Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here

1246714

Komentáře

• Eh, tohle byl divný díl. Daenerys a spol. tentokrát fajn. Theon a Boltonové celkem fajn. LOL Sansa... jaká to najednou herečka a femme fatale na konci. Ve své nastavené linii z ní dělají... Malíčkovu děvku? Naše Sansa je v seriálu každopádně mrtvá, vypadá to, že z ní bude nějaká rádoby Cersei. Souboj na konci byl asi největší overkill od zlaté koruny. No a úsměv Cersei - zajímalo by mě, kolika jejím obhájcům došlo, že jsou naivní blbci :twisted:
  • No dopr... tak ten konec byl teda fakt "chuťovka". Já nevím, proč u sledování GoT vždycky jím... :-D

Dneska byly v dílu hodně dobré i hodně špatné scény, úplný konec to naštěstí zachránil. To byl WTF moment, jaký má ve správné epizodě GoT být. :-) 7/10

Předně si mohli odpustit ty dvě naprosto zbytečné (a nekonečné) scény - Missandei a Šedý červ a meditace o bratranci Orsonovi. Btw. Missandei má jen jedny šaty, že si je musí prát nahá? :-D

Naopak se mi hodně líbila Sansa, Sophie Turner to zahrála skvěle (já věděla, že hrát umí, už to párkrát ukázala), konečně začíná taky hrát hru. S knížkami to zatím sice moc nekoresponduje, ale tohle je asi jedna ze změn, která se mi líbí. Akorát moc nechápu, proč na konci vypadala, jako by se přidala k Nightwish.

Ramsayho nějak polidštili, parchanti. Je to vlastně jen chudáček, co touží po tatínkově přízni. Ale dneska byli prostě Ramsay a Theon perfektní. A následně scéna na kopci "Co vidíš?" možná nebyla geniálně napsaná, ale vizuálně úchvatná, za to velkej palec nahoru. Když pak přijížděli Boltoni k Zimohradu, úplně se mi otevírala kudla v kapse. To je tak nehorázná drzost...
    doufám, že je Stannis brzo vyštípe.
    Nemyslím si, že měli teleport. :-D Beru to tak, že to setkání a pak příjezd k Zimohradu se staly dlouho po sobě, akorát to dali do jedné epizody, aby to nepůsobilo tak rozkouskovaně.

Zdálo se mi to, nebo Daenerys celou dobu koukala do blba (a tím nemyslím Joraha)? =D Alespoň dneska nebyla přehnaná artikulace... Emilii je třeba chválit i za maličkosti.

Závěrečný souboj na mě působil docela dobře, i když byl nějak podivně sestříhaný. Pedro Pascal byl skvělá Rudá zmije, všechna čest. A doufám, že Gregor bude trpět dlouho předlouho... :evil:
  • Až na toho zdlouhavého Orsona skvělej díl. Linka s Missandei byla fajn. Souboj na první zhlédnutí úchvatnej. U mě velká spokojenost
  • Právě, že v knize je měla na hnědo už mnohem dříve a vypadalo to, že v seriálu tomu tak nakonec nebude...ad drozdí šaty:)
    image
  • Ninkwen napsal(a):

Právě, že v knize je měla na hnědo už mnohem dříve a vypadalo to, že v seriálu tomu tak nakonec nebude...ad drozdí šaty:)
    image

image
  • A já se směju všem, co jim to, že si Bolton bude hřát zadek na Zimohradu, přijde tak hróóózně pobuřující. Nebo zničený Led. Co je proti tomu pár mrtvol a psychicky narušených.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Do praku! Co se to v tom Údolí děje? :-s
    Čumím na to a říkám si: Jo dobrý, proč né. Pak si říkám: Sakra, co je to za kravinu a kdo je do prdele tohle? Pak mě zase něco překvapí a říkám si: OK proč né, tohle není špatný. Změna k lepšímu, to jo. Ale stejně mě ta změna sere. Bojím se co bude dál a pak baf, vyskočí na mě toto a já si říkám: Joo je too cool a zárověň je to taky pěkně zvrhlí a divný. Žere mě ta změna a zároveň i docela baví. Jsem z toho zkrátka takový zmatený. :anxious:
  • K teleportům - snad byste nechtěli titulky "o 2 měsíce později" jako v odpoledním seriálu

