Tywina.. ale dojel na to, to je fakt..
  • Teda ale musím říct, že Oberynova smrt byla udělána velmi nechutně. Mohli být trošku více zdrženliví... Sám jsem si pokládal otázku, zda je fyzicky možné někomu rozmáčknout hlavu, myslím, že ne.
  • @wingmaster Tak myslím, že minimálně Hora z knížky na to sílu má (a asi i ten Islanďan, co ho hrál, přeci jen tahal auta na zádech :-D), ale že by ta hlava takhle "vybuchla"? To asi ne... Tohle vypadalo, jako by měl Oberyn místo mozku trhavinu. :-D
  • sveva napsal(a):

@wingmaster Tak myslím, že minimálně Hora z knížky na to sílu má (a asi i ten Islanďan, co ho hrál, přeci jen tahal auta na zádech :-D), ale že by ta hlava takhle "vybuchla"? To asi ne... Tohle vypadalo, jako by měl Oberyn místo mozku trhavinu. :-D

Stisk Horových rukou lze v tomto případě přirovnat ke svěráku, když strčíš někomu hlavu do svěráku a utahuješ, tak se rozmáčkne a tlakem ti asi trochu vyšplouchne - názor laika. Takže bych tomu i věřil nicméně je to jen seroš. :) Na druhou stranu co je lepší, rozmáčknout mu hlavu nebo mu jí ocelovou rukavicí rozmlátit na kaši? :)
  • @wingmaster Bylo to jak ze zombie komedie. A ano, IMHO to přepískli.
  • @Matej Rozmlácení hlavy na kaši jsem už viděl v Black sails a bez rukavice.

• Tak to vypadá, že se obavy naplnily, vážně budou dvě bitvy spojený do jedný :roll:
  • @sveva Já nepotřebuji ke štěstí fanoušky. Stačí mi zástup mých věrných haterů, kterým teče pěna od úst při každém rozboru ;-)

@sveva Já nepotřebuji ke štěstí fanoušky. Stačí mi zástup mých věrných haterů, kterým teče pěna od úst při každém rozboru ;-)

Když už nic vždy se u nich aalespoň zasměju takže "thumbs up" :)
  • Mikjan napsal(a):

Tak to vypadá, že se obavy naplnily, vážně budou dvě bitvy spojený do jedný :roll:

Why so sure?
    Jaké dvě bitvy myslíš??
    Matej napsal(a):

Why so sure?
    Z tohole traileru sem mel pocit ze ty posledni 2 epizody budou spojeny do jedne...ale to asi urcite nehrozi aby si taklhe zkratili stedovanost.
    Me by se to ale hodne libilo...kdyby tam teda bylo hodne mamutu a obru, protoze ser Alliser je jete nikdy nevidel :D :D

@Everett_Young
    skromny to chlapec:)
  • Jo a ještě bych se potřeboval zeptat, jak se píše spoiler. Nějak mi to tam nikdy nejde ,,ukrýt".
  • @wingmaster
    oznacis vetu co chces ukryt a pak zmacnes tu ikonku s otaznikem
  • @Matej @wingmaster - no, četli jste knihu? pokud jo, tak
    se jedná o útok styrovy skupiny z jihu a manceho armády ze severu, které se neodehrály najednou, ale po sobě
    .
    dva díly do jednoho nespojí, jsou známa data premiér.
  • @Everett_Young musím s tebou nesouhlasit ohledně Sophie. Podle mě mnohem hezčí než taková Masie a to že je "tuctavá" jak říkáš tak to platí i o Masie a hlavně taky o tý Myrandě a z ní seš taky vypleskanej jak nikdo a přitom není o nic lepší než Sophia nebo nám řekni její "přidanou hodnotu"
  • @Mikjanavos
    Díky. Jojo, četl, ale paměť mě teď trošku vypověděla službu. Přeci jen těch 5000 stran je docela velké sousto. :)

• Mimochodem, myslíte, že v téhle sérii dojde i na Tywina??
    wingmaster napsal(a):

Mimochodem, myslíte, že v téhle sérii dojde i na Tywina??
    Dojde a dost lidí to čekat nebude :D

Hele, přijde mi, že je seriál je proklínaný né až tolik pro jeho čistou kvalitu ale pro svou kvalitu, že je natočený podle oblíbených knih.... jsou mnohem horší seriály, s banální zápletkou a tísíckrát omletým dějem. Ale jelikož je to podle knihy kterou mám rád, proto na tom budu hledat všechny chyby a neodpustím. (a nejde jen o odchýlení od děje knih).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.