Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here

2456714

Komentáře

• Akorát nechápu ty titulkový sekvence letos. Orlí hnízdo vůbec nedají, ale dají tam ruinu MoatCailin. A Zimohrad tam drží i když už tam dvě sezóny vůbec nebyl. Aspoň dneska jsme ho viděli ze vzdálenosti několika líg .. Teda ne že by na opening credits nějak záleželo, spíš takový postřeh..
  • @hustey teraz neviem či si s tým Šedým červom robíš srandu alebo nie. Chceli ukázať že otroci len nevymenili jedného diktátora za druhého? Ako? Tým že Dany dáva teenagerske rady Missendei, ktorej dala slobodu už v minulej sérií?
    Tým že ukážu že láska nie je len o sexe, keďže aj chalan bez penisu sa môže zamilovať. Ale zároveň scéna pred tým je nahé kúpanie v jazere, aby splnili kvótu tits per episode?

Len zbytočné naťahovanie deju v Essose, radšej mohli ukázať ako šiel Hizdahr vyjednávať mier, keď už tam chceli ten Essos.
    Proste len knižný materiál nestačí tak znova tam davaju zbytočnú zápletku ala Bran x Jon, ktorá nikde nevidela. A tento krát chcú asi brnkať na struny zamilovaným teenagerom tak tam dali smiešnu love story...
  • Teď jak o tom přemýšlím, tak pan Martin ty svoje postavy zabíjí zcela proti rozumu. Není umění zabíjet postavy, ale chtělo by to, abych se čtenář o nějakou postavu bál. Taková postava by byl v budoucnu zcela jistě zrovna Oberyn a nechat jít zabít jen chvíli po tom, než se objeví, aniž by si čtenář k té postavě udělal nějaký cit, je prostě amatérské. Takových postav je tam spousta.
  • upraveno 2. června 2014
    Joe Gyry: srandu si nedelam, co jsem cetl vysvetleni reziseru i pripadne "znalcu" na westeros.org, tak se vsichni priklaneji k teto myslence, ze ma scena divakum priblizit zmenu zivota z otroku na temer "svobodne" bytosti. Souhlasim s tim, ze by to bylo mozne udelat lepe, ale vzhledem k tomu ze je herecka Missandei opravdu sikovna, ani to prilis nevadilo :) (knizni material nestaci, eh? je to prece uplne naopak)

Ad. Missandei - pokud jsi cetl knizky a daval pozor, tak je tato postava velmi zajimava, rozhodne to neni typicka pubertalni divka, ktere by mela davat blondyne rady. Je dokonce dost mozne, ze vzhledem k jejimu (kniznimu) veku a neuveritelnym znalostem a schopnostem vnimani se jedna o zastupkyni Deti lesa ci Faceless Ones (http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/82748-missandei-is-a-faceless-manwoman-perhaps-izembaro/), ktera je s blondynou prave kvuli tomu, aby mela co nejblizsi vliv na tuto zasadni dejovou linku (a potencialne na draky).
  • To ticho už bude asi folklor po osmých epizodách :D
  • Marci pan napsal(a):

@pavel :D :D :D buď ich to spojí, alebo sa po jednom dni Arya otočí a radšej bude cestovať ďalej

Sansa by mohla poznat na vlastní kůži, jak umí Arya se svou jehlou vyšívat
    :dance: btw i v knihách by se mi takový konec pro Sansu líbil :applause:
  • Kalam Mechar, stym zabijanim si podla mna vedla. prehra v suboji znamena zvrat pre dalsich par knih.
    ak by oberyn vyhral, tywin by zostal na zive, tyrion by nesiel na vychod ale do Dorne a neviem co by tam robil okrem sexu kade tade. cely pribeh by isiel uplne inym smerom
    prave tato smrt bola podla mna daleko dopredu naplanovana. a to je oberyn moja oblubena postava - aj za tak kratky cas
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Montezuma3 napsal(a):

@Stannis_Baratheon Sundá si kalhoty.
    @JoeGyry Přilbu? Co blázníš? Jak by pak divák poznal, který je který.

no Horu by poznal možná i slepec
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. června 2014
    hustey napsal(a):

Ad. Westeros: nektere mozna prekvapi, jak je cely svet velky a westeros na nem pusobi jako malicka cast :) http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/World_Of_Ice_And_Fire.jpg