Z úsměvu Cersei mi bylo víc na blití než z Martellova mozku na dlažbě :-@
  • Tak jsem se u vás konečně zaregistroval, a musím si tady vylít srdíčko ohledně pár věcí. Nejdřív konkrétně k dnešní epizodě:

Nevím, proč se tady strhl takovej hejt proti Missandei a Grey Wormovi. V Tanci přece zabijou pár Neposkvrněných na cestě z bordelu kde se byli "mazlit" s děvkama. V knize to bylo něco na styl "i ti co nemají mužské části, pořád mají mužské srdce". Myslíte že by tohle fungovalo jako vedlejší poznámka, co by řekli Daenerys v epizodě kdovíkdy? Ne, je mnohem názornější ukázat tenhle vztah mezi dvěma postavama, který diváci znají a trochu líp je vykreslit. Vždyť to bylo nad úroveň obyčejný Daenerys v 4. sérii. "Romantika pro teenagery", cože?

Dialog o smrti brouků byl podle mě jedna z nejlepších věcí co kdy do seriálu přidali. Interpretujte si to jak chcete. Je GRRM ten debilní bratránek a jsou brouci jeho postavy? Jsou debilní bratránek Tywin a Cersei, a Tyrion se nepřestává divit proč ho pořád chtějí zabít? Nebo snad bratránek symbolizuje bohy, kteří si krutě hrajou s lidma dole?

Oberyn neměl přilbu, Oberyn neměl štít, Oberyn bojuje nereálně s kopím. Určitě někteří z vás jezdí na dřevárny, nebo dělají historickej šerm, takže tomu rozumíte, ale pochopte že to nikdy nebude přesně podle vašich představ. Ježiši, čtete Píseň a pořád čekáte že se vám vyplní vaše představy... :D

Přijde mi že kopec lidí tady nechápe že televizní seriál má a musí používat jiný vyprávěcí prostředky než kniha. Seriál taky sledují hlavně lidi co knihy nečetli, nevidí na každý druhý stránce napsaný kdo je kdo, co se stalo kdy a kde. Bohužel tohle se jim musí vysvětlit aby příběh pochopili i oni a to nejde jinak (bez voiceoverů a kdovíčeho) než že si o tom postavy povídají.

Tím nechci obhajovat D&D. Hodně věcí i podělali. To že Jaime zabil svýho bratrance v druhý sérii, totálně proti jeho filozofii, nebo sňatek Talisy a Robba podle náboženství Sedmi, abych vyjmenoval pár drobností. Emilia Clarke mě už taky svým herectvím irituje, zato Kit Harrington a Sophie Turner podle mě postoupili o stupínek vejš poslední sérii.

Teď ale celkově: Všichni milujeme Bouři mečů, která je opěvovaná za ty obrovský zvraty, který se většinou týkají velkejch nečekanejch smrtí. A teď tady čtu, jak Martinovo zabíjení postav už vyšlo z módy a že moc tlačí na pilu. Po Oberynově smrti v seriálu? Uhh, cože?

Příběhový linky jsou napřed, pozadu, pořád špatně. Vždyť Sansa má v Hostině 3 kapitoly a v Tanci žádnou. Bran to samý, Hostina nic a Tanec 3. Za to na Zimohradě nebo na Zdi se toho odehraje kopa. GRRM bohužel píše tak rychle jak píše. Jak tohle chcete řešit? Jít v ději napřed? "Zatracenej seriál vyzrazujou mi co jsem ještě nečetl." Vyplnit to vatou? "Nuda, zase vata od tvůrců seriálu." Ach jo. Uznávám že vata s Ashou/Yarou byla nesmyslná, zato dění u Krastera se podle mě povedlo (Jojenovy haluze, zmatenej Hodor kterýho Bran "přinutil" zabít...).

