Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire
Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire
V této epizodě budou Jon Sníh a jeho bratři z Noční hlídky čelit své doposud největší výzvě. Epizodu asi není třeba víc představovat, události se k ní pozvolným tempem sbíhají už od třetí série. Snad dlouhé čekání vynahradí mnohými vychvalovaný … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dnešní epizoda se mi líbila moc (jestli to není tím, že jsem se na ní moc netěšila :-D). Mám jedinou výtku - jak to, že po tom zásahu má Jon Snuuh pořád hezkou tvářičku a všechny zuby?! =D
9/10
Dneska už sem asi nevlezu, abych si nezkazila dojmy.. :-)
pravda, to me nedoslo, beru zpet:)
Byl učiněn pokus aby se mu rozsvítilo ... :wall:
Ale abych jenom nekritizoval, tak se mi líbila ta kotva, ta byla fajn.
také, no. minulý diel ma viac dostal.
ale veľké plus má Duch a Tormund.
Jinak díl slušnej, škoda Pypa s Práturem, ty budou seriálovýmu Jonovi chybět...
Prvnich deset minut povidani o ginger minch ve trech podanich, proc ne. Ze sera Allistera zmrda se pres noc stal ser Allister ctnostny. Nejvetsi badass je Sam. Ale to jsou drobnosti. Nejvetsi pecka je samotny utok. Zacne to radoby dramatickym pohledem na horici les, ktery zrejme nahle vzplanul behem par vterin... Pak z lesa vyleze sto tisicova armada.....se dvema obry......a jednim mamutem. Z tehle stotisicove armady zautoci prave tihle dva obri a mamut......a asi 20 dalsich nestastniku. Z toho jich 10 zacne splhat po zdi vstric jiste smrti a deset se postavi pod zed aby pockali az na ne neco hodi. Nocni hlidka ma asi 6 sudu dohromady, vsechny shodi na na asi 10 divokych. 3 naplnene asi snehem, nebo cim, zabiji uplne jinde stojici divoke a dalsi tri zapalne s olejem zapali uplne vsecho a vsechny (rozumej, vsech 5 zbylych utocniku)....krome obru, ktreri asi byli moc velci... Pak se obr jakoze nasere, a klidopido tu branu zvedne rukama.A pak se navzajem zabije s vojaky nocni hlidky, ale jelikoz to nedava smysl, tak mimo zaber. Mezitim je hlidka naprosto sokovana tim, ze na ni ze zadu uderi divoci, kteri vypalovali vesnice za zdi, a o kterych sami rekli, ze jejich dalsim cilem po nejake posledni vesnici musi byt hrad hlidky... Divoci pri boji zabijou asi 150 clenu hlidky, ktera ma 100 vojaku, pricemz vojak nocni hlidky bezezbrane napr. bez problemu skoci divokemu kolem krku, asi aby ho obejmul.
No pak tady zbyvaji takove chutovky, jako ze Legolas je proti Ygritte uplna nula, protoze ta krome toho, ze sama zabije asi pulku obrancu a je fakt dobra v parkouru, skoro jako by nebyla na bojisti, a hlavne dokaze uhybat sipum (to by mozna ani Geralt nezvladl). Nacez ji do zad zabije 10 lety kluk, ktery hodi vyraz aka Rambo se vraci 5, cimz uplne odrovna nasledujici "dojemnou" scenu na bojisti mimo prostor a cas. Jo, a taky se jon bez nasledku prasti hlavou do kovadliny.
PROC?
V podstatě souhlas, ale za sebe můžu říct, že mi to zas až tolik nevadí. Bitevní scény mě zklamaly ve všech filmech co jsem kdy viděl a u seriálů nečekám vůbec nic. I ta tolik opěvovaná epizoda v Blackwater's Bay mě nijak nenadchla a jediné co to drželo nad vodou, bylo fakt, že se to prostřihávalo na charaktery typu Tyrion a Stannis. Tady není nikdo. 10 postav ke kterým nemáme skoro žádný vztah a k tomu Jon a Sam, The Killer...of fun. Pořád je to konverzační seriál a tahle dvojice prostě nedokáže utáhnout ani 10 minut, natož celou epizodu. Takže shrnuto, čekal jsem málo a dostalo se mi málo. Už se zase těším na komornější scény v King's Landing, s Aryou a Branem. Velikášské bitvy jsou ptákovina. A nejenom v GoT.
Ve třetí větě spoileruješ, tak pozor.
Jestli jich ma byt 20k nebo 100k je docela jedno. Ja to beru, ze ani v knize neutocili vsichni. Cetl jsem jsem to davno, takze si detaily nepamatuju, ale me jde o logiku a o to, jak to pusobi. Navic kdyz pises, ze meli mit divoci ztraty 1500 muzu, tak je to oproti 20 porad docela markantni rozdil. A hlavne je treba pocitat, ze kdyz jsou ztraty 1500, tak tak to neznamena, ze zemreli vsichni, co utocili. Tzn. i kdyby to znamenalo, ze byly obrovske 50% ztaty, porad to udela 3000 utocniku, coz je sakra rozdil oproti 20 (at neprehanim, tak 40, ale vic jich tam proste nebylo), kteri vsichni zemreli...
Ono je pomalu jedno jestli na tu bránu útočilo 20 nebo 1000 válečníků, páč co by tam dělali? čekali by leda na smrt.... mě spíš zaujalo, že ta brána šla snáze otevřít než vytrhnout xD