To sem síce ani trocha nepatrí, ale prečo by to malo prekvapiť? Toto ani nie je celý svet. Len polovica. Severná pologuľa.
    Keď už teda nám sedlákom musíš vysvetľovať to, o čom sme už dávno diskutovali v priradenej téme...
  • @Gepeto :applause: :applause:
  • @M1on
    chtel sem ti sem poslat krasnej obrazek, ale zase bych dostal sprda od mistnich velitelu :D

missandei :applause: :applause:
  • @M1on: whatever vidlak, smazano
  • Že bychom se dočkali mamutů? Ty velký nohy v 0:11 asi nebudou patřit obrovi :)
  • @David23 Ale prd. Proč tam neni vidět celý tělo, jenom někdo oblékl chlupatý nohavice a dvakrát šlápl do sněhu. Zvukaři k tomu udělali zvuk a hotovo.
    upraveno 2. června 2014
    @M1on Tak živého mamuta si dovoliť už určite nemôžu =D
    Ja verím, že pri tom šetrení na efekty za tento čas sa dočkáme aj niečoho viac, hoci ono prachy sa väčšinou dávajú na epku oddelene.
  • davule23: Mamuti jsou potvrzeni stabem, melo by to byt cool.
    image
  • Je to mamut. Dokonce jde i vidět i chobot.
  • Achileus napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

@Stannis_Baratheon Sundá si kalhoty.
    @JoeGyry Přilbu? Co blázníš? Jak by pak divák poznal, který je který.

no Horu by poznal možná i slepec
    To mi připomíná památný souboj prince Jasoně s obrem Kolodějem - tam také bylo oba soupeře těžké rozeznat
  • @Lord Stark No vidíš, toho chobotu jsem si ani nevšiml :D
    @Gepeto Co takhle vykoupnout Emilii a za její honorář koupit opravdovýho mamuta? Seriálu by to neuškodilo, možná by i pomohlo.
  • @M1on Jeho troubení by určitě znělo příjemněji než její hlas =D
  • @JoeGyry nesouhlasim "knižní materiál nestačí", bohužel HBO se dalo vlastní cestou nám zatím neznámou a tak se tam čím dál víc objevují věci které dle předlohy jdou mimo mísu. Prostě je to taková jiná (možná divná)sága IaF.

@Kalam Mekhar To je asi spíš problém toho jednotlivého čtenáře/diváka jak rychle a jak moc přilne k nějaké postavě. Amaterské? GRRM tím zabijením nastavil vysokou laťku už první knihou a tak bude mít problém to překonat nebo vyrovnat. A on se snaží!!! Na můj vkus až moc:(
    @redhrad Jenže první kniha je v pohodě. Strach o Neda a následná smrt. Už ke konci trojky je to jen šokovat čtenáře, kterou postavu zabije a takhle pokračuje do teď a vytváří kvůli tomu i nové postavy(viz Tanec s Draky). V podstatě to na mě jako na čtenáře vůbec nepůsobí žádné emoce. Hmm on umřel Oberyn - a co jako?
    Ygritte
    a ? To taková smrt Trulla z Malazu? Dalších 24 hodin sem z toho nechápal....
  • @Kalam Mekhar
    SoIaF často přirovnávají k válce růží, když si vezmu, kolik tam umřelo "hlavních postav", krom toho Oberyn je spíš vedlejší postava,
    stejně tak Ygritte, a dej si to do spoileru nebo se tu budou lidi čílit že knížky nečetli a tys jim řekl kdo (pravděpodobně) v příští epizodě umře..
  • No tentokrát z toho mám dost rozporuplný pocity :(
    Útok Divokých- Ta scéna s Fialkou byla blbá. Zbytečně natahují :(
    Sansa a Petyr- No jako scény byly dobré,ale vadí mi že se opět vyzradilo víc než se mělo
    Arya a Sandor- Natahované. Už mě to ani nebaví.
    Theon- Ten byl dobrej :) Jako vždy :D
    Oberyn vs Hora- No čekal sem trochu víc ale nezklamalo.
    Jaime a Tyrion- Tak to bylo vtipný ale opět zbytečně natahovaný :D
    ARYA
    Maisie má neskutočne rozkošný smiech. Ten výbuch bol perfektný. Bol síce nevhodný a nedokončili líniu, ale bol to taký presný smiech čitateľa. Už ani človek neplače nad smrťou postavy. Už nesmúti nad zmareným plánom. Už sa len takto zúfalo smeje.