Tam je sníh, tam není, tohle prostředí je moc teplý na King's Landing (i když jsem zvědavej, jak Chorvatsko později plánujou zasypat sněhem). Dochází vám že ten seriál natáčí lidi z masa a kostí na planetě Zemi kde jede jaro/léto/podzim/zima a ne ve Westerosu kde si to lítá jak chce a postavy tam vstávají z mrtvejch? Asi ne.

Vím že tady sám ventiluju, ale nemůžete to brát trochu víc s klidem? Zatím asi nejlepší epizoda 4. série byla divnej patchwork. Současná top TV tvorba asi nám Čechům nestačí. Hůř to podle mě vypadá jen v diskuzi na ČSFD, tam už to radši ani nečtu.

Peace out.
  • upraveno 2. června 2014
    @Jitka Tak ono by úplně stačilo kdyby Moat Cailin bylo až v 8. díle 5. série a následně to vzít hezky pomálu třeba přes White Harbor (příležitost představit trošku víc Manderlye, vynechání Barrowtonu chápu) a dorazit hezky do zasněžené ruiny...
    @schneck "Je GRRM ten debilní bratránek a jsou brouci jeho postavy?" :-D Tohle je super postřeh.
  • @schneck Napsala bych ti, že si koleduješ, ale vypadá to, že to tu nějakou dobu sleduješ, tak snad víš do čeho jdeš.... :-D
  • Kdyby chyby ;-)

Proč bratránek zabíjel brouky? Protože mohl...???
  • JoeGyry napsal(a):

Grey Worm romance wtf, to už radšej scény z bordelu (a ani 12 ročné bradavky Missendei to nevynahradili)... Theon super, Sansa a Malíček super (aj keď tie šaty no). Clarke na <> ako stále, ale už mi je to je viac vtipné ako smutné čiže pohoda. Gifka Tyriona a Jaimeho pri pučení chrobákov zaplavia internet! Ale na záver som očakával grcku no :/

No tak sem se kouknul, no a cooo? Jsem rád že jsem se kouknul...a bradavky má Míša moooc hezký :)
  • sveva napsal(a):

@schneck Napsala bych ti, že si koleduješ, ale vypadá to, že to tu nějakou dobu sleduješ, tak snad víš do čeho jdeš.... :-D

Sleduju a jsem si plně vědom do čeho jdu. Obyčejně se ani moc nezapojuju do internetovejch diskuzí, ale diskuze pod epizodama tady na icefire.cz mi začaly vařit krev v žilách víc jak dneska Oberynovi při fightu...
  • @schneck Slova jsou vítr ;-)
  • @schneck @schneck Ber to jako já. S vědomím toho, že 95% věcí, které se tady kritizujou jsou absolutní prkotiny, ti z pročítání tohohle fóra nakonec takto nepřímo vyjde, že GoT je prostě setsakramentsky dobrej seriál. :-)
  • Jitka napsal(a):

@schneck Slova jsou vítr ;-)

A vítr z mých úst nemá větší cenu než vítr z mojí zadnice? :-D To chceš říct?
    Nitpicker napsal(a):

@schneck @schneck Ber to jako já. S vědomím toho, že 95% věcí, které se tady kritizujou jsou absolutní prkotiny, ti z pročítání tohohle fóra nakonec takto nepřímo vyjde, že GoT je prostě setsakramentsky dobrej seriál. :-)

Já to tak beru :-)
  • upraveno 3. června 2014
    Nevím co všechno se tu o souboji psalo, takže jen shrnu.
    1) Clegane: Měl obouruční meč, kdyby si k tomu vzal i štít bojoval by spíš jako opilý pelikán než šermíř.
    2) Oberyn: Štít a kopí byli zbraně do řady nikoli do souboje 1v1. Celkově by pro něj byl štít na obtíž, vzhledem k taktice běhat kolem nepřítele. Viz. duel Bronn vs ser Edgen (myslím že se jmenoval takhle). Ze stejného důvodu neměl přilbu.

