Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire
Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire
Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
My name is Oberyn Martell.
You killed my sister. Prepare to die...
:-D
Hello. Do you have time to talk about the Jesus?
@JoeGyry Přilbu? Co blázníš? Jak by pak divák poznal, který je který.
+ Hora a Zmije (natočeno skvěle vzhledem k počtu dialogů/monologů :D,
- vzhled Sansy (vypadá jako temná Malíčkova společnice :D, navíc tady zjištění o tom jaký je Malíček bere celkem sportovně)
? Arya a Ohař (Tak pustí je dál nebo ne? Stále je to Arya Stark a pokud ji nevěří, je blbost, že by jí za smích nepotrestali.)
Epizoda tak nějak zatím 50:50 Sansa to zahrála dobře, ale podle mě sama ví že Petyrovi nemůže 100% věřit. A to jak tam pak přišla v tom černém, hotová Nemesis.. :) Taky se mi celkem líbil Meereen, to jak Mormont odjížděl, skoro mi ho bylo líto. No a nejzásadnější souboj... co by dělali bez střihače.. :D Jasné, většina ví jak to dopadne, ale vidět takhle na živo jak Oberyn prosere už jasný vítězství bylo děsivé, obzvlášť ten smashed-tomatoes effect na konci, trochu se mi udělalo blivno, ač mi to obvykle nevadí, no koukal jsem na lačno :D
Co se mi nelíbilo - už zmiňovaná GW+M=VSL, už to vážně přehánějí, to že nevyměnili jednoho diktátora za druhýho mohli ukázat i jinak než nenaplněnou láskou kastráta a překladatelky. Aryin smích - napřed jsem jako vyprsknul taky, než jsem si uvědomil že se to tam nehodí a že to bylo celkem trapný.
diel sa mi páčil- teda chudák Jorah, E.Clark nehodnotím
čudnú loestory M a GW ignorujem, radšej, obe postavy mám rada a bolo otázkou času, kedy to pokazia
Ramsay už nemá bastardov syndróm, ocko si ho všimol a uznal ho, jej.
Sansa a Petyr- malá zmena ale páčilo sa mi to
a náhodou smiech Arye bol v pohode, rozumiem jej, že po toľkom putovaní, najpr za mamou- mama zabitá, tak cez polovicu krajiny za ďalšou rodinou, príchod- up, zase neskoro, toto bolo vážení a milí, hystéria, že, čo viac sa ešte môže pokaziť
diel má plus, prepáčte mi, potrebujem vreckovku za Oberyna
Jinak to že Sansa sama převzala iniciativu se mi líbilo, aspoň scénáristi ukončili představu že Sansa je pořád ta stejná blbá holka. Dress-code v Údolí se mi celkem líbil, ale už bylo vidět že se projevila změna kostýmní designérky, ale Gemma Jackson (ani nevím proč odešla), podle mě seriálu bude chybět.
Taky mi vadilo jak dělají z Ramsayho sympoše. Tahle postava je úchylnej zvrhlík, ne synek s nějakým komplexem z dětství.
@Marci pan jasné, chápu co měl ten smích znamenat, ale strážci na krvavé bráně těžko vycítí hysterii, když se jim malá šupačka vysmívá, před nataženými luky, smrti jejich lenní paní :)
Navzdory tomu se teď Ohař otočí a půjdou pryč, že tam nemá cenu vůbec jít.
Škoda že Martin nenapsal pro Dorne bratra-dvojče Oberyna, protože Pedro bude chybět..
PS: Aryiono vyprsknutí mi přišlo jako jedna z úplně nejlepších scénaristických invencí za celý seriál. Palec nahoru.
niekde som čítala, že 6. má vyjsť v 2015 tak snáď hej. GRRM sa rozšupne a bude to tam
s.fík: ja jsem pro jakykoliv rozumny flame, nektere komentare si o to vylozene rikaji, tak proc toho nevyuzit :) proti smysluplne kritice nic nemam, ale tady se objevuje velmi zridka,....