Keď si to vezmeme - sledovala ako jej otca sťali, zistila, že jej bratia boli zavraždení, pred vstupom do hradu s matkou a bratom boli v tom okamihu zavraždení a teraz jediná nádej pre ňu a Sandora, kam by sa dvaja tuláci mohli uchýliť, bola zmarená krátku dobu predtým. Tiež by som sa tak smial.

+

SANSA
    To jej vyznanie bolo trocha umelé. A keď už chceli, aby bola taká "samostatná", mohla to lepie interpretovať, takto len jemnučko upravila pravdu. V podstate ani neklamala. Takisto to bola až príliš dlhá scéna. Ale páči sa mi, kam to s ňou smeruje (zatiaľ). Navyše mala na konci pekné šaty.

0

JON
    Samwell: ,,Mal som to vedieť, útočili na dediny okolo, mal som vedieť, že pôjdu aj do Krtinca."
    =D Tu som sa nezdržal... Na toto sa nedá povedať nič len "Áno, Sam, mal... Mal si to vedieť... Všetci to čakali..."

Páčilo sa mi však, ako sa Fialka v podstate nebála, mala strach o svoje dieťa, ale neprišlo jej to ako divokej až tak desivé. Ten pohľad v sebe mal skôr hnev než strach. Pekné.

0

TYRION
    Ten rozhovor bol celkom pekný, jemne vtipný, len mi stále odchádza pointa... Ech? Nuž, filler. Skôr kazil dojem. Oberynove predvádzanie s kopiou mi vadilo - čakal som, že odletí ako vrtulníček. Ten boj bol mierne divný, nie som si istý, či dosť realistický. Zato vskutku napínavý (najmä ako čitateľ som každým pádom čakal, že sa to už stane). A jeho smrť bola krvavá, brutálna... No vo mne teda zanechala dojem. To bolo strašné. Keď si človek predstaví, ako to nečakal, následne tlak v očiach, tá bolesť a des a rup... A Ellia to dokonale zakončila, ten krik a roztrasenie bolo perfektné. A Tyrionov tupý výraz na nezaplatenie "Well...Fuck" :D

+

DAENERYS
    Och můj krávo... Hrôza.
    Barristanov čestný krok sa mi páčil. Dany už menej. V knihách bolo dobré, že akokoľvek ju to rozčúlilo, to ešte (ak som čítal dobre) nebol dôvod na vyhnanie preč - iba na vyhnanie do kanálov. Jednoducho Jorah jej vysvetlil, že sa zmenil, že keď ju videl v tom ohni, obrátil sa, že to odpustenie vrátil. Dany pochopila, že mu išlo len o domov a akonáhle našiel nový domov, u nej, zmenil sa. Ochladla voči nemu a nezabudla. Ale takto? Tak on to ešte vráti, prestane a jediné, čím sa hlavne previní, je že sa nepriznal a ona vyťahuje zase Uchvatiteľovich psov? To mi prišlo viac blbé, Jorah jej to ani nevysvetlil riadne. Zachránil to len argument o dieťati.

Lovestory Missandei a Greyworm je proste len divná. Ak tam už chceli dať nejaké emócie, tak to sa nemali obaja tváriť, akoby diskutovali o dnešnom obede. A ja sedlák nechápem, že tým chcú ukázať, ako sú skutočne voľní? No to sa dalo aj jednoduchou a krátkou debatou (počas prekladateľskej lekcie), toto bol len blbý filler.

-

THEON
    Páčilo sa mi, ako podtrhli "pôjdeme domov" a šups stiahnuť z kože. Aj spôsob mluvy. Theon je správne zlomený. Ale inak neutrálne pocity. Pokazil to rozhovor Roosea a Ramsayho. Nejako sa mi nepáčil. Pri tom jeho "Čo vidíš" som si spomenul na scénku zo Stardustu.

0

2/6 rádobybodov (tretinový úspech). Veľa fillerov. Málo Maisie... +1 len za finálnu bitku...
  • Doufám jen, že to na co koukala Boltnovic rodinka nebyl Zimohrad. V opačném případě, mno už to tu někdo řekl, HBO si jde vlastní cestou, aspon můžou být čtenáři překvapeni a hůře se odhaduje. Stejně si rejpnu :D Pěkné letní počasí na severu asi ta meteorologická předopvěď kterou jsem četl v knihách moc nevyšla :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Už jsou titulky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.