Souboj jako takový byl velmi vyšperkovaný. Tak jak jsem čekal, že bude. Podle mě to nebylo nereálné. Oberyn měl být velmi schopný bojovník preferující kopí, předvedené pohyby by tomu odpovídali. Bojoval jako s tyčí, když už se člověk s kopím rozhodne jít do 1v1 jinak se s tím bojovat nedá, občas využít situace bodnout případně i "seknout".

Vidím tucty různých způsobů jak by ten souboj spíš vypadal v reálu... Většina by jich byla k smrti nudná nebo skončila v deseti sekundách.
  • Schneckix, naprosto souhlasím a taktéž jsem se dosud nikdy nevyjadřoval k hodnocení epizod nikde, ale tady mi stejně jako tobě přetekl pohár trpělivosti a musel jsem se zaregistrovat abych tě podpořil. Sleduju diskusi tady a ne na edna/csfd protože tohle je web zaměřený jen a jen na GoT tak jsem předpokládal že si tu přečtu o epizodě zajímavé komentáře. Vlastně ani normálně se nestarám kdo si co myslí, ale poslední epizody mě vždycky po dokoukání tak dostaly že jsem si chtěl přečíst co na to ostatní.

Já osobně teda beru seriál jako jiný historický pramen. Přijde mi že to tu někteří berete hrozně vážně. GRRM vytvořil dílo s přesahem. Nestalo se to je to fantasy a vymyslel to on, ale to co stvořil přesáhlo do něčeho jako historie smyšleného fantasy světa. A já osobně beru GRRM jako historika píšícího události až poté co se staly - a on jako historik nebyl u všeho přítomen takže kdoví jak to bylo. Takže beru že seriál vychází z jiných zdrojů - tak jako tak, vše dospěje ke stejnému konci, oba prameny vypráví historii a ikdyž se liší jednání a motivy postav tak zásadní fakta zůstávaj stejná. Všiml jsem si že spousta lidí to bere tak že co GRRM napíše to je zákon a nikdo nesmí nic měnit. No pro všechny podobně smýšlející doufám že ten starý dědula dožije konec ságy protože pokud ne tak s vámi pěkně vyjebe. Pokud by k tomu mělo dojít myslím si že D&D by to mohli dovyprávět po svém, rozhodně bych jim dal šanci.

Re účastníci diskuse: jedno nechápu. Pokud jste četli knížky proč se díváte teda na seriál? A proč pak máte blbý komentáře ve stylu on má jiný vlasy, on měl přijít o nos (bože ještě že to v seríálu není :)) nebo že takhle to nebylo a trůn má vypadat jinak a já nevím co. Já osobně jsem teda rád za jakoukoliv změnu protože už jsem to četl a koukat na to samé by bylo o ničem. V knížce jsou taky slabé místa (Brienne, Oberyn, Sansa, Bran ze začátku) a já jsem jenom rád že je v seriál zpracovali jiným způsobem - v knížce byl Oberyn nudné šedá vedlejší postava a tady? Naprosto super (jak postava tak herec). Většinu už napsal Schneckix, já přidám že kdyby tam zazněly ty stejné dialogy zase nebudete spokojení protože to bude vytržené z kontextu nebo to a ono. Kdyby tam byla jen držba a pak celou sérii nic protože cestujíc zpátky zase vám to bude vadit. Kdyby byl seriál zpracován z pohledu jedné postavy jako knížka tak by jste možná teprve byli spokojení, ale ta drtivá většina lidí co knížky neznaj a koukaj na to v tv by to zavrhla už na začátku. A kolik z vás prvě vidělo seriál než si přečetli knížku? Jo aha, vy jste tu skoro všichni četli první knížku takže tu děláte pozéry vůči nám kteří jsme se ke GoT dostali skrz seriál. ;) Nakonec GoT zavrhnete protože se z něho stal mainstream hehe.

Co se epizody týče:

No já byl teda z toho boje Oberyna úplně paf. Náhodou se mi ty jeho pohyby moc a moc líbili a kdybych na tom seděl v kině tak tleskám jako diváci v KL. Celý boj paráda, trochu divný bylo jak málo to bylo přesvědčivý - pokud to Hora předstíral (což je na něj beztak až moc chytré) tak měl po konci boje alespoň vstát na nohy nebo na kolena. No ale bylo to jak bylo a stejně mě to dostalo.

K ostatnímu jsem se vyjádřil obecně v úvodu. Aplikujte si to na scény z této epizody chcete-li.
  • ... Zimohradu kterej je v tý severnější časti severní pulky severu...
    Popravdě, bereme-li Sever od Moat Cailin ke Zdi, tak je v severní části jižní půlky severu.

... Robertův kovářskej Bastard - podle seriálu odvezen na DS, použit na pijavice a
    nejsem si jist, jestli jej Davos odeslal z dosahu Rudé ženy

Podle knihy je touto dobou u Bericovy bandy
  • Oh, tady přetékají poháry trpělivosti a u čtvrté série se těm zabedněncům vysvětlují rozdíly mezi formátem knihy a seriálu. A útočí se na účastníky diskuze (jak se odvažují kritizovat vatové scény a nekonzistentní jednání postav!). Co na tom, že už dávno se naprostá většina kritiky netýká odlišností od předlohy (to už jsou jenom komentáře), ale nelogičností. Mnozí i obratem dodávají, že třeba vzdálenosti na severu divák neznalý předlohy vůbec řešit nebude. Kde ale ti šťouralové na icefire berou odvahu to v mojí oblíbené porci koz a vražd rozebírat!!!

Jen tak mimochodem - kdybych na tom seriálu něco neviděla, ušetřila bych si těch padesát minut času týdně, ale obětuju je. A opustit seriál i uprostřed série mi nikdy nedělalo problém. Ve skutečnosti se mi tahle série líbí víc než dvě předchozí (zvlášť ta minulá).
  • Zdravím všechny. Snad trochu v návaznosti na předchozí komentáře schneckixe a Schadoowa jsem se taky rozhodl zapojit do diskuze, ač budu zřejmě ještě větší černá ovce než oni, neboť jsem knihy nečetl vůbec. Respektive začal jsem číst první díl těsně před tím, než začal seriál. Seriál mě s první řadou předběhl a její závěr mě tak rozhodil, až mi knížka vypadla z ruky. Pak jsem se dlouho vyhýbal i seriálu. Až asi před týdnem jsem se rozhodl to dohnat a dokoukal i další tři řady. Knížky dočtu, až skončí tahle řada, protože si nechci spoilovat seriál i knížky zároveň.
    Z těchto důvodů mi spousta rozdílů, které vás dráždí (jako časové posuny, posuny charakterů atd.) až tak nevadí a seriál jako celek se mi moc líbí. Poslední epizoda podle mě měla dva možná tři silné momenty. První byla scéna s výslechem Sansy. Podle mě výtečně zahraná. Já na rozdíl o Vás nevím, jak se má její charakter vyvinout, ale podle mě není určitě hloupá a už jí konečně začíná docházet, že musí vžít život do vlastních rukou (i kdyby přitom měla Malíčkovi ty jeho useknout).
    Další dobrá scéna byl rozhovor o broucích. Prakticky celý jeho průběh jsem čekal, že Tyrion toho brouka, co drží v rukou, rozšmelcuje a vysvětlí užaslému publiku, proč je to tak dobrý pocit.  A ono nic.
    Pokud jde o souboj, částečně se shodnu s tím, co psal Gorgloj. Pokud by měl ten souboj vypadat trochu reálně, tak by byl asi velmi krátký. Uznávám, že to vypadalo efektně. Když jsem ale viděl Oberyna poskakovat kolem Hory, nemohl jsem se zbavit dojmu, že koukám na Star Wars. Jenom ta super maxi síla nakonec přišla z druhé strany. Pokud jde o vlastní průběh souboje, přestože to vypadalo dobře a čekal jsem, že to asi skončí podobně, jako to skončilo (od seriálu čekám v zásadních dějových zvratech vždy ten horší konec a hle, ono to funguje) jedna věc mě na jeho průběhu opravdu dráždí. Nejsou to ty salta a další akrobatické prvky, ale nepoměr v rychlosti reakcí na začátku a na konci souboje. Všimli jste si, že se Hora na začátku pohybuje rychlostí tektonických desek? Jak je sakra možné, že poraněný (dokonce třikrát) ležící na zemi se najednou on sám pohne jako zmije a Oberyn neudělá vůbec nic? Pokud je Hora skutečně tak rychlý od samého počátku, tak mohl Oberyna zabít kdykoliv si vzpomněl a nemusel se nechat bodnout do pupíku. Po dějové stránce mě už po tom všem smrt Oberyna tak nesebrala, ale opravdu jsem si přál vidět výraz Cersei, kdyby býval vyhrál….
    Ještě k souboji, trochu mě překvapilo, že se u takové kulturní akce neobjevil Tommen (a myslím, že ani Margery). Nemusel zrovna předsedat, ale že by se nepřišel podívat, jak to dopadne se strýčkem? Třeba měl zaracha. Vím, že pro ostatní je to asi jenom doplňková postava, ale já miluju Billiho Elliota, tak si ho všímám.
    A zcela na závěr, protože už to tady někdo říkal, ta Krvavá brána vypadá skutečně nedobytně. Kdyby Arya vyprskla trochu silněji, třeba by se vyvrátila…
  • svoa00 napsal(a):

Kde ale ti šťouralové na icefire berou odvahu to v mojí oblíbené porci koz a vražd rozebírat!!!

Tady ale zase dělají chybu kritici, kteří takto generalizují druhou stranu a nepřímo se jim vysmívají, jak jsou vlastně blbý, jak málo jim stačí ke štěstí a že tu skoro nemaj co dělat (trochu zveličeně, ale pojinta zůstává neměnná). I když to třeba někteří myslíte ze srandy,
    tak se najdou tací, kteří tuplem ne :)

Ani divák znalý předlohy by neměl řešit vzdálenosti v takovém seriálu. Vždyť je to blbost. Těžko můžu určité scény posouvat o 4 díly, jen aby se některým lidem líbila časová posloupnost, nebo těm, kteří si spočítají, za jak dlouho při těch a těch podmínkách by tam a tam došli... To je přeci úplná kravina. To že je určitá scéna v jednom dílu o 20 minut později, neznamená, že se odehrála o 20 min později :D

Já osobně také patřím mezi ty, kterým se seriál líbí a budu tady za něj bojovat :D Třebaže knížky mám radši, to bez debat. Ale od kdy je seríál obrazem knihy?

• NEČTENÁŘ

GW a Missendei - to já jim přeju ať se mají rádi, ale když on ji tam nenápadně okukuje z tůně a ona se nenápadně nakrucuje.. Popravdě mi bylo milejší to sbližování během výuky, mohli posupovat ve stejném duchu. A ten rozhovor byl takový trapný.

Broučci - pořád jsem čekala že to bude mít nějaké vyústění a buď jsem natvrdlá nebo tam nebylo. A kdo se ušklíbl při tématu "bratrovrah, otcovrah... akorát pro vraždu bratrance nemáme jméno"?

Že se Arya smála mi přišlo pochopitelné, baví se o tom jak se Ohař těší na peníze a ejhle, zase má útrum. Pro ni to taky byla celkem špatná zpráva, po všem tom putování mohla mít klid a ono nic.

Souboj - nemůžu hodnotit, koukala jsem jedním očkem. Ale když tam pak oba leželi tak nevím proč byl Hora prohlášený za vítěze. Opravdu to chtělo aby se alespoň vydrápal na koleno a pokynul k tribuně.

Theon se mi líbil, vypadal nemocněji než minule. Nevím jestli to byl záměr, ale když velitel hlídky dostal sekyrkou do hlavy vzpomněla jsem si, jak Theon blahé paměti dostal po hlavě když chtěl bránil Zimohrad před Robbem (už jsem si myslel, že nikdy nesklapne. Ale byl to dobrej projev)

Proč Ygritte Fialku nezabila? To se divoká pozná od pohledu? Nebo má dobré srdce a nechtěla aby byl ze Samíka sirotek? Totéž Dany. Já bych Joraha prostě oběsila. Buď odpustit a mít ho pořádně pod dozorem, nebo zabít. Ten člověk na ni dobu donáší a ví příliš mnoho na to, aby ho mohla nechat jít.

Castle Black - no nevím, jsou prostě v hajzlu. Kdyby to byla Zeměplocha tak si mohli zacitovat barbara Cohena (Když se sedm mužů postaví sedmi set tisícové armádě může to dopadnout jediným způsobem...) Alespoň tam tentokrát nebyli oškliví na Joníka.
  • @Shadooow : Naprostej souhlas s tim jak popisujes rozdily mezi serialem a knihou :)
  • Mellien napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Kde ale ti šťouralové na icefire berou odvahu to v mojí oblíbené porci koz a vražd rozebírat!!!

Tady ale zase dělají chybu kritici, kteří takto generalizují druhou stranu a nepřímo se jim vysmívají, jak jsou vlastně blbý, jak málo jim stačí ke štěstí a že tu skoro nemaj co dělat (trochu zveličeně, ale pojinta zůstává neměnná). I když to třeba někteří myslíte ze srandy,
    tak se najdou tací, kteří tuplem ne :)

Nevysmívám se, ne doopravdy. Je mi jasné, že diváci na seriálu vidí víc než kozy a brutální smrti. To spíš oba hlavní scénáristi z prsou a střev dělají jen odškrtnuté body, i když uznávám, že předvedli i epizody, kde nebylo ani jedno z toho a ve kterých tudíž museli odvést solidnější práci, aby udrželi diváckou pozornost. Tenhle díl byl ale ukázka toho prvního. Upřímně? Z tohohle dílu si divák bude pamatovat hlavně overkill Oberyna. On v knížce umře hodně podobně, ale pokud tu rozebíráme formát knihy versus seriálu, tak by to mělo fungovat na obě strany. On je trochu rozdíl, když si přečtu, jak někomu zatloukli hlavu do dlažby, ale to samé na obrazovce působí jako ten druh násilí, které s nadsázkou ukazuje třeba Tarantino. Tvůrci seriálu to ale mysleli "smrtelně" vážně a v tom případě to, jak to bylo natočené, působí divně.
  • @schneck naopak to bylo mysleno na kritiku ostatnich k tobe nebo k "prkotinam" ..aby sis z toho nic nedelal ;-)
  • @Terezička Ten příběh o broučcích a jejich drcení... mohla by to být metafora na tvůrce a jeho postavy, ale takhle sofistikovaně tady scénáristi nepracují. IMO to byl jen odkaz na krutost toho světa a jak snadno a náhodně se v něm umírá. Ostatně hned potom následuje souboj, kde je někdo rozdrcený. Souboj... už by si všichni měli zvyknout, že vám žádný plán v Západozemí nevyjde (pokud vám nepřezdívají Malíček). Působilo to, že Tywin se prostě rozhodl, kdo vyhrál, že? =D
    ted uz chybi jen jedna zena ze serialu do sbirky :D vek uz na to ma
    :dance:
    image
    Ad. casove posloupnosti: At premyslim, jak premyslim, s presnou navaznosti se to asi vytvorit neda a tvurci nejsou hloupi, aby tyto veci dopredu nemeli promyslene. Navic v knihach je v tom taky velky zmatek, takze asi nestoji za to plytvat nad timto tematem energii,..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.